Tolvajok társasága (2021) – kritika

User Rating: 4

Mit kezd magával egy különcökből álló tolvajbanda, ha megneszelik, hogy valahol százmilliókat érő arany van egy páncélszekrényben?
A kérdés legalább annyira sablonos, mint maga a film – bocsássatok meg, nem szeretek spoilerezni, de igyekszem tekintettel lenni azokra is, akik nem akarnak túl sok időt fecsérelni az olvasásra. Szóval igen, ez egy heist film, és igen, azaz nem, egyáltalán nem éri meg a ráfordított időt.

Az, hogy ez ennyire pocsék lett, több szempontból is hatalmas csalódás számomra. Most mondhatnám, hogy az a heist film, amiben Pierce Brosnan a nagy öreg, az nem lehet rossz, de az igazság az, hogy bár én nagyon csípem az öreget és nekem mindig ő marad a legsármosabb Bond, azzal sosem sérteném meg, hogy jó színésznek nevezem. Nem, mert szerintem nem az, bár kétségtelen, hogy ezt a hiányosságát sok mindennel tudja ellensúlyozni.

Azon is túllendülök valahogy, hogy őt leszámítva is korrekt kis szereplőgárdát sikerült összerántani. Tim Roth is nagy favorit, Nick Cannon-t is csípem, és tény, ami a tény, a többiek se B-kategóriás büdzsé sztárok.

Ami igazán fáj, az a rendező kiléte. Történetesen ugyanis Renny Harlin a felelős ezért a lelketlen rohanásért, az a Renny Harlin, akinek a Ford Ferlaine kalandjait, a Cliffhangert, és a Die Hard 2-t köszönhetjük. Hát de most komolyan. Ez a pali valamikor tudott élvezetes akciót rendezni, erre letesz az asztalra egy olyan szinten steril, ötlettelen, ezerszer látott nagy semmit, hogy én szégyenlem el magam.

Mert az, hogy a szupersztár tolvaj-bűnöző megszökik az FBI markából, aztán összeáll egy lázadó csapattal, hogy meglovasítsanak a rosszfiúktól egy teherautónyi aranyrudat…. ezzel épp 31 évet késett Harlin.

De legalább lenne benne egyediség, lenne benne ötlet, csavar, jó zene, laza duma… bármi.

De nincs. Mintha egy Kardashian epizódból ollózták volna össze a díszletet (meg a kameramozgást is), annyira mű és annyira erőltetetten cool az egész, hogy rendesen émelyít. Minden sorát hallottuk már, minden képkockája újrahasznosított…
Nem is érdemes rá több szót fecsérelni. Kerüljétek el messzire, még akkor is, ha oda, meg vissza vagytok a heist filmekért.
Összegzés
Nagyon mű, nagyon ötlettelen, nagyon steril rablósztori - totális csalódás.
4
Gyenge

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .