Nemrégiben véget ért A szökés ötödik évada, és remélhetőleg a sorozat is. Kicsit *Spoileres* összefoglalónk következik. Michael Scofield (Wentworth Miller) és Lincoln Burrows (Dominic Purcell) párosa meghatározó elemi voltak a 2000-es évek sorozatainak. Legalább annyira összeillenek, mint Starsky és Hutch, vagy a Miami Vice nyomozó párosa Crockett és Tubbs, vagy akár az X-akták kettőse Scully és Mulder.
A nyers erő és a zseniális elme. Kicsit sajnálom is, hogy A szökés után nem láthattuk őket többet  együtt valami ütős sorozatban. Véleményem szerint sokkal több potenciál volt a dinamikus duóban, mint egyetlen széria.

Bár nem rég feltűntek ugyan a Flash illetve A holnap legendái c. sorozatokban, mint Fagy Kapitány és Hőhullám, de ott már sajnos nem a főszerepben tündökölhettek. Ezek fényében, és amellett, hogy imádtam a néhol unalmassá váló első 4 évadot, kezdtem bele az ötödik megtekintésébe.

Az egészet úgy tudnám jellemezni, hogy a gyerekek felültek a hullámvasútra még egyszer, mielőtt a vidámpark bezárt volna.

A készítők kilenc részben gyakorlatilag összesűrítették az előző 4 évad történéseit. Volt itt szökés a börtönből, titkos szervezet a kormány mögött, dráma, boldog egymásra találás, új tetoválás Scofield kezein és egy örömteli befejezés.

Ez azt hiszem érthető is, biztosra mentek és ezúttal nem is akarták túlkomplikálni a dolgokat.

Negatívum, hogy már az első alkalommal meghiúsult a szökési kísérlet, így már ott elkezdett motoszkálni bennem az érzés, hogy ez talán megint egy felesleges csavar a történetben. Aztán végig az évad során történtek számomra teljesen abszurd jelenetek és cselekmények.

Például ahogy Scofieldet megmérgezték fagyállóval. Ezek természetesen részei voltak már a sorozatnak, ez adja A szökés pikantériáját. Ettől volt izgalmas az első négy évad is, így megértem, hogy itt sem hagyhatták ki a ziccert.

A fentiek ellenére azért számos pozitív élményt is nyújtott az 5. menet. A két testvér a világ ellen sztori nagyon jól működött.

Az új karakterek üdítően hatottak, a régiek pedig hozták a megszokott formát. Az alap történet sem volt szerintem bugyuta, habár. mint említettem, sok újdonságot nem hozott. Scofield tetoválásának rejtélye ezúttal is lenyűgözően hatott, bár csak az utolsó részben tudhattuk meg mit rejt igazából.Összességében azt mondanám, hogy megérte végignézni. Nosztalgikus volt, felidézte az általános iskolás emlékeim. Nem hiszem, hogy érkezne majd egy újabb évad, azt viszont nagyon remélem, hogy a páros megél egy reneszánszt, és láthatjuk majd őket együtt egy másik sorozatban.

Értékelés:

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

2 hozzászólás : "A szökés (Prison Break) – vége az 5. évadnak"

avatar
Pálinkás László
Vendég
Pálinkás László

Király volt, imádtam.

Paszta
Vendég
Paszta

“azt viszont nagyon remélem, hogy a páros megél egy reneszánszt, és láthatjuk majd őket együtt egy másik sorozatban.”
Éééééés, tessék: Legends of Tomorrow (TV Series 2016– )