Új The Witcher trilógia érkezik és folytatást kap a Cyberpunk 2077 is

A CD Projekt nem kispályázott ma és olyan bejelentéscunamit szabadítottak rá a világra, amit még egy darabig emlegetni fogunk.
Elöljáróban azért mindenképpen leszögezném, hogy ezek a bejelentések elsősorban a befektetőknek szólnak és a lengyelek ezt nem véletlenül időzítették így (és főképp nem véletlen, hogy mindent egyszerre nyomtak ki nyilvánosba).

No de első körben beszéljünk inkább a lényegről, mit is tudtunk meg a mai prezentációból.

Az egyik, hogy a Cyberpunk univerzum közel sem lesz elfelejtve, ugyanis 2023-ban érkezik a nagy kiegészítő, a Phantom Liberty, ami rengeteg új tartalommal vértezi majd fel az alapjátékot. Ez igazándiból nem is volt meglepetés, ám a megerősítés azért jól esett a lelkünknek.

Sokkal izgalmasabb a Projekt Orion kódnéven futó fejlesztés, ami egy különálló cím és egyben a Cyberpunk 2077 teljes értékű folytatása lesz.

Bizakodásra ad okot, hogy a játékot a stúdió berkein belül készítik. Persze ez nézőpont kérdése, mert ha nem tanulnak az első rész hibáiból, akkor ez tulajdonképpen nem is biztos, hogy olyan jó hír.

Ennél is meghökkentőbb azonban, amit a zászlóshajó, a The Witcher széria kapcsán terveznek.

Ugyanis egyszerre öt (igen, jól látjátok, 5) játék is bejelentésre került. Nézzük szép sorjában és örüljünk együtt.

  • egy külső csapat készíti majd a Project Canis Majoris-t, ami egy klasszikus szerepjáték lesz
  • a Project Sirius egy újító hangvételű játék lesz a Witcher világából és a The Molasses Flood készíti majd
  • ám a legfontosabb, hogy a The Witcher egy újabb trilógiával bővül, méghozzá az első rész megjelenésétől számított 6 éven belül

Örülünk Vincent? Naná, hogy örülünk. De azért ne essünk túlzásba így hirtelen.

Ezek a projektek ugyanis még csak előkészítési fázisban vannak.

Ha pedig ebbe egy kicsit belegondolunk és hozzámatekozzuk, hogy a Cyberpunk nagyjából 8 évig készült, akkor nem nehéz kisakkozni, hogy nagyjából mikor fogunk majd játszani a folytatással.

Nem mostanában.

No, ezért mondtam már rögtön az elején, hogy ezek a bejelentések elsősorban a befektetőknek szóltak és a hosszútávú pénzügyi biztonságát próbálja meg bebetonozni vele a lengyel cég.
Ezzel együtt persze ezek mind örömteli hírek és jó, hogy megerősítést kaptak a folytatások, mert a maga módján tényleg mindegyikre szükség van. A The Witcher-re azért, mert ott annyi történetet kell még elmesélni, hogy vétek lett volna parlagon hagyni, a Cyberpunk pedig azért, mert a nép megérdemelné azt a játékot, amiről az ígéretek szóltak.

Ti hogy vélekedtek? Örültök a bejelentéseknek?

6
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RobiHápéVararefRobi Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Robi
Vendég
Robi

Ezt a Witcher trilógia dolgot nem értem. Van már 3 rész, és ezen kívül akarnak csinálni még 3-at?
Vagy a meglévő 3 részt rebootolják?

Vararef
Vendég
Vararef

Valami dátum is kéne, hogy mikor íródott a cikk….