Miután Harry Potter meghódította a könyvek és a mozivászon világát, sikerült egy kicsit ellátogatni Amerikába, hogy megismerkedhessünk Goethe Salmander és Gellert Grindelwald találkozásának történetével.
Most pedig, hölgyeim és barátaim, azt hihetnénk, hogy eljött, amire sokan vártunk, mert Voldemort is megkapja, ami jár neki. Nem, nem a Bölcsek kövét, nem is a Végzet pálcáját, de nem is Harry fejét ezüsttálcán.

Saját filmet kap Voldemort. Úgy bizony. Na de tényleg megkapja, ami jár neki?

A film a Warner Brothers engedélyével készül, és nagyjából itt be is fejezhetjük azoknak a dolgoknak a felsorolását, amivel a stúdió hozzájárul a történet megszületéséhez. Ugyanis egy fan-made filmről van szó.

Általam teljesen érthetetlen okokból ugyanis nem tervezi a stúdió, hogy egész estés mozit kapjon Ralph Fiennes zseniálisan hozott szupergonosza. Talán Ralph nem óhajtotta eldzsekósítani az orrát többé, talán a stúdió úgy döntött, hogy Colin Farrel is kaphat végre egy lehetőséget a mágikus gonoszkodásra, a lényeg, hogy Voldemort nagyúr helyett Grindelwaldot futtatták be kicsit. Kár érte, azt azonban nem tudom eldönteni, hogy az, hogy Amerika varázslói összesen kilenc különböző varázslatot képesek használni, vajon az elbutult amerikai népet érintő társadalomkritika, vagy csak a rendező nemtörődömsége.

Szóval érkezik Voldemort egy rajongói filmben, aminek lehet örülni, de természetesen nem kell WB minőséget várnunk.

Noha az előzetes ígéretesnek tűnik, de érződnek rajta a stúdió által lefektetett szabályok, amikkel igyekeznek meggátolni, hogy bárki másnak haszna legyen a dologból.

1: a történet nem lehet hosszabb 30 percnél

2: a készítők nem kereshetnek pénzt a filmmel

3: a történetben semmilyen képanyagot nem használhatnak fel az eredeti mozikból

4: semmilyen jelmez nem szerepelhet a rajongói filmben, ami az eredetiben szerepelt

És még van egy pár, hogy az embernek még több kedve legyen rajongói filmet csinálni.

Csakhogy ám paradox a történet, mert ha jól tudom, a YouTube fizet a jól nézett videókért. És jelenleg ott tartunk, hogy a Voldemort: Origins of the Heir előzetese egy héttel a feltöltés után már túl van a hárommilliós nézettségen.

Az jó nézettség, nem?

Mindegy. Nem akarok ezekbe a részletekbe belebonyolódni, mert nem az én bunyóm. A magam részéről örültem volna egy igazi Voldemort mozinak, de Grindelwald után (aki olyan veszedelmes volt, hogy egy egyszerű halálszárny-rádobással ártalmatlanná lehetett tenni), ez az előzetes is bőven ígéretesnek tűnik.A Voldemort: Az Örökös eredete év végéig felkerül a YouTube-ra, így bárki megnézheti majd kedvére, miként lett a csinos Tom Marvolo Riddle az a kopasz, orr nélküli mocsadék, akit megismerhettünk.

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

1 Hozzászólás : "Voldemort: Origins of the Heir – filmet kap minden idők legvarázslatosabb gonosztevője"

avatar
Richárd Szabó
Vendég
Richárd Szabó

Én személy szerint nem ezt az autista színészt szerettem volna látni egy újabb HP moziban, hanem sokkal jobban örültem volna egy olyannak, ami úgyszint vagy 5-6 részes, és legalább olyan részletesen vezeti végig a történéseket, mint a HP mozik, csak éppen a fiatal Voldemortól mondjuk z első “haláláig”- Ez az új hülye állatos mese nem volt rossz, de annyira nem is mozgatta meg a fantáziám…