American Horror Story (2011-) – 3. évad kritika

Az American Horror Story 3. évada kétségkívül a sorozat legjobban kedvelt szezonja. Ryan Murphy nagyon érti dolgát és erre a tévénézők is rájöttek, így 2013-ra a sorozatnak nagyon jó hírneve lett. A magas nézettséget elősegítette a sorozat antológia jellege, így nem izgultak azon az emberek, hogy vajon mi történhetett az előző évadban (amelyekről kritikáink itt és itt olvashatók). Inkább megnézték az évad első részét, megtetszett és folytatták. Mi pedig folytatjuk az elemzést.
Ismét találkozhatunk a már jól ismert színészgárdával, és voltak nagy visszatérők is, mint Taissa Farmiga, akit Violet Harmon szerepében láthattunk az első évadban. Őt már akkor nagyon sokan megszerették, így nagy volt az öröm, mikor visszatért. Jessica Lange, Evan Peters, Sarah Paulson, Jamie Brewer, Lily Rabe és Frances Conroy is főszereplőkként tértek vissza. Az évadban sok új színész is feltűnik, akik az ezt követő szezonokban állandó szereplőkké válnak. Nem is kis nevekről beszélünk, hiszen Kathy Bates, Emma Roberts és Angela Bassett is ebben az évadban jelenik meg először a sorozatban.

A Boszorkányok (Coven) alcímet kapta a szezon, amely Dante Poklának kilencedik körével hozza kapcsolatba, ahol az árulók bűnhődnek.

A történet szerint Zoe Benson (Taissa Farmiga) egy napon egy boszorkányoknak létrehozott magániskolába kerül New Orleansban, miután kellemetlen incidenst okozott otthon, és a szülei már nem tudták kezelni a történéseket. A történet 300 évvel a boszorkányperek után játszódik, és úgy látszik, a boszorkányok kihaló félben vannak. Az intézmény vezetője, Cordelia Foxx (Sarah Paulson) ezt a kihalást próbálja megakadályozni.

Azonban nem könnyíti meg a dolgát, mikor megjelenik édesanyja, Fiona Goode (Jessica Lange), aki mindent a feje tetejére állít. Feltámaszt egy halottat, aki valójában él, Delphine LaLaurie-t, ezzel pedig magukra haragítják a voodoo királynőt, Marie Laveaut (Angela Bassett), aki már eleve a boszorkányok ősellensége.

Fionának azonban nagyobb gondjai is akadnak, ugyanis rákos, és nagyon kevés ideje maradt hátra. Mivel ő a „Legfőbb” boszorkány, imádja az előnyös helyzetét, de tudja hogy ha gyengül, annak csak egy oka van: a következő legfőbb erősödik. Minden erejével arra fókuszál, hogy kiiktassa a legerősebbnek tűnő lányt az akadémián, és az ő kezében maradhasson a hatalom.

A harmadik évadban érezhetően sokkal több női szereplő volt, mint férfi, de a nemek arányának egyenlőtlensége egyáltalán nem volt rossz hatással az évadra.

Jessica Lange és Sarah Paulson anya-lánya játéka csodálatosan hatott, az akadémián pedig sok humoros jelenetet kaptunk, mikor a lányok élcelődtek egymással.Az már más téma, hogy mennyire is volt ez az évad horror. Sok véres jelenetnek lehettünk szemtanúi, de ezen kívül nem sok tipikus horrorelem jelent meg. Talán az egésznek a hangulata volt hátborzongató. Számomra ez az évad az ezüstérmes eddig (a sorrend 2., 3., 1.). Nehéz lesz felülmúlni a második évadot, de örömmel nézek elébe a következő kihívónak.

Értékelés:

[fb_button]

1
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .