Venom 2. – Vérontó (2021) – kritika

User Rating: 5

Nem is olyan rég, amikor jött a hír, hogy készül a Venom folytatása, akkor csodálkozva felkaptam a fejem.
Már miért akarják ezt folytatni, főleg ilyen gyorsan? Hisz az első rész mindennek mondható, de jónak éppen nem. Aztán rápillantottam boxofficemojo-n, és egyből leesett a tantusz: hát persze, az a bő félmilliárd dollár, amit pluszban hozott, az lehet az oka.

Igen, nem tagadom, én rendkívül rühellem az első részt, mert máig emlékszem a pillanatra, amikor beültünk a moziban rá, izgatottan majszoltam a kukoricát, Venom, Tom Hardy, úúú, ez brutál laza lesz, már előre imádom. Ezek az érzések aztán nagyon hamar tovaszálltak, és gonosz lennék, ha azt mondanám, hogy a Venom egy bődületesen rossz film volt, mert nem volt az. Egy totál érdektelen film volt. Teljesen.

Semmi újat nem hozott, a poénok se ültek, a sztori se, és bár Hardy tényleg minden tőle telhetőt megtett, az baromi kevés volt ahhoz, hogy megmentse a filmet.

Na de majd Andy Serkis – gondoltam én. Komolyan. Hittem, hogy ő csavar egyet a sablonon és ütős lehet a folytatás, pláne, hogy beleerőltette az egészet alig másfél órába. Ejj, itt pörgés lesz ezerrel, főleg, hogy végre jön a Vérontó.

Tévedtem. Nagyot.

Az első fél óra ugyanis elröppen a már rég megunt poénokkal, Eddie és Venom egymás vérét szívják, lapozzunk már… és végre valahára elérünk a pillanathoz: Cletus Kasady-ből (Woody Harrelson) az álnok gyilkosból egy darab zigóta segítségével Vérontó lesz. Aki el akar pusztítani mindenkit a volt csaja segítségével, ám hálisten itt van nekünk Venom, aki rendet tesz.

Ennyi. Tényleg.

Nem én egyszerűsítem a helyzetet, az egész sztori elfér egy szalvéta sarkán, és nagyjából annyi izgalmat is hordoz magában. Míg az első rész mondjuk működhetett guilty pleasure-ként (nálam mondjuk úgy sem), addig a második etap már tényleg csak a pénzről szól, a látszata sincs meg annak, hogy itt bárki megerőltetné magát.

Ez pedig több, mint dühítő, hisz a karakter jó (is lehetne), Vérontó pedig az univerzum egyik, ha nem a legjobb főgonosza. Lehetne. Ám ez így nem több egy másodvonalas szuperhős epizódnál, ami nem hogy mély nyomot nem hagy majd, de leginkább semmilyent.
Egy szó, mint száz, Venomot se kerülte el az átok: a folytatás érezhetően gyengébb minden tekintetben, mint az előd. A nagyon nagy gond az, hogy már az első rész is csak egy jóindulatú közepes volt, így ezt nehéz ajánlanom bárkinek is. Maximum ha valaki egy rövidke, agyatlan kis akcióra vágyna, talán azoknak. Talán.
Összegzés
Egy gyenge középszer folytatása, ami minden tekintetben alul múlja elődjét.
5
Közepes

1
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
GRIFF Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GRIFF
Vendég
GRIFF

Maximálisan egyetértek a kritikával az utsó betűig!!!