Mindblowing filmek – 2. oldal

No, most hogy mindannyian megnéztük a Fight Clubot, folytassuk is a sort. 😉

Azonosság
Amikor John Cusack még fiatal volt és bohó, akkor nem átallott remekbeszabott thrillerekben játszani és hát mi tagadás, az Azonosság volt közülük messze a legjobb.

Még véletlenül sem vádolnám azzal James Mangold moziját, hogy egy kellemes teadélutánra hajaz a hangulata, mert hát ez a sztori nem csak megtekeri az agyat, de idővel ki is tép a helyéről. Klasszikus felállásként indul (vajon ki lehetett a tettes?), ám egy skizofrén őrületbe torkollik és bár egy pillanatig úgy érezhetjük, hogy végül fellélegezhetünk, közben nagyon nem.

A film legfőbb különlegessége abban rejlik, hogy bérelt helye van a listámon és még mindig tűpontosan emlékszem arra, amikor először láttam – holott lassan 20 éve történt -, mert egyben az volt az utolsó alkalom is.

Gyanítom önszántamból soha többé nem veszem majd elő, ám fejet hajtok a zsenialitása előtt, mert azóta sem találkoztam hasonlóval.

Hatodik érzék

Emlékeztek még arra, amikor M. Night Shyamalan tudott normális filmeket írni és rendezni?

Én se nagyon. De a Hatodik érzék azért ettől függetlenül örök és felejthetetlen, nagyon okosan építkező forgatókönyve és Haley Joel Osment játéka pedig végül oda vezetett, hogy az ikonikus mondatot azóta sem sikerült kiirtani a mindennapokból.

Halott embereket ugyan azóta se láttam, de az azóta eltelt közel negyed évszázad alatt Shyamalan képtelen volt visszakapaszkodni oda, ahonnan indult. Mert a Sixth Sense nem csak az álleejtő csavar miatt maradt felejthetetlen, hanem azért is, ahogy azt körbeszőtte egy baromi jó film.

Na jó, lehet, hogy elsősorban mégiscsak a csavar adta a bukéját. Mindegy is, a listámon a helye, bár ha őszinte akarok lenni, ez is egyike azon kivételeknek, amit nem veszek elő időről-időre. A Hatodik érzék egyszer üt, de akkor legalább jó nagyot.
A következő oldalon folytatódik a cikk!

Tartsatok hát velem és folytassuk az észbontó filmek listáját.

Ez még korántsem a vége, vár a 3. oldal, kattints a következő oldal gombra a folytatáshoz!

 

1
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Sasa Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Sasa
Vendég
Sasa

AZONOSSÁG – hát kösz, ez igazán jó volt. John Cusack-től a 1408 óta a hideg rázz, mágha csak a 2012-t nézem, akkor is