Mióta 2013-ban véget ért a zseniális Breaking Bad, azóta tátong bennem az űr, melyet se a Better Call Saul, se a Trónok harca, semmi nem tudott betölteni. Erre jön ez a Netflix sorozat szinte a semmiből, és úgy érzem végre van esélyünk átélni valami hasonlót.
A sorozat kategóriája krimi, dráma, thriller, és ahogy említettem, a Netflix gyártja, ami eddig sok-sok, jobbnál jobb sorozattal ajándékozott meg minket, köztük a House of Cards (2013 óta), az Orange is the New Black (2013 óta), vagy a nagy kedvenc Stranger Things (2016 óta).

Az alkotók Bill Dubuque (A könyvelő (2016), A bíró (2014)) és Mark Williams (szintén A könyvelő (2016), Trükkös gyémántrablás (2007)). A szereplőgárda élén meglepő módon két nem éppen krimikarakter áll: a családapát Jason Bateman (Förtelmes főnökök (2011), Az ítélet: család (2003-2006, 2014-)), az anyát pedig Laura Linney alakítja.

A történet Chicagóban indul, ám a pilot első 10 percének egyik jelenete, valamint a sorozat címe együttesen előrevetítik, hogy ebből költözés lesz, mégpedig a Missouri államban található ozarki tóhoz.

A sorozat egy pénzügyi tanácsadó, Marty Byrde (Bateman) és családja mindennapjait szándékozik bemutatni az első 30 percben, amikor is az egész életük gyökeresen felfordul, hála egy mexikói drogkartell felbukkanásának.

Kis balhét követően főhősünket a drogkartell vezére felkéri/megbízza/megzsarolja, hogy mosson neki pénzt.

Bár meglehetősen hollywoodi alapfelállás, kezdetnek hibátlan, kiváló szereplőgárda és rendezés jellemzi a sorozatot. Említésre méltó rögtön az első részben a játszadozás az emlékekkel és a képzelgésekkel, mely tökéletes eszköz az érzelmi mélységek színezésére.

Az Ozark tényleg sok motívumában emlékeztet a Breaking Bad jellegzetességeire: egy morálisan rendben lévő főhős (akit majd valószínűleg úgyis elrontunk), egy hisztis feleség és egy vagy több problémás lurkó.Összességében tényleg megvan benne minden: kedvelhető karakterek, pikáns jelenetek, frappáns monológok és párbeszédek, na meg hulla eltüntetések. A műfaj kedvelőinek, legalább a pilot erősen ajánlott.

Értékelés:

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.