Ez itt a vég: 28 millióért kelt el egy McNuggets

Biztos közületek is sokan 9gageznek rendszeresen, és kívülről fújtok minden trendet.
Szóval ismerős lesz a fajta mém, amikor mutatnak egy szomorú, letört alakot, valami olyasmi szöveggel, hogy ez vagy te a 10 órás műszak után, miközben azon gondolkozol, hogy a Twitch-en a csaj egy este megkeresi a féléves kereseted.

De hát az élet már csak ilyen, egyszer fent, egyszer lent, néha több jut a jóból, néha több a nehézségekből.

Vannak könnyen szerzett pénzek, vannak amikért kőkeményen meg kell dolgozni. Vannak, akik beleszületnek a jóba és vannak, akiknek keserves nehézségek árán kell kikaparni a gesztenyét.

Vannak, akik ugye rég bevásároltak bitcoinból és mára már nyugdíjba vonultak. Utólag ugye könnyű okosnak lenni, nem az a mutatvány, hanem amikor előre tudjuk, hogy miből lesz a cserebogár, meg az ajándék milliók.

Én ezt mind értem, sőt, alapvetően el is fogadom.

De amikor elérünk arra a pontra, hogy este itthon, a kőkemény 8 óra meló után azon kell agyalnom, hogy vajon múlt héten, amikor Mekizni voltunk, akkor nem küldtem-e le a gyomromba egy pesti garzon árát, akkor azért az is bevillan az agyamba, hogy valami nagyon nincs rendben a világgal.

Mert engedjétek meg, hogy mutassak nektek egy képet.

 

Ha most azon agyalsz, hogy ez vajon egy kisütött McNuggets-e egy Ikea-s zacskóban, akkor a válaszom egy határozott igen. Ez egy darab csirke, amit a Mekiben vettek, és hát vitathatatlanul hasonlít az oly nagy sikernek örvendő Among Us nevezetű játék karaktereire.

Ezt a félelmetes hasonlóságot a szerencsés – és éhes – vevő is felfedezte és ellenállt a gyomorsava hívó szavának, s ahelyett, hogy elfogyasztotta volna a csibehusit, inkább feltette Ebay-re, hátha egy Among Us fanatikus lecsap rá.

A licit pedig beindult és az idő múlásával meg is közelítette a százezer dollárt.

Százezer dollár. 28 és még fél millió forint. Itt zárult a licit.

Ízlelgessük, számoljunk, ki mennyit melózik ennyi pénzért. Még szerencse, hogy holnap szombat, mert lehet, hogy nem is mennék be a melóhelyre, helyette egyenesen a Mekibe indulnék.
Így van ez. Mindenesetre ha így járnátok és találtok egy hasonló csirkefalatot, akkor jól gondoljátok meg, hogy meghirdetitek-e eladásra, nehogy úgy járjatok, mint ez a másik hirdető… és a végén még ilyen aprópénzért elkótyavetyéljétek.

Valami nincs rendben a világgal.

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .