The Walking Dead – 8. évad 1. rész – kritika

Ha október, akkor Walking Dead. Immáron századszorra is. Eljött a várva várt 100. epizód, amit már sokszor beharangozott a stáb is, hogy ütni fog. A felemás hetedik évad után most már mindenki örülne, ha potyognának a karakterek és ropognának a puskacsövek.




Az előző évadban felpolcoltak nekünk rengeteg konfliktust, karakterfejlődést és sok sok olyan történést, melyek mind egy nagy háború alapjául szolgálhatnak.  A nyolcadik évad pedig nagy valószínűséggel ezt a háborút fogja megadni nekünk. Nézzük tehát merre kóborol a sorozat az első etapban.

Mindenki a harcra készül, Rick inkább már a békés jövőben mereng. Alexandria, a Királyság és Hilltop gőzerővel rendezkedik, hogy végérvényesen pontot tegyenek a Megváltók elleni harcra. Ehhez persze rengeteg ember, fegyver és egy zombihorda is szükséges. Míg Rick, Maggie és Ezekiel motiválja a harcosokat, addig Darylék egy kitervelt útvonalon csalnak oda egy hordát Negan főhadiszállásához. Ezzel egyidőben pedig Rickék is nekiindulnak Negan-hez, hogy “tárgyaljanak”, bár inkább ólommal szeretnének mintsem szavakkal.

Sejthettük, hogy Gregory pedig nem Rickék mellett marad, hisz ő is felbukkan a nagy találkozás során, mikor a felek felállnak egymással szemben.

A harc pedig természetesen nem maradhatott el.

A Walking Dead-ben mostanában egyre többet alkalmaznak flashbacket vagy épp flashforwardot – azaz időbeni előreugrást – ezáltal egy kerekebb egészt adva az adott epizódhoz. Ebben pedig Rick nagy szerepet kapott. Az elég érdekesen kezdődő epizód során egy szakállas, bottal járkáló, ám boldog családapa felkel az ágyából, hogy mindennapi teendőit csinálja. Erre vágyik Rick. A meggyötört seriff csak egy valamit szeretne: békét. A rengeteg veszteséget és gyötrelmet átélt Rick számára csak a holnap reménye maradt és a revans, melyet mindenképp végre akar hajtani. Elege van a gyászból és a küzdelmekből, így most mindent beleadva egy utolsó harcot vív Negan és talán saját maga ellen is. Gabriel azonban rá is világítja Ricket, hogy ez nem csak róla szól. Mindenki veszített már el valakit, valamit. Az egyetlen ami maradt a remény.

Ha már remény, Gregory-nak nem sok maradt. A zsémbes talpnyaló öregember ugyanis magára maradt egy kocsival és egy zombihordával. Nála talán csak Gabriel járt rosszabbul, aki pont hogy Gregorynak akart segíteni, ám helyette Negan társaságát kell élveznie, ráadásul bezárva. Rick sem tudta azonban elintézni Negant, bármennyire is akarta – bár azért lett volna rá rengeteg lehetősége, hiszen szinte egy céltábla volt a feje, mikor a beszélgetést folytatták… de nézzük el, hogy Rick megadta az esélyt.

Sok zombi, sok robbanás, de kevés meglepetés.

A horda tehát ellepte a főhadiszállást, csapdába ejtve ezzel Negant és Gabrielt. Rickék pedig eltűntek a helyszínről, reménykedve abban, hogy a Megváltók kipurcannak. Eseménydús epizódon vagyunk túl tehát, mely nem volt hibátlan, de nagyon csillapította már a szomjunkat.




A háború tényleg elkezdődött, csak tartson sokáig. Remélem megmarad ez a színvonal az egész évad során és sokkal üdítőbb lesz, mint a hetedik szezon.

Értékelés:


12
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Langstaller MárkCsabaaliMerl LászlóKlafa Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Termosz István
Vendég
Termosz István

A 7.évad harmatgyenge volt.

Barnabás
Vendég
Barnabás

Megadta neki az esélyt? 😀
Ha már nem csak Rickről van szó. Most komolyan, ott állt vagy 30 fegyveres, olyan emberek, akik 200 méterről bármikor kilőnek egyetlen golyóval egy zombit, és 15 méterről sorozattűzzel nem tudtak eltalálni öt embert. Nekem ez a Negan féle megmenekülés túlságosan amerikai volt, de kövezzen meg bárki.

Zsótiabéka
Vendég
Zsótiabéka

Nagyot esett a színvonal,visszasírom a korábbi évadokat 🙁 Pedig Negan színrelépése nagyot ütött(szó szerint is) de ezek az új részek szenvedősek.Nekem pl. nagyon hiányzik az ázsiai srác,jó karakter volt…

István
Vendég
István

Még egy rész, amely ezt a sémát követi, azután már nem kell gondolkodni, hogy minek nézem ezt a csapnivaló rendezést. Évadról évadra gyengébb, megmagyarázhatatlan emberi reakciók kavalkádja a szellemi és testi mazoizmus mesterfokán.

Tamás
Vendég
Tamás

A 7. évad első részét nagyon vártam tavaly.Az a rész nem is volt annyira gáz, de azután eléggé gyenge volt az évad. Ezt a részt már nem is vártam, inkább csak megszokásból néztem meg. Ez sem volt egy nagy szám.

Klafa
Vendég
Klafa

Évadról-évadra egyre gyalázatosabb ez a sorozat.

Merl László
Vendég
Merl László

Én elég sok sorozaton már túl vagyok , de szerintem a kategóriájában hozta az elvárásomat !
Mindenesetre akiknek a mexikói és újabban a török sorozatok jönnek be , azoknak ez valóban ma-fú!

Csaba
Vendég
Csaba

Szerintem ezt kéne abbahagyni a Trónok harca helyett. Ebben a sorozatban van még tartalék,lehetőség de nagyon kevés. Itt kéne befejezni a sorozatot, Th-t pedig kitoldani 10 évadra 😛