The Mandalorian – 3. rész – The Sin

User Rating: 8.5

Mando sikeresen begyűjtötte a csomagot, és legyen annak bármilyen cuki is a tekintete, bizony a díjazás az rendkívül csábító.
No meg hát ez a mandalori út: ha egy meló el van vállalva, akkor az el van vállalva. Még akkor is le kell szállítani az árut, ha az ember fia valahol jól érzi, hogy nem ez a helyes cselekedet.

A harmadik epizóddal folytatódik az év egyik legkellemesebb meglepetése és azt hiszem itt az idő, hogy egyszer és mindenkorra felhagyjunk az epizódok hossza miatti sírással: itt szó sincs arról, hogy az első részt kettévágták volna, a The Mandalorian bizony erre a fél órás játékidőre lett belőve. Ennek persze megvannak a maga előnyei: egyrészt nincsenek üresjáratok, másrészt meg így még jobban várjuk a következő epizódot.

Na várjatok, ez lehet, hogy nem is akkora előny.

Szóval a fonalat ott vesszük fel, hogy Mando leszállítja a Kölyköt (nevezzük ezentúl így a bébi-Yoda fajú kis cukkerbombát). Arról persze nem tud meg semmit, hogy mégis mi a célja vele a megrendelőknek, de egy jó fejvadász nem is faggatózik. Helyette inkább felmarkolja a csekély mennyiségűnek jóindulattal sem nevezhető Beskart és elslattyog a titkos búvóhelyre a többi Mandalorihoz, hogy egy csecse mellvértet kovácsoltasson magának belőle.

This is the way.

 Aztán már jöhet is a következő meló – de főhősünket nem hagyja nyugodni a lelkiismerete. Úgyhogy kipattan az űrjárgányból és visszamegy a Kölyökért.

Ez az akció persze csak papíron ilyen egyszerű, azért menet közben páran a nemtetszésüket fejezik ki a művelettel kapcsolatban – nos hát ők ugye… rosszul járnak.

Ez a harmadik epizód alapsztorija, szóval gőzmozdonyi sebességgel robogunk tovább a westernvonalon, és ezért nem lehetek elég hálás. Tulajdonképpen minden éppúgy működik itt is, mint az előző két epizódban: a zene – számomra – parádés, a technikai színvonal kimagasló, és az már tisztán látszik, hogy a kapkodás helyett a hangulatteremtés volt az elsődleges cél.

Ez persze azzal jár, hogy jó eséllyel az első évad (nagyjából 4 órányi játékideje) történet szempontjából nem fogja megváltani a világot.

Helyette azonban kapunk egy régimódi, jól átgondolt, nagybetűs hangulatot. Nálam ez egy remek deal.

Jon Favreaunek pedig innen üzenném, hogy…This is the way.
Nektek hogy tetszett a harmadik epizód? Abba az irányba tart a sorozat amit vártatok tőle?
[fb_button]

Összegzés
This is the way.
Ezért szerettük
  • hozta a korábbi epizódok színvonalát
  • a Kölyök
Ezért nem
  • rövid, rövid, rövid
8.5
Kiváló

17
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
14 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
HápéjoutatabucbucGpeko Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Niki
Vendég
Niki

Imádtam <3 Mikor jön már a kövi?

Pampalini
Vendég
Pampalini

Fantasztikus volt!

Tigerone
Vendég
Tigerone

Nekem az az érzésem, hogy vissza houzta a reményt a star wars univerzumba.
A család is nézi a sorozatot, nagyon eltalálta a Disney

Stotü
Vendég
Stotü

Hát nem tudom. Az első részben szinte egy szót se szólt,sokat sétált. Semmi extra. A másodikban kicsit többet beszélt,sokat sétált és volt némi akció. Semmi extra. Szerintem nagyobb a füstje mint a lángja. Egyenlőre enni részemről. Lehetne az “Úton” sorozat változata is. 🙂

Saba1
Vendég
Saba1

Ez a járható őt a Disney számára, semmi mást ne csináljon innentől kezdve, csak ilyen sorozatokat a Star warsnak, mert ez az, amire várnak. Jó volt a cikk is, remélem évad végére, vagyis dec.21-re tetőzni fog a hangulat és behoznak még jó pár csavart a sztoriba.

Grabovszky
Vendég
Grabovszky

Látvány 10/8 elég jó

Zene 10/4 ha az eredeti 10 es..vagy még annyi sem. ha a gitár meg a szintizés moraljás zajkeltés meg a furulya szerintem mindenkinek furcsa és nem odaillő.

Sztori 10/3
Tegnapi The Boys maraton után..

uniu
Vendég
uniu

Az túlzás hogy nem kérdezősködött a kis Yoda sorsa felöl… Éppen hogy azt tette több helyen is, rosszallást is kiváltva.

annamria
Vendég
annamria

Imádtam a Yoda-babát. És nagyon tetszik az egésznek a hangulata. Valóban scifi western, ami nekem jó, mert már vagy 55 éve vagyok western-rajongó. Ha belegondolunk, Clint Eastwood sem beszélt sokkal többet a Jó, a Rossz és a Csúf-ban, mégis fantasztikus volt. Örülök ennek a sorozatnak, nekem többször nézős lesz, az biztos.

Yvel
Vendég
Yvel

Ennek a résznek a fényében, a másodikban, semmi értelme nem volt a semmiből előtűnő fejlámpának. Miért nem használta a távcsövet hőérzékelővel ott??? Egyébként nekem tetszett a rész, bár a karakter motivációi kicsit értetetlenek számomra. Fejvadásznak nem elég elkötelezett, Mandaloriannak nem elég nacionalista és erre magához vesz egy babát. De hát majd kiforrja magát a történet… Remélem…

Hadtama
Vendég
Hadtama

A régi, legendás S. W részekhez képest az előzmények részek nekem csak nézhetőek voltak, ahogy a Solo rész is, a folytatás viszont elképesztően borzasztó lett.
Már azt hittem nem látok többet az eredetihez méltó S.W. hangulatot és végre itt van egy ilyen sorozat!
Nem tudom milyen lesz később a történet vezetése, de már most egyértelmű, hogy mindenki jobban járt volna, ha e sorozat készítői csinálják meg a SW folytatását is.

dnb
Vendég
dnb

Nagy fel a készítőknek.Tök jó ,hogy visszahoztak csomó jó dolgot amit szerettünk anno az első 3 részben(SW 4-5-6)
Láttátok a hulladék kezelőből a nagy acél tengelyt? 🙂

Gpeko
Vendég
Gpeko

Kalap kaka. Csőd. Nem éri meg az évadzárót.
Semmi jó nincs benne.
Az első 3 rész történetét 20 percbe bele lehetett volna tolni.
Érdekes, értelmes rész:
1: van egy kis Yoda
2, a kis Yoda használja az erőt.
3. a “nem veszem le a sisakomat “harcosok támadnak.
Ennyi…
A többi: sétálok, repülök, leesek…töltsük ki a játékidőt.
Aki szerint ez jó, az vagy nagyon elvakult SW rajongó, vagy nem látott még jó sorozatot.
A 3. rész nekem a vég.. innen már semmi sem menti meg a sorozatot.

bucbuc
Vendég
bucbuc

Jó jó hangulat és hasonlók, de ez mitől fejvadász. Vagy mitől mandalori? Ez egy szabvány pc klón az usa-ból csak sisakban.
Egy fejvadász aki nem teljesíti a küldetését és a nagy klán melléáll?
Egyébként mitől olyan félelmetes? Az ad-hoc akcióktól amit a vakszerencsének köszönhetően él túl? A 4.-ben is simán meglepik de van vagy 10 olyan pillanat, amikor meg is ölhetnék a nagy fejvadászt.

Még egy ostoba mese szektásoknak.

tata
Vendég
tata

a 4. rész idáig a totális mélyrepülés… lesz róla cikk? :p