The Walking Dead – 8. évad 8. rész – kritika

Elérkezett a félévad záró. Ilyenkor azért mindig valami nagyobb volumenű epizódot szoktunk kapni és hát valljuk be rá is fér a sorozatra, hiába a sok háborús epizód, a cselekményt nem nagyon vitte előre ez az évad eddig. Na de talán majd most. Nézzük meg mit adott a 8. rész. Spoileres írás jön.
A megváltók hadüzenet nélkül elindulnak a bosszú hadjáratukra. Várható volt hogy nem fogják ölbe tett kézzel figyelni, ahogyan Rickék lemészárolják őket. Negan bevette Alexandriát, Simon elkapta Maggie-t és csapatát útközben, a maradék megváltó pedig a királyságba érkezett, hogy végezhessenek Ezekiellel.

Dwight eközben pedig segít Daryléknek, hogy ne juthasson el mindenki a céljához.

A szemét emberek nagyon furcsák. Alig beszélnek, fogalmunk sincs mit gondolnak komolyan és igazából szerencsétlenek is, hisz mikor Rick rádöbben, hogy a Megváltók bázisa üres, Jadis és kukás csapata  már el is pucolnak.

Nem úgy mint Carl, aki saját testével védené Alexandriát Negan elöl.

Az anno pisze kis srác most már elég tökös ahhoz, hogy vezető lehessen, rá is döbben, hogy itt már nem lehet tárgyalni senkivel.

Erőszak erőszakot szül, hiába gondolta eddig úgy, hogy békés úton is meg lehet ezt oldani. Carl pedig rá is fázik “tudatlanságára”, hiszen megharapták, ami azért nem várt fordulat volt, mivel az eddigi részek nem voltak igazán bevállalósak ilyen téren. Rick pedig megkapta ezzel a sokadik pofonját is az élettől.

Simont sem értem. Miért nem végez Maggievel és csapatával ott helyben, mikor eléggé potenciális veszélyt nyújtanak a jövőre nézve?

Nem hinném, hogy ők kellenének ahhoz, hogy Hilltop gazdasága fejlődjön, van elég munkás ott. De legalább Maggie is tökös lett és végre végez egy tússzal bosszúból.

Ezekiel pedig feláldozza magát népéért, hogy elmenekülhessenek. Kíváncsi vagyok vajon sikerül e megúsznia még ezt is a raszta királynak.

Aki talán végre tényleg rájött hibáira az Eugene, aki igaz, hogy segített kiszökni a Megváltóknak, de Gabrielnek is segítene. Eléggé úszkálnak benne a gondolatok és a felek közötti előnyök és hátrányok és már ő maga sem tudja valószínűleg, hogy melyik oldal a helyes oldal.
Így megyünk tehát pihenni februárig: Carl haldoklik, Alexandria lángokban és a nép pedig a csatornában, Ezekiel fogságban, Maggiék pedig terrorban. Végre halad a cselekmény. De nehogy megálljon megint 7 epizódra.

Értékelés:

9
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
fanaticQvaszmxySzántó MihálynéZoli Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Pítör André
Vendég
Pítör André

Három évaddal ez előtt, amikor eljutottak Alexandriába, bíztam benne, hogy okosan megoldják végre a helyzetet. Az egyetlen probléma, hogy azóta folyamatosan, minden részben, minden szituációban van egy idióta. Hol ennek, hol annak mennek el indokolatlanul otthonról, hogy csináljon valami olyan végtelen balfaszságot, amivel tovább lehet húzni a drámát. Természetes, hogy valahol mindenki hibázik, de ezek nem hibákként, hanem drámai idiotizálódásokként jelennek meg. Hiszem, hogy egy ilyen helyzetben, amiben vannak, leginkább a józanészre lenne szükség, és csak azok élik túl, akik így gondolkodnak. Ezt valahol nekik is tudniuk kéne, de a történetbe mindig kell egy ökör, aki indokolatlanul valami hatalmas hülyeséggel… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Nyezso
Vendég
Nyezso

Hát hasonlóan vélekedem az előttem szólóhoz. Van 1-2 jobb meg pörgősebb rész, de am számomra kb csak egyre vontatottabb, már sztem közel sincs olyan jó és izgalmas, mint a kezdetekben. Néha tényleg tök lehetetlen bánázások vannak benne és ahogy húzzák mindig ezt az egészet, meg ahogy valaki mindig elcseszi ez már.. 😀 nem is tudom mit mondjak erre, de gáz..
Én csak remélni tudom, h kicsit valósághűbbé formálják vissza ezt az egész storyt és nem csak nyújtják és nyújtják, mert akkor lassan tényleg durván alacsony lesz a nézettsége és már csak azért rakják majd be megnézni, hogy legyen min elaludni…

Lacika
Vendég
Lacika

Őszintén szólva,szerintem egy csöppet sincs már olyan izgalmas,mint a kezdetekben volt!Vontatott,unalmas részek!Sokszor csak azért nézem meg,hogy hátha történik benne valami érdekes,de semmi.Már már olyan érzésem van,miközben nézem a filmet,mintha valami brazil szappanoperát néznék.
Ez az utolsó 2 évad hatalmas csalódás volt számomra!
Igazából nagyon hiányolom belőle azt,hogy semmi utalást,és semmi elmondást nem tartalmaz arról hogy hogyan is alakult ki ez a helyzet.
Viszont nem lennék meglepődve rajta,ha Carl immunis lenne a betegségre.Az talán lenne egy jó fordulat a filmben!

tibiza
Vendég
tibiza

Nekem már a Fear the walking dead jobban tetszik.Mostmár pörgősebb és kiszámíthatatlanabb.

Zoli
Vendég
Zoli

Hát ezek az utolsó évadok, vicc komolyan pedig annyira szerettem ezt a sorozatot az elején , most meg olcsó egy helyen játszódó Barátok Közt lett belőle, jó vannak akciók de már unalmas ez a Neganos sztori jó lenne ha vége lenne már és jönne valami új, nem pedig ez a banda háboruzásdi dolog.Túl élésről szól az egész de teljesen más írányba halad a sorozat.Érdekes az első évadokban még futottak a kóborlók és volt izgalom , most meg csoszognak :D.. jó lenne ha lenne benne élőhalott kutya is vagy fejlettebb “kóborlók” és ne csak ez a bandastílus menne már …

Szántó Mihályné
Vendég
Szántó Mihályné

Ez a sorozat top első a listán, még mindig nagyon várunk a férjemmel minden újabb részt, de egyre csalódottabbak vagyunk. Mióta bele keveredtek ebbe a harcba egyszerűen huzavona a 7. és 8. évad. Mi lesz ebből sajnos nem látszik, csak mutatják az arcokat meditálna semmi előre lépés. Ez a vas gyűjtő csapat is, hát kész katasztrófa. Nincs benne logikus lépés, csak idő húzás az egész. Rövidre kéne már zárni a problémákat, és szépen befejezni míg még emelt fővel lehet.

mxy
Vendég
mxy

ebből már jól nem fognak kijönni ellettqrva =/

Qvasz
Vendég
Qvasz

Én csak azt nem értem, hogy az a ~100 megváltó aki most hirtelen előkerült a semmiből, azok hol voltak a rajtaütéskor? Mert elég rendesen megtizedelték őket, de ennek ellenére varázslatos módon megint túlerőben vannak.

fanatic
Vendég
fanatic

Bitang jó sorozat.Bele sem lehet kötni