Az egy dolog, hogy DiCaprio-t mennyire szerettük A visszatérőben, Kate Winslet pedig szállítja nekünk nemsokára a Hegyek közöttet, menet közben beesett a Jungle előzetese is (na jó, lehet, hogy csak nekem volt újdonság, de én valahogy elmentem a film mellett eddig) és biza ez sem tűnik rossznak, sőt.
A Harry Potterezésnek pedig azt hiszem most már tényleg egyszer és mindenkorra vége. Daniel Radcliffe foggal-körömmel azon munkálkodik évek óta, hogy végrvényesen kitörjön a varázslótanonc skatulyájából, s bár én személy szerint imádtam őt Potterként, tagadhatatlan, hogy a srácban bőven van tehetség.

Szarvak, Az ember, aki mindent tudott, és most a Dzsungel is olyan filmnek tűnik, amit nyugodtan mutogathat a portfóliójában.

Ez utóbbi különösen érdekesnek tűnik, már csak azért is, mert megtörtént eseményeken alapul, ráadásul milyen eseményeken. Fikciónak is egy rémálom, hát még valóságnak.

A sztori nagyjából úgy írható körbe, hogy “hogyan üljünk fel önként a cumirollerre – kezdőknek”.

Yossi Ghinsberg még 1981-ben úgy gondolta, hogy lázadó fiatalként itt az ideje világot látni, úgyhogy nekivágott Dél-Amerikának, ahol aztán lényeg a lényeg: megbízott valakiben, akiben nemigen kellett volna (Karl Ruprechter, egy huncut osztrák aranyvadász), s akivel nekivágtak a bolíviai őserdőnek.

Gondolhatjátok, hogy a kis kaland nem sült el valami fényesen, némi kalamajka után Yossi egyedül találta magát a dzsungel közepén és ez az állapot jó három hétig (!) így is maradt. Visszaemlékezései alapján nem volt éppen leányálom túlélni ezt az időszakot. Áradás, sártenger, hangyák, hallucinációk, ragadozók, és a kíméletlen éhezés sodorta többször a halál közelébe, de csodával határos módon túlélte a dolgot.

Innentől pedig már egyenes (bár meglehetősen hosszú) út vezetett a megfilmesítéshez, hisz ez a sztori nagy vászonért kiált.

Noha azért nem kell majd aggódnunk, hogy mi lesz a kaland végkimenetele, talán sokkal érdekesebb az, hogy hogy lehet túlélni ilyen hosszú ideig felszerelés, étel és képzettség nélkül a dzsungel legmélyén.

Dzsungel előzetes (katt és lenyílik)

Az előzetes alapján pedig nagyon úgy néz ki, hogy Daniel ismét jól választott. és Greg McLean (valamint csapata) is megtalálta a legmegfelelőbb színészt a feladatra.Szerencsére már nem sokat kell várnunk, a Dzsungel ugyanis nemsokára (egész pontosan október 20-tól) látható lesz a mozikban, egyelőre ez csak az amerikai időpont, a hazai forgalmazásról még nincs információ, remélhetőleg nálunk is vetítik majd.

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.