Rossz szomszédság 2 (2016)
Két évvel ezelőtt nagyot durrant a Rossz szomszédság – s bár egy egész fogyasztható vígjátékot kaptunk, azért valljuk be, annyira nem volt ütős, mint amennyire sikeres. A filmbizniszben azonban csak a számok számítanak, így borítékolható volt a folytatás, az egyetlen kérdés csupán az volt, hogy sikerül-e még kifacsarni valamit ebből a sztoriból, netán gyökeres ráncfelvarrás történik és új alapokra helyezik az egészet?

A válasz az, hogy egyik sem. R besorolás, ugyanaz a ház, ugyanaz a szomszédság -majdnem- és lássatok csodát: a recept sokkal jobban működik, mint elsőre. Mac és Kelly boldogan nevelgetik kislányukat (és várják a következő porontyot), s bár sajátságosan tekintenek a szülőség intézményére, próbálnak felelősségteljesen viselkedni, bár ez általában nem jön össze. Egy dolog azonban biztos: ha bővül a család, akkor költözni kell, mert a gyereknevelésre csak egy szép kertvárosi otthon megfelelő.

Némi küzdelem árán sikerül túladniuk a házukon, s csupán egyetlen apró kis problémával kell megbirkózniuk. Míg lejár a vevők által kért 30 napos letéti időszak, addig meg kell őrizniük a látszatát annak, hogy a házban -és annak környékén- minden a hétköznapi átlagemberek számára elfogadható módon történik.

Mac és Kelly azonban újra kénytelen szembenézni a legsötétebb démonával: a szomszédba ezúttal egy épp szerveződő leányszövetség költözik, akiket a kiöregedett, céltalan Teddy segít. Amikor azonban a lányok már nyeregben érzik magukat és elzavarják Teddyt, ő egy váratlant húz: átáll a sötét oldalra és minden tudását latba veti, hogy segítse a házaspárt ördögi tervük végrehajtásában.

Mi pedig élvezettel hátradőlhetünk és a trágársággal kellően megfűszerezett őrületből felsejlő meglepően mély (mármint a filmhez képest persze) mondanivaló láttán elégedetten csettinthetünk. A Rossz szomszédság 2 tagadhatatlanul okosan lett összerakva. Egy pillanatra sem tagadja meg hogy a fő cél a felnőttek nevettetése, de teszi ezt kevésbé gusztustalan módon, ezúttal némi valódi történettel, karakterfejlődéssel megspékelve. Sose gondoltam hogy ilyet egyszer le fogok írni, de remélem, hogy idővel trilógiává bővül majd a sorozat.


Ja igen, zárszóként muszáj leírnom: Zac Efron nagy király. De tényleg. Ő az új Stifler, csak még nagyobb arc. Na ezt se gondoltam volna még pár éve, hogy leírhatom egyszer.

sav5-01

Ezért szerettük

  • Kettesbe kapcsoltak
  • Igazi alpári móka

És ezért nem

  • Akinek az első nem jött be, ez se fog

Összefoglaló

Magam se hittem el, de ezúttal a folytatás felülmúlta az előzményt. Így kell ezt csinálni.
7.2

Szerintünk

Alakítások - 7
Látvány/Hangulat - 7.5
Történetvezetés - 7

1 Hozzászólás

  1. Az első részt Seth Rogen elvitte a hátán. Ez a második viszont egy nulla volt.

    Válasz

Szólj hozzá

Mert a te véleményed számít igazán (ráadásul regisztrálnod sem kell)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>