A legparább játékok evör – 2. oldal

Merüljünk is bele gyorsan egy kicsit mélyebben, hisz számtalan félelmetes pillanat vár még ránk. 

Dead Rising
A Dead Rising egy nyílt világú sandbox túlélőjáték, amely 2006-ban jelent meg, a közönség körében pedig villámgyorsan nagyon népszerűvé vált, ez pedig számos folytatást eredményezett. A középpontjában egy férfi áll, aki egy zombikkal fertőzött bevásárlóközpontban reked, és minden elérhető tárgyat fegyverként használ, hogy legyőzze őket. A félelem és az ijesztgetés ebben a játékban abból fakad, hogy sosincs unalmas pillanat, megállás nélkül a pokoli zombik folyamatos támadásával kell megküzdened.

Bár a hangulat nem túl sötét és titokzatos, van valami nagyon ijesztő abban, hogy bezárva vagy egy plázában zombikkal, tudva, hogy mindenhol ott ólálkodnak, és képesek mögéd lopakodni. Az első pár Dead Rising játék nagyon szűk időkorlátot adott a játékosnak arra, hogy elérje a céljait és legyőzze az ellenségeket, mielőtt megpróbálna elmenekülni a zombikkal teli környezetből.

A későbbi folytatások egyre kevésbé támaszkodtak az időalapú mechanikára, ami valószínűleg csökkentette azt a feszültséget is, amely eredetileg sok játékost vonzott ebbe a világba.

Bloodborne

A FromSoftware, a Dark Souls-sorozat és az Elden Ring alkotói egészen más irányba indultak el, amikor 2014-ben bemutatták a Bloodborne-t. A PlayStation-exkluzív cím a Souls-szerű harcot egyesítette a viktoriánus fantasy környezetével és Lovecraft ihlette történetével. A Bloodborne világában a játékos a vadász szerepét kapja egy harcosokból álló ligában, amelynek feladata egy rejtélyes betegségben szenvedő emberekből született farkasszerű fenevadak kiirtása.

A játék ahogy egyre inkább haladunk benne előre, egyre kevésbé kötődik a valósághoz. A vadász felfedezi a fenevadak átkának forrását, de ez csak még több rémálomszerű lényhez vezet, akiket le kell gyilkolnunk, a korábbi szövetségeseiktől kezdve a többkarú földönkívüli lényeken át a szemgolyóktól duzzadó, újraélesztett holttestekig.

Máig várjuk a folytatást, hisz ha van horrorjáték, ami megérdemelné a második epizódot, akkor a Bloodborne. Talán majd egyszer, remélhetőleg a Fromsoftware boszorkánykonyhájából és nem adják ki a címet a kezük közül.
Ez még közel sem a vége, gyere tovább a harmadik oldalra is!

Vár a 3. oldal, még több ízig-vérig para játékkal. Kattints a gombra a folytatáshoz.

 

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .