BRÉKING! Itt a Star Wars IX. első előzetese

Sőt, mi több az első bő két perces anyag mellé még azt is megtudtuk végre, hogy a kilencedik epizódnak mi lesz az alcíme.
Akik rendszeresen látogatják az oldalt, azoknak valószínűleg nem mondok újat, de minden Star Wars-szal kapcsolatos cikk elején szeretem leszögezni, hogy én nem vagyok túlságosan nagy rajongója a sorozatnak.

Nincs semmi bajom a széria világával, vannak epizódok, amiken kimondottan jól szórakoztam (lásd pl.: Zsivány egyes), de összességében engem nem fogott meg túlságosan – nem kapott el a gépszíj.

Hogy ez miért lényeges? Nos nem azért, hogy a személyes preferenciáimmal untassalak téged drága olvasóm, hanem azért, hogy tiszta képet kapjatok: mert annak, hogy nem vagyok fan, például az is a következménye, hogy az Utolsó Jedik számomra például nem volt egy hatalmas csalódás. Mármint… különösebben nem tetszett, de ezzel a teljesítménnyel csak beékelődött két másik epizód közé.

Mindettől függetlenül persze várom a kilencedik epizódot – épp úgy, ahogy az előzőeket is vártam. Mert hiába nem rajongok, a hype vonatot nagyon, de nagyon nehéz kikerülni. No persze az is igaz, hogy nagyon nem is próbálkozom ezzel.

Az, hogy a záróepizódra visszatér J. J. Abrams, az sok mindent előrevetít.

Elsősorban azt – és erre a most érkezett előzetes is ráerősít -, hogy ismételten jó eséllyel egy biztonsági játékot fogunk látni. Pedig amikor YouToube-on legörgettem a trailer hozzászólásai között, akkor szembeötlött egy roppant találó komment: miszerint ezt az epizódot a “The Last Hope”-ra kellett volna keresztelni.

Mert az egy dolog, hogy engem nem ért megrázkódtatás, de ettől függetlenül persze értem, hogy a rajongók egy jelentős része miért volt kiakadva az Utolsó Jedik után.

Sajnos azonban arra, hogy e tekintetben jelentős változások történjenek, nem sok esély van. Még ha csak ezt a teaser-t nézzük, a hozzászólók már így is ízekre szedték. Miért van Kylo-n megint maszk? Mi ez a Palpatine nevetés a végén? Nehogy már megint a South Parknak legyen igaza

Persze nekünk, nem rajongóknak megint könnyű dolgunk van. Hisz kapunk egy előre jól behatárolható, látványos filmet, ami ha másra nem is, de arra tökéletesen alkalmas lesz, hogy barátnőstül elvonuljunk és a karácsonyi hajtásban egy picit kikapcsolódjunk.

De a Star Wars ennél sokkal többről szól. Nagyon sok ember számára. És félek, hogy ők ismét csalódni fognak.

Pláne, mert a kilencedik epizód egy mérföldkő. Ezzel véget ér, nem csak az elmúlt évek trilógiája, de az egész Skywalker-saga. Nem véletlen lett az alcím a “The Rise of Skywalker”.

Félre ne értsetek, eszemben sincs temetni a filmet. Sőt. Hiszem, hogy én jól szórakozom majd. Abban viszont egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a százmilliósra tehető fanbase is elégedett lesz majd, mert ahhoz lehet, hogy nem J. J. kellett volna.

Na de majd meglátjuk, még van jó pár hónapunk izgulni, hisz a film majd csak az év végén, december 19-én kerül a mozikba.
Én viszont most nem is húzom tovább az időt,

lessétek meg a most érkezett előzetest a lenyílóra kattintva, a szokásos módon.

Star Wars: The Rise of Skywalker - előzetes (katt ide és lenyílik a videó)
[fb_button]

11
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
BorisBorisBorisLalaGrizzLee Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Sly
Vendég
Sly

és az uralkodó nevet a végén! mármint az előzetes végén. 😉 igen. tetszik vagy sem, a fő gonosz ismételten Palpatine lesz. (nekem tetszik a dolog)

Daniel Maitheny
Vendég
Daniel Maitheny

Még csak a Teaser Trailert láttuk, de már így is, hogy még nyolc hónap választ el a 9. résztől, pár dolgot azért lehet borítékolni. Bármennyire is igyekezett J. J. Abrams és Chris Terio írópáros, a befejező rész csak tűzoltásra lesz jó. Ettől persze lehet, hogy nézhető lesz, talán még izgalmas is. De a felesleges fan-service megint garantált, amiket biztos csak azért kapunk, hogy az utolsó “Skywalkeres” részben megpengesse a nosztalgikus húrokat. Palpatin visszahozása vagy Lando beleerőltetése kitűnő példája ennek. Ráadásul szegény Billy Dee Williams már 82 éves, szegényt egyáltalán nem tudták formába hozni a filmre, eléggé meghízott, évtizedek óta nem… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>

Pampalini
Vendég
Pampalini

Sajnos borzasztó fantáziátlan emberek vannak, a net meg tele van besavanyodott bohócokkal, akik semminek nem tudnak örülni. Ezek a nevetséges felvetések….mi az a Palpatine nevetés meg Kylon a maszk? Édes istenem… Egy igazi rajongót ez felcsigáz és kíváncsivá tesz, nem pedig fikázásra késztet.

vén fsz.
Vendég
vén fsz.

Ez látványos, de nagy nulla, előzetesnek. Kiváncsi leszek milyen lesz a film, az utolsó eégsz jól sikerült, meg a Star Wars történet is. A többitől én sem ájultam el. Túl lett gondolva. Szerintem a réginek az volt a varázsa, hogy akkor még a képzelőerőnk sem tartott ott, ahol ma.

Manó
Vendég
Manó

Ennek az új star warsnak semmi köze az igazihoz. Vagy 50 könyvet írtak folytatást és melléktörténeteket az első 3 részhez – 4-5-6 – és ezzel az újjal azt mind lehúzták a klotyón. És még azt várják, hogy tetszen az új? Az egész egy okádék. Persze a látvány az rendben van, de azonkívül az egész egy kalap szart nem ér.

Lala
Vendég
Lala

Nem értem miért nem meri leírni senki, hogy egy feminista antirasszista propagandafilm miért okádék. Épp ezért.
A Star Wars háborúról szólt a valódi hidegháború befejeztével. Ma meg a világbékéért ami egy lányos Wars filmhez végképp nem illik.