Mindblowing filmek – amiken még hetek múltán is agyaltam

Mind ismerjük azt a ritkán tapasztalt érzést, amikor egy olyan filmnek érünk a végére, ami annyira egyedi, annyira ütős, hogy még csak hozzá hasonlót sem tudunk mondani.
Mert hát arra tényleg nem lehet panaszunk, hogy nincs mit nézni, Netflix, HBO, Prime, Hulu, Disney+, a streaming szolgáltatók száma már rég nem megszámlálható egy kézen, ám a mennyiség egyre inkább a minőség rovására megy (vagy csak én látom így?).

Mert hát nem tudom ti hogy vagytok vele kedves olvasóim, de én inkább néznék hetente csak egy filmet, de akkor az legyen olyan szinten profin összerakott és megírt (!), hogy a következő hat napban ne is akarjak más látni.

Valójában azonban ez sokkal inkább évente ha egyszer-kétszer megtörténik (pedig elhihetitek, nem kevés cuccot nézek) és úgy tapasztalom, hogy egyre ritkábban. Ezért aztán gondoltam összeszedek egy ilyen listát azokról a filmekről, amik tényleg elcsavarták az agyam, amik valóban mind blowing mozik (az észbontó valahogy nem adja vissza olyan jól az érzést).

No meg persze nem titkolt reményem az is, hogy talán van pár olyan film, amihez még nem volt szerencsém és majd ti kiegészítitek – szokás szerint – az én listámat.

Vágjunk is bele, az utolsó oldalon majd hozzászólásban írjátok meg nektek melyik volt a leglegleg, rakjunk össze együtt egy jó alapos listát, hogy legyen mit néznünk a hideg téli estéken.

No nem is húzom az időt, induljon hát a mindblowing lista, a végén pedig ne felejtsétek el megírni a saját élményeiteket.

Harcosok klubja

Oké, nem fair ezzel indítani, aláírom. Igazándiból valószínűleg nincs ember, aki ne látta volna a Harcosok Klubját, viszont mégis milyen lista lenne ez, ha lehagynám, nemde?

David Fincher mesterműve lassan (na jó, tényleg lassan) 25 éves lesz, de azt hiszem, hogy még negyed évszázad múlva is beszélni fognak róla. Nem tudom hány nézőnek esett le menet közben a csavar, de szerintem nem soknak, ráadásul még a mindblowing szál nélkül is úgy zseniális minden képkockája (igen, még azok a képkockák is), ahogy van. Pitt és Norton itt voltak a csúcson és ahhoz, hogy valami annyira összeálljon, mint a Fight Club, ahhoz valóságos csoda kell.

Az ő neve Robert Paulson! 
A következő oldalon folytatódik a cikk!

Tartsatok hát velem és folytassuk az észbontó filmek listáját.

Ez még korántsem a vége, vár a 2. oldal, kattints a következő oldal gombra a folytatáshoz!

 

12
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
4 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
ÁronZsoltBubuPittibertokb Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ferenc
Vendég
Ferenc

Oz a börtönsorozat(HBO első sorozata igaz nagy bukas volt) Igaz sorozat de a legkeményebb nem véletlen hogy csak Amerikaban adták le.
https://www.youtube.com/watch?v=h9_7kF-ctEo

Zoltán
Vendég
Zoltán

Sokszor szoktam átkattintani ide, de látom, hogy még mindig nem változott semmi, egy cikket annyi kattintással lehet csak elolvasni, ahány oldalra bontjátok. Ennek köszönhető, hogy nem lettem rendszeres olvasótok. És nem is leszek, míg ezt a módszert használjátok. Érdekelt ez a cikk is, de innen tovább nem vagyok hajlandó többet kattintani egy cikk miatt. Bármennyire is érdekes.

Pitti
Vendég
Pitti

Számomra az nem világos, miért kell a Hunglish. A magyar nyelv az egyik legkifejezőbb a világon, ellentétben épp az Angollal, mégis muszáj beletuszakolni egy idegen kifejezést már a fejlécbe. Azt gondolom az újság és cikkírók egyben a Magyar nyelvet is képviselik, legalább is képviselniük kellene, ehelyett csonkolják azt nem is tudni minek a reményében. Emeljük ki azt is, hogy a használt szó jelentése “eszméletlen” nem is igazán passzol a mondatba, és kötőjellel írjuk “mind-blowing”! Olyan jó lenne egyszer egy nyelvtiszta írást olvasni, de egyre kevesebb van belőlük, nyilván van akinek nincs is rá igénye. Fejlődjetek srácok, mert az irány egyébként… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Áron
Vendég
Áron

Igazán nem szeretnék szőrszálhasogató lenni, de nem lehetne legalább a címét magyarul írni egy magyar cikknek? 😀
Majdnem olyan rossz ilyesmikkel szembesülni, mint mikor a “nem láttuk jönni” kifejezést alkalmazzák cikkek írása során. Ahhoz hogy megérts, le kell fordítanod angolra, és onnan visszafordítani magyarra, hogy megkapd: erre nem számítottunk. Minek a szar angol, mikor sokkal kifinomultabb nyelvünk van, de komolyan? Magyar anyanyelvű íróként nem lennék rá büszke, hogy egy primitívebb nyelvre van ráállva a gondolkodásom.

peace! :’D