Sárkányok háza – 1. évad – 7. rész – kibeszélő

User Rating: 9

Lassacskán elérünk az első évad végjátékához és ez bizony a legfrissebb epizódon már erőteljesen érezhető is.
A kibeszélő – finoman – spoilereket tartalmaz, így csak akkor olvass tovább, ha már láttad! (avagy ha nem zavarnak az előzetes információk)

Nem tudom ki hogy volt vele, nekem a hatodik rész egy picit üresjáratnak hatott. Szó sincs róla, hogy untam volna, ám a játékidő jelentős része az építkezésről szólt, mindamellett a 10 éves ugrás is emésztenie kellett a szememnek. Aztán a végére persze pont annyira felpörögtek az események, hogy bosszankodhassak az egy hetes várakozás miatt, ám szokás szerint elröppent ez a pár nap és már itt is van a hetedik etap, ami – véleményem szerint – az eddigi legerősebb epizód.

Egy feszültséggel teli temetéssel vágunk neki a résznek, ahol Laenát adják vissza a teremtőnek. Bár Daemon vihogása azonban épp csak felpiszkálja a kedélyeket, mi már tökéletesen érezzük, hogy ez az epizód nem a finomkodásáról marad emlékezetes.

És nem is tévedünk túlságosan nagyot. Az események ugyanis viharos gyorsasággal követik egymást, Rhaenyra és Alicent körömrágós összetűzése mellett egy régóta várt lagzira is sor kerül, ám a csúcspontra még egy kicsit várnunk kell. Az ugyanis akkor következik be, amikor az előző epizódokban egyre növekvő feszültség végre kibukik mindenkiből és egy családi csetepatét követően a gyerekek – Aemond vezetésével – kimondják azt, amiről senki sem mer beszélni.

Innen pedig már nincs visszaút – persze mind tudtuk, hogy ennek a pillanatnak el kell érkeznie – és végérvényesen kialakultak a szemben álló felek. Rhaenyra és Alicent párharca a későbbiekben még nagyon csúnya meglepetésekkel szolgál majd, de egyelőre mindenki a háttérbe vonul rendezni a sorait.

Mindent összevetve több minden történt ebben a szűk egy órában, mint az azt megelőző hatban, nagy kérdés, hogy a szokásos Trónok harca metódust követik az évadból hátralévő részek – azaz nyugodtabb pillanatok következnek -, vagy még jobban rákapcsolnak az írók. Jövő héten kiderül.

Nem lenne korrekt persze, ha csak a pozitívumokról ejtenék szót, mert a The Long Night szelleme ezúttal erősen kísértett és a leglátványosabbnak szánt percek – a sárkányröptetés – sajnos ismét a vak sötét áldozatává váltak.

Még mindig értem, hogy a CGI – főképp ilyen minőségben – baromi drága, de ez így meg felettébb idegesítő, úgyhogy egy köztes megoldással mindenki jobban járna. De lehet, hogy csak én vagyok ezen állandóan fennakadva.
Egy szó, mint száz, a Sárkányok háza most már végleg beváltotta a hozzá fűzött – amúgy kissé alacsony – reményeket és ha ezt a színvonalat sikerül tartani, akkor közel akkora siker lehet, mint amilyen a Trónok harca volt, ez pedig igencsak nagy szó.

Összegzés
Az eddigi legerősebb epizód, amiben már senki sem bújuk az udvariasság álcája mögé.
9
Eszméletlen

9
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
csb01IshHápéIshBatman Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Cassidy
Vendég
Cassidy

Valóban ez a rész már mutatja, hogy pontosan milyen írányt is kéne venni a történetnek, de továbbra is úgy érzem, elmarad az elvárásoktól. Csak remélni tudom, hogy ez egy előkészítő évad. Bőven van még ebbe a stroyba.

Szpity
Vendég
Szpity

Én mindeddig azt hittem, hogy nálam van gond a sötét jeleneteknél, pedig nem olcsó tv-n nézem 😀
A rész szerintem is a legerősebb, alig várom a folytatást

Batman
Vendég
Batman

ez a sori egy kupac gőzölgő denevérguanó

Ish
Vendég
Ish

Legerősebb? Még mindig unalmas. Kevés szálon fut a dolog, nincsenek izgalmas részek, karakterek többsége gyenge, nem elég karakteres vagy izgalmas, néhány (kevés) kültéri részen kívül a helyszínnel sem kápráztatnak el túlságosan, nem gore nem xxx-es, nem túl pörgős, nem túl izgalmas vagy drámai néha megpróbálnak megvenni egy-egy sárkányos jelenettel (mondjuk azok elég jók), nem mondom lehet majd így túl a fele után beindul esetleg másik évadban de erősnek biztos nem nevezném. Mondom ezt úgy, hogy első sorozattal nekem nem volt gondom….