Visszatért Nicholas Cage? Befutott a Mandy trailere

Nem is olyan régen Nicholas Cage neve még egyet jelentett azzal, hogy valami… fogyaszthatót fogunk látni. Nem szeretnék átesni a ló túloldalára és agyondicsérni a korai életművét, de az a legnagyobb kritikusai számára is vitathatatlan, hogy a kilencvenes években és az ezredforduló után jó pár remek moziban láthattuk őt és az alakítására sem lehetett panasz.
Nem véletlen kapta azt az Oscar-díjat sem, a Las Vegas, végállomás ugyan önmagában is egy nagyon erős mozi volt, de Nic performansza is kellett a parádés összképhez.

Ez azonban nem egy egyszeri csoda volt, hisz ha végigvesszük a teljesség igénye nélkül, hogy ezekben az években milyen produktumokban láthattuk őt (A szikla, Ál/Arc, Con Air – aztán az ezredforduló után az Adaptáció, a Trükkös fiúk, a Fegyvernepper), akkor érezhető igazán az az éles kontraszt, ami az elmúlt tíz évben a pályájára vetült.

Míg általában évente 2-3 filmet vállalt el (és azokat egész jól megválogatta), addig 2011-ben már 5 alkotásban is feltűnt.

Mondanám, hogy belevetette magát a munkába, de az okok ennél prózaibbak: anyagi gondjai támadtak, emiatt elvállal szinte mindent, amit felajánlanak neki, ezzel pedig villámgyorsan lejtmenetbe állt a renoméja.

Mert a közönség nagyon gyorsan elkönyvel dolgokat és ha egy színész ontja magából a B-kategóriásnak is alig nevezhető ponyvákat, akkor onnan nagyon nehéz a visszaút.

Nicholas Cage-nek nem is nagyon sikerült visszaküzdenie magát az A-listás sztárok közé, noha tett rá kísérleteket (a 2013-as Joe például ezt az irányt célozta), de mellette ugyanúgy szállítja az évi 3-4 értékelhetetlen trash filmjét, egy fecske pedig nagyon nem csinál nyarat.

A Mandy első ránézésre pont ugyanolyan fehér hollónak tűnik, mint amilyen a Joe volt öt évvel ezelőtt.

A stílus persze teljesen más, mondhatni szöges ellentét, de minden jel arra mutat, hogy végre ismét valami olyanban láthatjuk Nic-et, amit emlegetni fogunk egy darabig.

No de nem szaporítom a szót, lessétek meg a Mandy előzetesét.

Mandy - előzetes (katt és lenyílik)

Egy ízig-vérig jól bevált bosszúfilmet kapunk. A különlegessége ránézésre az atmoszférájában rejlik, nagyon nehéz ezt körülírni, de azt hiszem ha megnézted a trailert, akkor nagyon nem is kell magyaráznom. Persze sülhet ez el nagyon rosszul is, szó nincs róla, hogy én megelőlegezve a bizalmat előre örömködnék, Cage esetében régóta eszembe sem jutna ilyet tenni.
Viszont egyelőre mindenki el van ájulva a filmtől, aki látta, rottenen is 97%-on áll, úgyhogy egy picit lehetünk bizakodóak. Nagy kár, hogy Józsa Imre orgánuma már nem tesz hozzá a filmhez, mely moziba nálunk nem kerül, majd ősszel jelenik meg DVD-n.

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..