A legparább játékok evör

Az egy dolog, hogy valaki szereti a horrorfilmeket és néha jól esik popcornnal a kézben rettegni egy jót, ám a játékok esetében egészen más a helyzet. Hiszen itt mi magunk vagyunk a főszereplők, a cselekedeteinknek pedig hatása van a történésekre.
Az ijesztő videojátékok az elmúlt években némileg reneszánszukat élték, ráadásul a hogy a grafikai technológia folyamatosan fejlődik, úgy nő a lehetőség az egyre félelmetesebb játékélményekre is. Sok olyan játék van, amelytől a frászt hozza rád, ám még ezek közt is akadnak kiemelkedők, amik közben még a streamerek is lefordulnak a székükről egy-egy jumpscare hatására.

Lássuk, hogy szerintünk melyek azok a címek, amik kihagyhatatlanok, ha az ember egy jó kis borzongásra vágyik, persze mindenki csak saját felelősségre vágjon bele ezekbe a félelmetes kalandokba.

Nézzük a toplistát, aztán a végén ti jöttök majd, írjátok meg hozzászólásba, hogy számotokra melyik volt az a játék (vagy esetleg jelenet), ami örök időkre az agyatokba égett, és ami után soha nem látott sebességgel váltottatok az Alt+f4 kombóról a Shift+Del párosára.

No nem is húzom az időt, induljon hát a paralista, a végén pedig ne felejtsétek el megírni a saját élményeiteket.

Resident Evil

Igazándiból valószínűleg a Resident Evil a legkevésbé ijesztő játék listánkon, de a horrorjáték műfajában betöltött jelentősége miatt mégis megérdemli az elismerést. Eredetileg 1996-ban jelent meg, és rögtön irányt is mutatott a 3D-s horrorjátékok tervezéséhez. A játék Raccoon City fiktív városában játszódik, ahol egy vírusos járvány kitörése után a lakosság nagy része zombivá változik, és a játékosok egy elit különleges egység tisztjét irányítják, aki egy hátborzongató kastélyban rekedt.

Az eredeti játék az évek során jelentős átdolgozásokon esett át, a frissített kiadásai az évek során PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re is megjelentek. Az elképesztő az, hogy a Resident Evil még mindig tartja magát, köszönhetően a játék klausztrofób környezetének és a Spencer Mansion folyosóin leselkedő kreatív ellenségtípusoknak. Vannak ijesztőbb játékok is, de a RE az, ahol minden kezdődött. Ez a horrorjátékok – egyik – alfája, így hát mi mással is kezdhettük volna cikkünket, nemde?
A következő oldalon folytatódik a cikk!

Tartsatok hát velem és folytassuk a rettegnivalók sorát.

Ez még korántsem a vége, vár a 2. oldal, kattints a következő oldal gombra a folytatáshoz!

 

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .