Sárkányok háza – 1. évad – 7. rész – kibeszélő

User Rating: 9

Lassacskán elérünk az első évad végjátékához és ez bizony a legfrissebb epizódon már erőteljesen érezhető is.
A kibeszélő – finoman – spoilereket tartalmaz, így csak akkor olvass tovább, ha már láttad! (avagy ha nem zavarnak az előzetes információk)

Nem tudom ki hogy volt vele, nekem a hatodik rész egy picit üresjáratnak hatott. Szó sincs róla, hogy untam volna, ám a játékidő jelentős része az építkezésről szólt, mindamellett a 10 éves ugrás is emésztenie kellett a szememnek. Aztán a végére persze pont annyira felpörögtek az események, hogy bosszankodhassak az egy hetes várakozás miatt, ám szokás szerint elröppent ez a pár nap és már itt is van a hetedik etap, ami – véleményem szerint – az eddigi legerősebb epizód.

Egy feszültséggel teli temetéssel vágunk neki a résznek, ahol Laenát adják vissza a teremtőnek. Bár Daemon vihogása azonban épp csak felpiszkálja a kedélyeket, mi már tökéletesen érezzük, hogy ez az epizód nem a finomkodásáról marad emlékezetes.

És nem is tévedünk túlságosan nagyot. Az események ugyanis viharos gyorsasággal követik egymást, Rhaenyra és Alicent körömrágós összetűzése mellett egy régóta várt lagzira is sor kerül, ám a csúcspontra még egy kicsit várnunk kell. Az ugyanis akkor következik be, amikor az előző epizódokban egyre növekvő feszültség végre kibukik mindenkiből és egy családi csetepatét követően a gyerekek – Aemond vezetésével – kimondják azt, amiről senki sem mer beszélni.

Innen pedig már nincs visszaút – persze mind tudtuk, hogy ennek a pillanatnak el kell érkeznie – és végérvényesen kialakultak a szemben álló felek. Rhaenyra és Alicent párharca a későbbiekben még nagyon csúnya meglepetésekkel szolgál majd, de egyelőre mindenki a háttérbe vonul rendezni a sorait.

Mindent összevetve több minden történt ebben a szűk egy órában, mint az azt megelőző hatban, nagy kérdés, hogy a szokásos Trónok harca metódust követik az évadból hátralévő részek – azaz nyugodtabb pillanatok következnek -, vagy még jobban rákapcsolnak az írók. Jövő héten kiderül.

Nem lenne korrekt persze, ha csak a pozitívumokról ejtenék szót, mert a The Long Night szelleme ezúttal erősen kísértett és a leglátványosabbnak szánt percek – a sárkányröptetés – sajnos ismét a vak sötét áldozatává váltak.

Még mindig értem, hogy a CGI – főképp ilyen minőségben – baromi drága, de ez így meg felettébb idegesítő, úgyhogy egy köztes megoldással mindenki jobban járna. De lehet, hogy csak én vagyok ezen állandóan fennakadva.
Egy szó, mint száz, a Sárkányok háza most már végleg beváltotta a hozzá fűzött – amúgy kissé alacsony – reményeket és ha ezt a színvonalat sikerül tartani, akkor közel akkora siker lehet, mint amilyen a Trónok harca volt, ez pedig igencsak nagy szó.

Összegzés
Az eddigi legerősebb epizód, amiben már senki sem bújuk az udvariasság álcája mögé.
9
Eszméletlen

13
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
6 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
tizedeshyper1212Jánoscsb01Ish Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Cassidy
Vendég
Cassidy

Valóban ez a rész már mutatja, hogy pontosan milyen írányt is kéne venni a történetnek, de továbbra is úgy érzem, elmarad az elvárásoktól. Csak remélni tudom, hogy ez egy előkészítő évad. Bőven van még ebbe a stroyba.

Szpity
Vendég
Szpity

Én mindeddig azt hittem, hogy nálam van gond a sötét jeleneteknél, pedig nem olcsó tv-n nézem 😀
A rész szerintem is a legerősebb, alig várom a folytatást

Batman
Vendég
Batman

ez a sori egy kupac gőzölgő denevérguanó

Ish
Vendég
Ish

Legerősebb? Még mindig unalmas. Kevés szálon fut a dolog, nincsenek izgalmas részek, karakterek többsége gyenge, nem elég karakteres vagy izgalmas, néhány (kevés) kültéri részen kívül a helyszínnel sem kápráztatnak el túlságosan, nem gore nem xxx-es, nem túl pörgős, nem túl izgalmas vagy drámai néha megpróbálnak megvenni egy-egy sárkányos jelenettel (mondjuk azok elég jók), nem mondom lehet majd így túl a fele után beindul esetleg másik évadban de erősnek biztos nem nevezném. Mondom ezt úgy, hogy első sorozattal nekem nem volt gondom….

János
Vendég
János

Feladtam. Nincs röntgenlátásom, élvezhetetlen 4k HD TV-n a gyertyafénynél rögzített filmfolyam…

tizedes
Vendég
tizedes

“Az eddigi legerősebb epizód, amiben már senki sem bújuk az udvariasság álcája mögé. ”

Lektorálás? Az vajon miiiiiiiii ??!!??!!??!!??!! :)(