Végre befutott a Tomb Raider film előzetese + szavazás

A tegnapi keverés-kavarás után (hiába került ki az előzetes, a stúdió mindenhonnan villámgyorsan töröltette) ma végre a hivatalos Youtube csatornára is felkerült az anyag, így most már nyugodtan kielemezhetjük a látottakat-hallottakat. Sok volt az izgalom, hogy vajon Alicia Vikander (A dán lány-ért Oscar-díjat nyerő fiatal szépség) vajon mennyire adja vissza Croft kisasszonyt a vásznon.
Nos egy előzetes az csak egy előzetes. Érdemes mindig szem előtt tartani a tényt, hogy ez egy szakma: az, hogy a kedvcsinálóként kiadott egy-két perc mit mutat, abból túlzottan messzemenő következtetéseket nem feltétlenül bölcs dolog levonni. Persze lehet, hogy tökéletesen visszaadja a majdani kész produktum színvonalát és hangulatát, de lehet, hogy köszönőviszonyban sem lesz vele. Ez egy ilyen játék. Egy dolog azonban biztos.

Akik attól tartottak, hogy ez a nádszál vékony kislány nevetséges lesz a női Indiana Jones-ként, azok szinte biztos, hogy tévedtek. Tessék csak megnézni a kulisszák mögött videót, ha bárminemű kétség merülne fel a hölgy fizikai állapotát illetően.

Noha igazán nagy panaszunk nem lehet az Angelina Jolie nevével fémjelzett két epizódra, hogy a filmnek jót tett-e a reboot, azt még egyelőre nehéz megjósolni. A játéknak viszont nem kicsit jött be az újragondolás, ami egy olyan jelenség, ami ritka, mint a fehér holló.

Ezúttal egy eredettörténetet kapunk, egy fiatal Lara-t, aki eltűnt apja nyomain elindulva menti meg a világot.

A játékokkal való hasonlóság (és számtalan egybeesés) letagadhatatlan -vegyük csak legszembetűnőbb példának a hajóról történő beugrást). Ez azért lehet probléma, mert azért érezhető, hogy nagyon a játékra építkeznek és a rajongókat (is?) célozzák, ahelyett, hogy Hollywood egyszerűen visszakanyarodott volna az Indiana Jones-hoz és a terv egy régi vágású kalandfilm elkészítése lett volna, Indy szellemében, csak ezúttal női főszereplővel.

Ugyanakkor nem állítom, hogy teljes mértékben elégedett, vagy elégedetlen lennék a látottakkal. Egyrészt Vikander tényleg sokkal keményebb, mint azt a legmerészebb álmaimban remélni mertem. Másrészt hangulatilag (elvonatkoztatva a játékoktól) nem lenne ez rossz. Megfelelő történetvezetéssel egy jó kis kalandfilm is kikanyarodhat a dologból.

Ugyanakkor nagyon CGI parádénak látszik, és erős kétségeim vannak afelől, hogy végül nem a játék alappilléreire akarják felépíteni majd az egészet.

Tomb Raider előzetes (katt és lenyílik)

Lefordítom: őszintén szólva nem hiszem, hogy a Tomb Raider lesz az a film, ami végre meghozza a játékadaptációk első hangos sikerét. Nem azért, mert van egy dolog, amire rá tudok bökni az előzetesben, hogy úristen, ez borzalmas, sokkal inkább az egész túlságosan…. középszerű. Aztán persze ne legyen igazam, én kívánom a legjobban, hogy úgy tisztességesen lepjenek majd meg, de vannak kétségeim.

A Tomb Raider majd valamikor jövő tavasszal (várhatóan március közepén) kerül nálunk a mozikba, az USA bemutató dátuma mindenesetre már megvan: március 16.
Neked mi a véleményed a látottakról? Szavazz, te milyennek látod a film sikerét az előzetes alapján?

Tomb Raider előzetes - mi a véleményed?


7
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
LyndaTAmásFerukkoLaciSzabolcs Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Robi
Vendég
Robi

Örülök, hogy lesz új Tomb Raider, na de Alicia Vikander? Laranak nagy melle van, neki meg semmi. Egy lapos Tomb Raider eleve 50 % rol indul.

Szabolcs
Vendég
Szabolcs

Ne felejtsünk el egy tényt! Milliò ember nem látta az eredeti filmeket, gondoljunk csak a mai tízen éves fiatalokra… Nem hinném, hogy szét tudja bàrmi is befolyàsolni őket, hogyne nézzék meg, pláne úgy hogy ez az előzetes is már eleve nagyobbat üt, kövezzetek meg érte, mint maga a két film anno egyben.. Szerintem ez brutális siker lessz! Aki még csak a főszereplő didkòiért néz meg egy filmet, akármit, az meg menjen orvoshoz, mert igen Igen szegény neveltetetésben lehetett része…. 😂 😂 😂 amúgy nálam a jumanji az ėveszázad (mit század, EZRED!!!!) bukása, ha már hasonló ujragondolásoknàl tartunk…. Na azt, elszartâk….… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Laci
Vendég
Laci

Alicia túl fiatal ehez a filmhez ez már egy eröltetet rész lesz de ha jól láttam a sztory az hasonló lesz.

Ferukko
Vendég
Ferukko

Tomb Raider valóban nagy cicis. Nem csak azért nézi meg az ember a filmet, de a legelső játéktól kezdve nagy a cicije. Szóval annak kell lennie és kész

TAmás
Vendég
TAmás

Ez a csaj kiábrándító ,semmi kisugárzása,már a trailerből is látszik hogy a színészi játék nagyon gyenge lesz részéről ,két véglet között vergődik .Egyik véglet a halálos csapdákat túlélő unalmas arckifejezés,mintha a reggeli kávéház mellé evett kis kifli végét majszolná közben,botrányos. A másik a trailer végén látható Laras dupla stukkeres majd én megmutatom arckifejezés , egyszerűen túl van játszva. Ez egy modern Indiana jones lenne ,de emlékszem anno Harison Ford a halálos csapdáknál hogybevolt sz*rva .Pl “csak a bűnbánó ember jut át a csapdán” verejtéket izzadva ,öklüket harapva szoritottunk mi is is filmen a szerplőnek. Na itt garantáltan nem lesz ilyen… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

TAmás
Vendég
TAmás

Megmérném fontolni itt még az izzadság is smink lesz,még rosszabb esetben cgi animáció a főhős homlokán:)

Lynda
Vendég
Lynda

Azért azt elolvastátok, hogy a fiatal Laráról szól? Egyébként pedig eléggé a játékokat fogja követni, aki rajongó, az örülni fog, hogy most úgy izgulhatja végig,hogy nem neki kell irányítani… Ez se több se kevesebb. Én tuti megnézem, és igen, nálam is Angelina Jolie játéka az etalon, ami a TR filmeket illeti, de ugye a fiatal Larát nehéz eljátszani negyvenévesen.