Ismét elhalasztották a Cyberpunk 2077-et

Az utóbbi évek… sőt, hát miről is beszélek, tulajdonképpen minden idők egyik legösszetettebb játékának tűnik a Cyberpunk 2077.
És hát legyünk őszinték: geekek százmillióinak legtitkosabb vágyálma vált valóra, az előzetes anyagok alapján valamelyest az Oasis-re hajazó világ a Ready Player One világát hozhatja el a képernyőinkre. Na jó, lehet, hogy csak én érzem így, de… én így érzem.

Ekkora projekteknél persze mindig ott lebeg a fej fölött a túlvállalás lehetősége és bár iszonyatosan jól hangzik, hogy pl. több, mint 1000 NPC-nek lesz speciális napirendje, bizony ez óriási meló, amit összhangba kell hozni, koordinálni kell és végül, de nem utolsó sorban be kell fejezni. (khmm.. Star Citizen ugye).

A mérleg másik nyelvében persze ott van, hogy a Cyberpunk 2077-et nem akárkik csinálják. A világ legmegbízhatóbb (mondhatom ezt? nem? akkor is mondom) csapata, a CD Projekt RED, akiknek a Witcher sorozat három epizódját köszönhetjük, szóval bebizonyították, hogy értenek az RPG műfajhoz, és az biztos, hogy csak a legmagasabb minőség az elfogadható számukra.

Azonban most egy új stílusba vágták a fejszéjüket, ami biztos, hogy rengeteg kihívást hozott magával.

Esetlegesen úgy érezhetitek, hogy némi aggodalom vegyült a várakozásomba, s talán tényleg így is van, de én még mindig biztos vagyok benne, hogy a CDPR iszonyú magasra teszi a lécet. Egyszerűen képtelen vagyok egy olyan forgatókönyvet vizionálni, ami alapján a Cyberpunk elbukik.

Mert ezek a hangok egyre erősebbek internet szerte. Persze az sokszor nem jó ómen, ha valamit elhalasztanak, általában nem csak a végső simítások miatt teszik, hanem azért, mert valami sokkal komolyabb gubanc van a háttérben (amit persze nem osztanak meg a nagyérdeművel), és próbálják valahogy menteni a menthetőt. Vagy sok esetben a menthetetlent.

De ahogy egy Rockstarnak zokszó nélkül elnéznek egy halasztást (meg hát legyünk őszinték, mi egyebet is lehetne csinálni), úgy akkor sem volt túl nagy az aggodalom – ellenben a szomorúság már inkább -, amikor év elején a CDPR bejelentette, hogy sajnos az áprilisi időpontot nem tudják tartani és szeptemberre csúszik a megjelenés, mert még van mit finomítani a játékon.

Most azonban újfent elnapolták a megjelenést, az új dátum pedig: november 19. Reméljük ez már tényleg a végső és valódi időpont.

De ha egyszer a CDPR azt mondja, hogy ezekre a hónapokra még szükség van ahhoz, hogy minden idők legütősebb és leggrandiózusabb RPG-jét tegyék le az asztalra, amiben az isteni Keanu is ott van, akkor nekünk rajongóknak nincs más dolgunk, mint szomorkodni – ismét – egy sort, bevésni az új dátumot és elfogadni, hogy erre az időre még szükség van, és mi is így járunk a legjobban.

Mert olyan Isten nincs, hogy csalódjunk a CD Projekt RED-ben. Nemde srácok?
Titeket hogy érint a hír? Nagyon vártátok már a szeptembert és hogy játszhassatok a játékkal? Netán vannak kétségeitek a sikert illetően?

10
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
sssssssRozsiTomJudemrt Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ádám
Vendég
Ádám

Nekem mondjuk a Shadowrun világa ugrik be elsőre a játék kapcsán. Szerintem bármennyit is csúszik instant fogom megvenni 😀 Konkrétan e miat a játék miatt fejlesztettem a gépem szóval….

Kelta
Vendég
Kelta

Inkább késsen, minthogy rossz legyen.

Tuco
Vendég
Tuco

A cyberpunk téma 1 kalap szar. Csak a készítők miatt érdekel talán.

Tom
Vendég
Tom

Semmi gond, inkább késve, mint hibásan jöjjön ki. Mondjuk én pont nem szeretem, ha e világi színészeket tesznek egy játékba, mert előéletétől nem lehet teljesen elvonatkoztatni s, ha valaki például nem kedveli az adott színészt, akkor számára akár az egész játék érdektelen lehet.

mrt
Vendég
mrt

Egyre gyanúsabb a címe… 😀

sssssss
Vendég
sssssss

Nekem tetszik a CyberPunk…