BREAKING: bemutatták a Playstation 5-öt, és egy csomó PS5 játékot

Lezajlott a The Future of Gaming, a Sony E3 pótló, bő egy órás műsora és nem csak számtalan játékot jelentettek be, de végre valahára megmutatták a Playstation 5 konzolt is.
Ami – nem meglepő módon – tökéletesen illeszkedik a DualSenes kontrollerhez, amolyan igazi jövőbe mutató futurisztikus dizájnnal, kíváncsi leszek, hogy ti mit mondtok rá, vajon elnyeri-e a tetszéseteket, hogy ezúttal nem egy fekete dobozt kapunk, hanem valami egészen mást, valami olyat, ami akár a szoba dísze is lehet.

(vagy amit a lehető legjobban eldugtok majd, hogy ne éktelenkedjen…. szóval kíváncsian várom, hogy nektek bejön-e az új dizájn)

Na de a külcsín az egy dolog, legyünk őszinték: az, ahogy kinéz a cucc, az ma pár hétig érdemes, utána már úgyis csak az a lényeg, hogy mit tud, mire képes, na meg hogy milyen tartalmak érkeznek rá, és ha ezek passzolnak, akkor a lőtéri kutyát nem fogja érdekelni, hogy hogy fest a konzol a maga fizikai valójában.

Márpedig jelen állás szerint a tartalommal nem lesz gond, méghozzá nagyon nem, de mielőtt ennyire előrerohannék, gyorsan túl is esek a fekete levesen.

Mert hát egy gamert három dolog érdekel a soron következő konzolgeneráció kapcsán: mikor jelenik meg, mennyibe fog kerülni, és milyen újdonságok lesznek rajta elérhetőek.

Nos a fent említett fekete leves az, hogy az első két kérdésre jelen pillanatban még mindig nincs válasz, azaz a Sony nem rántotta le a leplet se a megjelenési dátumról, se az árról (ez utóbbi kapcsán felröppent a pletyka, hogy az angol Amazon oldalára kikerült a konzol ára, ám később ezt cáfolták. Amúgy ez az ár 600 font volt, ami nem épp a legbarátibb, már ha magyar forintra számoljuk át, hisz az valahol 230 ezer környékén lenne, és akkor még erre jöhetnének a különböző finomságok, áfa, miegymás).

Ám a tartalomból kaptunk egy szép nagy ízelítőt, és ez még nem minden, hisz az ígéretek szerint még lepleznek le jó pár játékot a közeljövőben, a konzol megjelenése előtt.

Mielőtt azonban továbbmegyünk a játékokra, vessetek egy pillantást a konzolra, bevallom, nekem tetszik, noha megértem azt is, hogy akinek nem, annak miért nem. Íme a Playstation 5:

Azt már biztosan tudjuk, hogy lesz “normál” verzió és lesz lemezmeghajtó nélküli konzol is (remélhetőleg ez utóbbi majd kedvezőbb áron kerül a boltok polcaira). Az Amazon “szivárogtatáson” szerepel egy 1, illetve egy 2 Tb-os variáns is, azonban ezt könnyelműség lenne tényként kezelni.

Na és akkor elérkeztünk a valóban izgalmas részhez, a tartalomhoz. Jó pár játékról lehullt a lepel már most, és bizony van köztük nem egy olyan, amit tűkön ülve várunk.

Tartsatok velünk a második oldalon is, ahol végigvesézzük a Playstation 5-re már most bejelentett játékokat. 
Bizony, ez még csak a cikk első oldala volt.
Tartsatok velünk, kattintsatok a ‘Következő oldal’ gombra és nézzük milyen játékok várnak ránk!

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .