The Walking Dead – 8. évad 2. rész – kritika

Túl vagyunk a második etapon is. A háború pedig folytatódik. De vajon volt e olyan jó, mint a 100. epizód? Vagy esetleg megint visszazuhantunk a 7. évad lassú folytatásába? Spoileres írás jön.
A helyzet az, hogy az e heti epizód bőven felülmúlta a 100. részt. Egyszerűen minden szempontból jobb volt, mint az évadnyitó. Mint akcióban, mint drámában, mint karakter fejlődésben. Na de nézzük is meg miért is döngölte földbe ez a rész az előzőt.

Morgan végre nem sziporkázik. Mindenkit kiiktat aki csak az útjába áll. A bottal harcoló jámbor harcosból egy Rambo jött létre, aki rájött, hogy nem babra megy a játék: Rick végre hatott az eszére, ideje is volt, hisz sok évada küszködik saját kísérteteivel.

Mi helyes, mi nem. Most azonban összegyűjtötte minden haragját és kíméletlenül irtotta a megváltókat,. Még akkor is mikor azok már fegyvertelenek voltak, ami valljuk be eddig sosem Morgan-re vallt.

Számon is kérte Jézustól, hogy miért nem kell túszokat ejteniük.

Jézus és Tara viszont nem találja a közös összhangot, hisz míg a Hilltopi szakállas fejvadász kegyelmet adna a magát megadó megváltóknak, addig Tara egyesével lőne őket agyon. Ezekiel és Carol azért végre megtalálták az összhangot és nincs köztük konfliktus sem összeröffenés.

A raszta király mosolyogva mesélte Carolnak, hogy ő a jövőért harcol, még akkor is, ha azt meg sem éri.

Rick, a béke követeként próbálja bevenni a Megváltók egyik őrpontját. Ám rá kell jönnie, hogy ugyanolyan szörnyeteg, mint a megváltók, miután egy apát kell megölnie, aki megtámadta őt. Elég erős jelenet volt, mikor rátalált a kisbabára, majd  tükörbe nézett, ezzel párhuzamot állítva saját kislányával.

Hisz őt is bármikor megölhetik, ugyanúgy ahogy ő tette ezt a kisgyermek apjával.

Nem kell Negan egy jó részhez.

Amiben viszont végre tényleg erősebb volt ez rész, mint az első azok végre maguk az akciójelenetek. Sokkal jobban, összeszedettebben és reálisabban voltak megjelenítve, és végre hullottak is az emberek, ha bár talán csak 1-2 ismertebb karakter purcant ki, vagy fog, ha Aeron barátjára gondolunk.

Az egész rész pörgött, nem ült le és végre tudtunk is újra izgulni, hogy kivel mi fog történni. Végre lehetett érezni, hogy valamivel tökösebbek Rickék mint az eddigi évadokban. Csak legyen ez továbbra is így.
Izgalmas, eseménydús epizód volt tehát, tele akcióval. Maradjon is ezen a szinten a további epizódokban is az évad és már sokkal jobb lesz, mint a 7. szezon.

Értékelés:


Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..