4 hete dúl a háború az apokaliptikus világunkban, nézzük, hogy az e heti epizód milyen mércét ütött meg és hogy mit várhatunk a folytatásban. Spoileres írás jön. Az élet dönti el, hogy hős leszel-e, vagy sem.
Az e heti etap teljes mértékben Ezekielre fektette a hangsúlyt. Először kicsit féltem is, mert annyira nem fogott meg az ő és Carol szála, ahogyan menetelnek a Megváltókkal szemben. A múlt heti rész egy cliffhangerrel zárult, aminek mi már csak a végét láthattuk: mindenhol hullák, testrészek és valahol ott van Ezekiel is, aki rádöbben, hogy mindent elveszített.

Az elkeseredett állatgondozót ráadásul még el is kapja egy szemüveges nerd megváltó fazon, aki igazából csak jutalmat akar Negantől, amiért elfogta a királyt.

Még jó hogy arra járt Jerry és az ő baltája, ami  egész látványos módon kettévágta az emberrablót.

Míg Jerry és Ezekiel menekülnek, Carol megpróbálja elvenni a lőszereket, amikért végülis jöttek.

Terve balul sül el, ám a királyt megtudja menteni, miközben Daryl és Rick utána ered a lőszeres kocsinak, ami egy egész jópofa autós üldözésben végződik.

Ezekiel végre rájön, hogy ő valójában nem király, hanem egy ugyanolyan ipse mint bárki más a földön. Ráeszmél, hogy semmi sincs áldozat nélkül és még ha reménykedett is abban, hogy mindenki túl éli a csatát, tudta jól a szíve mélyén, hogy az túl egyszerű és könnyű lenne. Legalább a mosolygást már abbahagyta.

Sőt inkább magára maradt volna az utolsókig, hogy Carol és Jerry szabadon elmenekülhessenek – amit mondjuk annyira nem értek, hisz simán feltudták volna húzni az árokból Ezekielt – mindenesetre szép gesztus volt tőle, hogy feláldozza magát a többiekért, mivel eddig mindenki más tette meg ezt érte.

Azonban most sem jött el az ideje. Viszont sajnos mindenki kedvenc cicájának, Shivának igen… Miközben a már nem király Ezekiel, Jerry és Carol menekült, a csíkos vadmacska elintézte a mocsár zombikat és így ő is odaveszett.

Összegezve jó kis epizód volt. Tetszett, hogy végre rengeteg áldozatot követelt a csata, és nem csak névtelen mellékemberek haltak meg. Gyakorlatilag a királyi csapat összes embere és még Shiva is odaveszett, amit mindenki sajnálni fog és hiányolni a következő részekben.
Kíváncsi leszek, hogy Ezekiel miután visszatért a Királyságba, vajon királyként kezeli e majd ismét magát. Remélem marad ez a bevállalósabb stílus és nem csak a zombik fognak hullani.

Értékelés:

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

5 hozzászólás : "The Walking Dead – 8. évad 4. rész – kritika"

avatar
Ulti
Vendég
Ulti

Emberek!Ez a rész egész tetszetős volt!Elmozdult végre felfelé,remélem marad az irány,csak még rádobnak egy két lapáttal 🙂

Vity
Vendég
Vity
szerintem tulzas volt Shiva halala. Igy is kb mindenkit kinyirtak ebben a reszben, szoval nem ertem miert kellett. Ha mar szerencsetlent felfaltak elve a zombik,legalabb Carol oda lohetett volna, hogy ne szenvedjen. Meg volt tar a fegyverben…Oke ertem en, hogy dramai hatas…,de nekem mar az is dramai volt, ahogy az anya megkapja a kisgyerektol a viragot a karjara es varjak haza ot. A kovetkezo kep meg mar zombikent tundokol…ugy gondolom, hogy meg mindig azok a legjobb reszek, ahol Rick is szerepel. Nem mondom, hogy rossz volt ez a resz, de kicsit tobb akciora szamitottam. Tobb volt a reklam,mint maga a… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
Vity
Vendég
Vity

Nem ertem mi volt a hozzaszolasomban serto amiert torolni kellett…

Hápé
Admin

Nem lett törölve, csak nem került még ki 🙂

Negan
Vendég
Negan

Az akció jelenetek kegyetlen szarok…. TWD már nem a régi….

wpDiscuz