The Walking Dead – 8. évad 5. rész – kritika

A háborús övezetek után egy kicsit más téma fele veszi az irányt a sorozat, ami nem biztos, hogy baj. Sőt, kifejezetten üdítő epizódon vagyunk túl. Nézzük is, mi történt az ötödik etapban, spoileresen.
Gabriel és Negan kutyaszorítóban. A pap és az elvetemült baseballütős fickó, mint tudjuk, bent ragadtak a lakókocsiban, zombikkal körülvéve, miután a hilltopi akció sikertelen volt, illetve Gregory sem volt eléggé alázatos Gabriellel szemben, pedig a lelkész bizony megmentette. A két férfi úgy gondolja, nincs már sok idejük hátra, így Gabriel meggyőzi Negant, hogy gyónjon. Nagyon üde színfolt volt ez végre az évadban, hisz megtudtunk sok mindent Neganről és alapvetően a Megváltók rendszeréről is, ahol amúgy nem igazán fenékig tejfel minden. Valaki ugyanis elárulta őket a sok Negan közül, valamint a munkások is lázadnak, mert nem kapnak megfelelő ellátást.

Negan és Gabriel párbeszédei nagyon jól szuperáltak. Mindketten követtek el bűnöket, a kérdés az, hogy belátják-e tetteik súlyát. Negan pedig megtud nyílni, némi konfliktus után a papnak és egy teljesen más arcát mutatja meg, amit eddig sosem láthattunk.

A gyónásban fény derül arra, hogy Negan minek a hatására vált hidegvérűvé.

Míg a lakókocsiban barátkozik a két ellenfél, addig a Megváltók rendszere kezd szétszakadni. Negan nélkül egy kisebb pokol szabadul fel, ugyanis a munkások lázadnak, sőt fegyvert is koboztak, és tudni akarják, mi történt a vezetőjükkel. Simon, Dwight és a többiek nem valószínű, hogy megoldották volna a helyzetet, ha Negan nem tűnik fel a semmiből… Érdekes volt látni, hogy ha a vezetőjük nincs jelen, mekkora fejetlenség és zavarodottság van jelen a Megváltók bázisán. Negan végül is ezért lépett a színre, hisz “békét” hozott és egy jól működő rendszert alakított ki, ahol mindenki úgy tesz, ahogy kell.

Nem csak a Megváltók között van konfliktus. Rick és Daryl is összebunyóztak. Daryl kicsit kezd bepöccenni a Megváltókra, és a lopott dinamittal akarja kiiktatni őket, Rick azonban nem hagyja, mivel nem igazán ez a terve. Szerencsére egyikőjüknek sem lett baja, hisz azért mégiscsak egy oldalon állnak.
Összesítve nagyon jól felépített epizód volt, melyben nem kellett nagyon fegyvernek elsülnie, mégis a képernyő elé ragadt a tekintetem.

Értékelés:

2
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ulti Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Ulti
Vendég
Ulti

Véleményem szerint azok voltak a leggagyibb részek,amikor az

Ulti
Vendég
Ulti

elrontottam 🙂 szóval,amikor az “egyéb bandák”voltak jelen,a csakcsajok és a “szemétkupacos” csapatok.Egyetértek,hogy a lövöldözős és üldözős jelenetek is elég gáz.De továbbra is azt mondom,hogy elkezdődött egy jobb stílus,bár olyan már biztos nem lesz,mint az első pár évad.