Íme: leleplezték a Playstation 5 kontrollerét

Ugyan az új konzolról még nem rántották le a leplet, a kontroller immáron itt van a szemünk előtt.
Gyorsan végigfutva a különböző oldalakon a reakciókat, egy dolog biztos: a Playstation 5 kontrollere első blikkre rendkívül megosztó.

Hogy miért, az számomra egyelőre rejtély, bár tény, hogy nem vagyok nagy konzolos, de dizájnját tekintve szerintem ez egy kellően innovatív és mindenképpen kellemes látvány.

A külcsín ugyanakkor csak egy dolog, mert hát fontos persze, hogy szép legyen, de a legtöbb időt mégiscsak a kezünkben fogja eltölteni a ketyere, szóval annál ahogy kinéz, sokkal fontosabb, hogy mit tud.

És hát nem árulok el nagy meglepetést, ha azt mondom, hogy a Sony-nál ezúttal is kitettek magukért, és az új kar bizony ütősnek tűnik – legalábbis papíron mindenképpen -.

Íme a PS5 kontroller (katt és lenyílik)

A leleplezés mögött Hideaki Nishino áll, aki a blogbejegyzésében elárult jó néhány részletet. Sajnos amíg mi nem fogjuk kézben, addig csak az elmondásokra lehet támaszkodni, így kénytelenek vagyunk elhinni, hogy a DualSense haptikus visszacsatolás valóban innovatív és soha nem látott élménnyel gazdagítja az irányítást.

Persze ez nem esik nehezünkre, mert lássuk be, a haptikus visszacsatolás tényleg egy olyan technikai megoldás, amit rengeteg játékelem ki tud majd használni.

Ugyancsak fontos újdonság az adaptív ravasz megjelenése (L2 és R2), ahol az ellenállás mértéke az adott helyzethez igazodik (itt példaként egy íj megfeszítését említi Nishino, és gondoljunk csak bele, mennyire nem mindegy, hogy csak egy gombot nyomva megfeszül az íj, vagy érezzük, hogy egyre nagyobb ellenállást fejt ki a gomb, ahogy egyre jobban feszítjük azt az íjat. Ugye hogy jól hangzik.)

A DualShock 4 utódjáról eltűnik a Share gomb, helyette érkezik a Create, ami szintúgy a tartalommegosztást szolgálja, hogy egész pontosan ez mit is takar, azt majd csak később mutatják be nekünk.

És akkor végül a design: nem tudom ti hogy vagytok vele – majd írjátok meg hozzászólásban -, de szerintem ez a kissé futurisztikus, leegyszerűsített forma nagyon jól néz ki.

Az biztos, hogy fura, hogy nem színesek a gombok, de egyelőre még nem adom fel a reményt, hogy itt ezt háttér világítással megoldják és nem szakítanak a hagyományokkal.
Természetesen még nem ismerjük a kontroller összes tulajdonságát – időközben például Aoki Toshimasa megerősítette, hogy lesz rajta jack, így bedughatjuk a fülhallgatónkat a DualSense.be is -,de amint megtudunk valami újat, azonnal közöljük veletek. Nektek hogy tetszik eddig a PS5 kontroller?
[fb_button]

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .