Az American Horror Story közelgő 7. évada okán évadonkénti kritika jelenik meg a sorozatról. Az első évadról itt olvashattok, most pedig lássuk, mit tartogat a második évad. Figyelem, elfogult írás következik!
A szereplőgárda ismét hibátlan volt, és bár az első szezonban Sarah Paulson mindössze néhány percre tűnt fel, a másodikban már főszereplőként van jelen.

A további színészek közül sokan már A gyilkos házban is főszerepet játszottak (Jessica Lange, Lily Rabe, Evan Peters), de van pár új arc is (James Cromwell, Zachary Quinto, Joseph Fiennes, Lizzie Brocheré). Vendégszereplőként Adam Levine, a Maroon 5 énekese is feltűnik.

Az előző évad hiányosságait pótolta ez a történet, a Zártosztály, ami egy elmegyógyintézetről szól. Itt adott volt az ijesztő környezet, amit a higiéniai adottságok, valamint a betegekkel való kifejezetten durva bánásmód eredményezett. Elrettentő kísérletek alá vetették őket, aminek a látványába beleborzong az ember, ha bírja egyáltalán nézni.

A történet 1964-ben játszódik, egy az egyház által üzemeltetett elmegyógyintézetben, Briar Cliffben.

Az intézményben a betegek apácák gondjaira vannak bízva, az intézet vezetője Jude nővér (Jessica Lange), az ő jobb keze Mary Eunice nővér (Lily Rabe). A szanatóriumban dolgozik még Dr. Arthur Arden (James Cromwell) is, akit Jude nővér ki nem állhat, nem úgy, mint Monsignor Timothy Howardot (Joseph Fiennes). Vele közös álma eljutni Rómába, ahol Timothy majd pápa lehet.

Egy nap Kit Walkert (Evan Peters) behozzák az intézetbe, azzal a váddal, hogy több nőt megölt és megcsonkított. Az újságíró Lana Winters (Sarah Paulson) éppen erről az ügyről szeretne írni, de addig kérdezősködik, amíg őt is elfogják és bezárják egy cellába.

Egy idő után megismerkednek egymással és egy Grace nevű pácienssel is, és együtt terveznek megszökni. Időközben Lana és Kit pszichológusává Dr. Oliver Thredsont (Zachary Quinto) nevezik ki, aki nagyon gyanússá válik mindkettejük szemében…Hihetetlen csavarok vannak a történetben, a színészi játék most is lenyűgöző és jóval félelmetesebbre sikerült, mint A gyilkos ház. Már a főcímnél kiráz a hideg a felbukkanó képek hatására. A sorozatról általánosan elmondható, hogy az ember minden résznél várja a főcímet, számomra megunhatatlan. Mindent összevetve, aki elkezdte a sorozatot, de az első évad nem fogta meg annyira, nyugodtan ugorjon neki a másodiknak. Aztán meg az összes többinek.

Értékelés:

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.