Figyelem! Határozatlan ideig meghosszabbítják a kijárási korlátozást

Talán kissé meglepő módon ma délután került sor a bejelentésre, amire már egy ideje várunk.
Március 28-án került bevezetésre a kijárási korlátozás Magyarország területén, azonban ennek akkor keretet adtak, és eszerint a korlátozás most szombatig, azaz április 11-ig volt – azaz lett volna érvényben -.

Az előző napok hírei alapján (mint amilyen például az volt, hogy lazul a fegyelem Budapesten) azonban biztosra vehető volt, hogy a korlátozás feloldására nem kerülhet sor, főképp, hogy az pont húsvét előtt lett volna esedékes.

Orbán Viktor miniszterelnök pedig ma délután Facebook oldalán jelentette be, hogy a kijárási korlátozásokat határozatlan időre meghosszabbítják, és a jövőben hetente mérlegelik annak szükségességét, és ha úgy érzik, akkor felülbírálják, adott esetben szigorítanak, ha kell.

Mivel egyre nagyobb problémát jelentenek a kirándulók, a kormány eszközt adott a polgármesterek kezébe: a településvezetők a saját településükre érvényesen további, a kijárási korlátozásokon felüli (adott esetben annál szigorúbb) rendelkezéseket alkalmazhatnak.

Élve ezzel a jogkörrel, Botka László, Szeged polgármestere az élelmiszer és dohányboltok, valamint a patikák kivételével az összes boltot bezáratta a következő négy napra. (forrás)

Hogy gyakorlatban mit jelent a kijárási korlátozás határozatlan idejű meghosszabbítása?

Elviekben azt, hogy “minden marad a régiben”, azaz azok a megszorítások lesznek érvényben ezután is, amik március 28 óta. Eszerint továbbra is csak a halaszthatatlan tennivalók miatt szabad elhagyni az otthonunkat, azaz mehetünk drogériába, gyógyszertárba, élelmiszerboltba, tankolni, piacra, fodrászhoz, állateledel boltba, trafikba, tisztítóba.

Továbbra is engedélyezett a szabadidős gyalogos közlekedés, illetve a szabadidős sporttevékenység, azonban ezután sem mehetünk közelebb másfél méternél másokhoz, és nagyon fontos, hogy a csoportosulás továbbra is tilos. Ha tehetjük és nincs halaszthatatlan tennivalónk, akkor maradjunk otthon.
A mai nappal (április 9) 980-ra emelkedett a koronavírussal fertőzött regisztrált esetek száma Magyarországon, és 66 áldozata van itthon a járványnak. Vigyázzatok magatokra, tartsátok be a korlátozásokat, figyeljetek a higiéniára és tényleg…maradjatok otthon.
[fb_button]

forrás: index.hu,facebook.com

4
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KiMumunyópistimunyó Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

munyó
Vendég
munyó

Értem, hogy veszélyes ez a vírus, de csak kíváncsiságból rákerestem a tavalyi év autóbalesteinek számára, fura eredmény kaptam. Az első negyedévben – 2019-ben – itt magyarországon száz felett volt a halálos balesetek száma. Mégsem lett betiltva az autózás. A vírusban eddig 66 ember halt bele, de ők valamennyien más betegségeben szenvedtek. Egészséges emberek gyógyszer nélkül is meggyógyultak. Jó ez a mesterséges pánikkeltés, csak azt nem tudom mire. Ha veszem pölö azt, hogy a csoportosulás tilos, akkor ez valamilyen szinten az állampolgári jogaimat korlátozza. Mert maszkban miért ne lehetne? Vagy ez egy jó elterelés a világgazdaság helyzetéről különös tekintettel az idén… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>