Loki (2021) – vége az az első évadnak

User Rating: 9

Számomra az év legjobban várt sorozata volt, és meg kell mondjam, hogy bár nagyon nem azt kaptam, amire számítottam, így is elégedett vagyok. Spoilermentesen.
Azt nagyon nehéz lenne eldöntenem, hogy melyik az igaz: imádom Loki-t, vagy imádom Tom Hiddlestont. Esetleg ez a kettő ez örökre egybeforrt? Lehetséges, mindenesetre azt hiszem azt őszintén kijelenthetem, hogy a castingosok tökéletes munkát végeztek jó tíz évvel ezelőtt, amikor kiválasztották Tom-ot a szerepre.

Mert kellett találni egy olyan színészt, akit a “csínytevései” ellenére is mélyen a szívükbe zárnak a nézők – és hát legyünk őszinték: ezek azért nem mindig ártatlan csínyek, sőt.

Szóval egy -főleg kezdetben ugye- inkább rosszfiú karakter ez, aki persze menet közben nézők százmillióinak lett a kedvence és ebben óriási szerepe van a kicsit mindig mélabús szemű, széles mosolyú, sármos, ám mégsem túlságosan sármos Tom-nak.

Az, hogy külön sorozatot kapott, egy kissé meglepett, hisz ő azért nagyon karakter ennél, a Disney+ azonban remek érzékkel vitte kisképernyőre Loki nem akármilyen kalandját.

Szóval az elején említettem, hogy én nagyon nem erre számítottam.

Tulajdonképpen nem tudom mire gondoltam, hogy milyen lesz ez a sorozat, így előzetes infók nélkül az első rész rendesen fejbe vágott, és eme meghökkenésemet teljesen azóta sem hevertem ki. Mert mind képi világában, mind történetében (a karakterekről ne is beszéljünk) annyira kifacsart, néhol már groteszk az egész, hogy nemegyszer tényleg csak pislogtam, hogy ezt így megcsinálták.

Mert nemegyszer az az érzésem volt, hogy egy nagyon jól megkomponált (és aránylag nagy büdzsével rendelkező) művészfilmet nézek. Voltak persze látványos (és nagyon látványos) jelenetek, de a rengeteg – amúgy zseniális – dialógus az, ami végül megmarad a nézőben. Ez nem egy Avengers, itt nem repülünk egyik háborúból a másik csatába. A játékidő tetemesebb részét két karakter diskurzusa teszi ki, más kérdés, hogy a körítés ezt annyira érdekessé teszi, hogy a bő negyven perc egy szemvillanás alatt elillan, és akik valahogy megállták és összevárták az epizódokat, azok simán ledarálják egy este alatt az egészet, annyira elkap a hangulat.

A zárás pedig… nos pontosan annyira volt meghökkentő és bátor, mint az azt megelőző 5 epizód, szerencsére – most már hivatalosan is tudjuk – jön a második évad, így a kaland folytatódik, de az biztos, hogy Loki vesszőfutása nagy hatással lesz a továbbiakra….

kár, hogy spoilermentesen kell írnom, de hát ez egy ilyen játék.
Mást nem is mondhatok így az utolsó szó jogán: még ha nem is vagy oda a Marvel Univerzumért, ha a könyöködön jön ki a Bosszúállók… a Loki-nak akkor is adj egy esélyt, mert ez valami más. Ez valami különleges. Ez Loki.

Nektek hogy tetszett az évad? Írjátok meg hozzászólásban, kíváncsiak vagyunk a véleményetekre!

Összegzés
Groteszk kaland a csínytevés istenével. De hát mire is számítottam?
9
Eszméletlen

9
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
7 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Kredenc ezredesViaszGreg Vlencses belaFikázós Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

James Marwell
Vendég
James Marwell

Az egyetlen dolog ami zavar, hogy sem ez sem a többi spin off semmilyen hatással nem lesz a moziverzumra.Körülbelül olyan érzésem van mintha semmi értelme nem lett volna követni egyik sorozatot sem.

Gremör Ignác
Vendég
Gremör Ignác

“imádom Tom Hiddlestone-t”
Akkor tiszteljük meg annyival, hogy helyesen írjuk le a nevét: Tom Hiddleston. És akkor a kötőjelekkel is spórolhatsz.
Amúgy a sorozat nekem is tetszett. A másik két idei MCU sorozat mondjuk nem tette különösebben magasra a lécet.

Citrom
Vendég
Citrom

Ha ez 9-et ér, akkor a witcher mit fog érni? Nem rossz, de a 9 erős túlzás.

Fikázós
Vendég
Fikázós

Az eleje jó volt, úgy tűnt sok minden meg lesz magyarázva majd, de végül nem lett. Sajnos az utolsó részben az erőltetett poénkodás szerintem hazavágta az egészet.
Ami viszont zavar, hogy Thanosnak tudnia kellett volna mi van az idővel, hiszen messze fejlettebb volt technológiailag és a bosszúállók időutazásán meg sem lepődött. Neki kellett volna azt megtenni amit Loki csinált.

lencses bela
Vendég
lencses bela

Es hol lehet megnezni?

Viasz
Vendég
Viasz

Hol lehet megnézni?
Netflixes, vagy egyéb?

Kredenc ezredes
Vendég
Kredenc ezredes

kicsit ellaposodott a Marvel, hogy az egytelen életképes ötletük a közeltmúltban az kimerül a különböző idősíkokon történő ugrálással. nagyon fantáziátlannak tartom.