A cikk címének végére tetszőlegesen odabiggyeszthettek zárójelben egy kérdőjelet, vagy felkiáltójelet, esetleg mind a kettőt külön-külön, hiszen ha valahol, akkor a filmiparban duplán igaz a közhely: a pénz beszél.

Márpedig ha a pénz beszél és azt mondja, hogy: jövök! akkor kevesen mondják azt, hogy maradj csak ahol vagy, mi tartjuk magunkat az elveinkhez és ahhoz, amit mondtunk.

Márpedig Kathleen Kennedy (producer, mellesleg a Lucasfilm elnöke 2012 óta) kimondta: nem lesz folytatása a Zsivány egyesnek. Ez persze alapvetően logikus, hisz a Rogue One egy olyan küldetésről szól, ami tudjuk jól, hogy hogyan zárul, hiszen a múltban történt, ráadásul annak tükrében, hogy ismerjük a sztorit, pláne bajos lenne folytatni.

Ettől függetlenül a legkevésbé sem légből kapott felvetés, hisz mint ahogy az elején is céloztam rá, elsősorban a számok döntenek: az elővételi (és egyéb) statisztikák alapján pedig minden idők második legjobb nyitóhétvégéjét várják a Zsivány egyestől (emlékezzünk csak vissza, hisz nem kell messzire: Az ébredő Erőé a valaha volt legerősebb nyitás).

A stúdió azonban gyorsan véget vetett az esetleges találgatásoknak és hogy őszinte legyek, ez valahol örömmel tölt el (még akkor is, ha esetleg a világ legjobb filmje lesz és folytatásért könyörögnék valamilyen formában) hisz a remakek, rebootok korát éljük, ahol a kötelező folytatások csak tovább rontanak a minőségen.

Egyébként a döntés nem új keletű, John Knoll (az ő fejéből pattant ki a sztori, mellesleg a látványért is ő felel, ő a CCO az Industrial Light & Magic-nél) is lenyilatkozta, hogy a film mindig is önálló egységre lett tervezve, második rész nélkül és hát ahogy Gareth Edwards, a rendező mondta (sokkal udvariasabban): a folytatás már rég készen van.


Nos, ennyit folytatás gondolatáról, inkább jöjjön a Zsivány egyes, lássuk hogyan teljesít; szerencsére már nem sokat kell aludnunk, hiszen jövő héttől (egész pontosan december 15-től) a mozikban a legújabb Star Wars film, jövő ilyenkor pedig folytatódik Rey, Kylo Ren és Leia kalandja, az Episode VIII-al, ezúttal már Rian Johnson tálalásában.sav5-01

 • Georgedragon

  Nem kellett volna eladnia Lucacnak a brandet.. főleg nem a Disney-nek.. várható volt, hogy a pénzért bármire képesek..

  Szerintem a SW 7. epizód is mutatja, hogy új ötletek helyett, szinte remake lett… Tipikus “hogyan húzzunk minél nagyobb hasznot” történet.. Nem számít, hogy közben a filmtörténelem legnagyobb sci-fi alkotását zúzzuk porrá…

  Eleve ostobaság volt a Disney-től, hogy Lucas nélkül.. ötletei nélkül folytatták.. és pont egy STAR TREK rendezővel ?! JJ. Abrams… ezt elcseszted… Han Soloért meg különösen utálom.. az összes alkotót.. a Kylo meg olyan mintha Meat Loaf lenne az új James Bond – komolyan… ennél rosszarcúbb karakter nem volt ?

  • Botond

   Lucas nagyon nyomatta az – egyébként nem elég jó – előzmény trilógiát és a Blu-ray kiadásokban pedig tönkretette az eredeti filmeket. Han Solonak pedig el kellett mennie. Nem szólhat róla egy új trilógia és valahogy le kellett zárni az ő történetét. Kylo egy vadiúj karakter a Star Warsban, aki nem egy lassú, kimért gonosz, hanem egy teljes idegbeteg és nekem még tetszik is.

  • LearnWhatSciFiIsFFS

   “filmtörténelem legnagyobb sci-fi alkotását”
   – not a chance bro. Fantasy.. esetleg.

 • Lorden

  Ha az EP I-II-re (III-ra fogjuk, hogy oké) gondolok akkor akkora hülyeség nem volt megválni Lucastól és az ötleteitől.

 • nyiszu

  Georgedragon
  Ha a véleményeddel így látatlanban a Zsivány egyest fikázod, akkor alaposan mellément.
  Nekem az a véleményem, hogy a 7. részről lehet bátran véleményt alkotni, de én inkább megvárnám a folytatást, és majd azzal együtt, mert könnyen el tudom képzelni, hogy a remake-nek (és az eddig jelentéktelennek tűnő elemeknek) szerepe van a folytatáshoz. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy J.J. Abrams lustaságból, céltalanul schmittpálozott volna. Han Solo pedig igazán sokkoló, de várható fordulat volt. Ráadásul mi van, ha mégsem halt meg, hiszen azt ugye nem láttuk (persze szerintem meghalt)?

 • Karl

  SPOILER
  —————

  Szó-szó, a túlélőkre alapozva nehéz lenne folytatni.

 • Cygnet

  Az SW7 messze nem hibátlan film. J.J. nem Lucas soha nem is lesz az. Han Solot eddig is csak George zsenialitása tartotta életben hiszen Harrison már a Birodalom Visszavágban ki akart szállni. Gyakorlatilag az SW7-et Han Solo azaz Harrison Ford elhúzta a hátán. Egy jó kis filmet sikerült összerakni ahol BB8 és Ray Poe Dameron megállja a helyét a többiről főleg Finnről meg inkább ne is beszélgessünk. Nem értem egyébként a Zsivány 1 második részével kapcsolatos felvetéseket hiszen tök egyértelmű, hogy ez csak egy töltelékfilm, hogy addig is míg elkészül az SW8 soha senki se tervezte másnak de bizonyára jó kis film, ami azt illeti remélem ma délután iszonytosan jól fogom érezni magam a moziban, legalábbis így készülök, minden egyebet utánna. Utálom, hogy Hant megölték, de Harrison honoráriuma már szinte megfizethetetlenné vált és ha azt veszük még így is jól jártunk, mert ilyen szép kor élhetett meg. A magam részéről most megpróbálok a kölyökre és Leiara koncentrálni úgyis elhomályosította öket Han Solo hihetetlenül jól sikerült karaktere. Amit igazán szeretnék az egy Han Luke Leia Chewi élőszereplős sorozat, de nagyon oda kellene figyelni a szereplőválogatással, ha ezt meglépné a Disney isten királyság lenne.

 • Domcsiúr

  Amúgy csak mondom hogy az ébredő erő nem remake. egyszerűen csak fogadjátok el, hogy abban a világban az a heppjük. meg akarnak építeni egy hatalmas bolygófegyvert.

 • Huresz

  Én sosem voltam egy nagy Star Wars rajongó, talán ez annak is tulajdonítható, hogy nem tudom értékelni sem a sci-fit, sem pedig azt, hogy az akkori technológiához képest mekkorát alkotott Lucas. Elismerem a nagyságát de ennyi és nem több. Nem vagyok tisztában azzal, hogy a 7. rész illetve ez a Rogue One mennyire követi a sztorit (már amennyiben létezik hozzá lore és nem most találták ki), de meg kell, hogy mondjam, engem egy picit bosszant ez a feminista szar illetve a brit színészek amit belevittek az egész világba. Én a 7. részt is először angolul láttam és valószínűleg ezt is úgy fogom, és a falat vakartam az eredeti hangoktól. A 7. részt is úgy ültem le megnézni, hogy lesz ami lesz, csalódás biztos nem, ezt is valószínű úgy fogom. A hetedik rész nekem nagyon nosztalgikus volt, leginkább az eredeti trilógiához tudnám hasonlítani (meg volt az új Jedi, a fasza pilóta, R2D2, egyetlen dolgot nem értettem, hogy a néger mit keresett a sztoriban ?!… Nyilván minden amerikai filmbe kell egy, mondom ezt természetesen rasszizmus nélkül) Remélem, hogy ebben a részben azért lesz egy pár fordulat vagy több színészi játék vagy akármi amitől nem csak egy Star Wars, de úgy általában egy film is élvezhető. Ahhoz meg, hogy nem lesz második rész, csak annyit tudnék hozzátenni, hogy hülyeség is lenne, hiszen azért mindennek van határa. Most beígértek 3 tölteléket és egy új trilógiát, ha lenne egy Rogue One 2, akkor az már tényleg a 78. bőr lenne arról a bizonyos rókáról.

  Mellesleg, csak engem bosszant a tény, hogy milyen tróger módon fordították le a Rogue One-t Zsivány egyesre ? Mert, hogy ott a One az egyáltalán nem számot jelöl, hanem személyt helyettesít…

  • Mr. T.

   Ezt benézted, mert jól fordították le, ez egy rádió hívójel, szóval számot jelöl

 • Viking88

  Hála az égnek h nem lesz az első része is annyira rossz volt h nincsenek rá szavak!

 • copy sw

  4.5.6 faintos. 1.2.3 lassú halál. Az utóbbi két valami satanyék. Ezeket ne kapcsolják sehová, felejtsék el a star warshoz kapcsolódást. Csinálják nyugodtan az ilyen filmeket, csak ne kapcsolgassák a semmit, sehová. Hagyják a békés nyugodt elmúlást a star wars 4.5.6 nak. Zsivány 1, Savanyúlét 2, Galaxisgyötrés 3. Ezek szóljanak nyugodtan másról csak ne a star warsról.

 • tROLL

  TITANIC 2 se lesz waoooooo :O

  • Hessteg

   http://www.imdb.com/title/tt1640571/?ref_=nv_sr_1

   Isten hozott a pénz világában.

   • Jimmy Keey

    XD

   • Idegen

    🙂 Akkor kukk már meg jobban 😀 Milyen zs-kategóriás ez a T2 😀

   • GrizzLee

    ezzel pont átvertek… ez asylum copy…

    • Hessteg

     pedig én azt hittem, hogy folytatás, főszerepben az élőhalott zenészekkel, akik még mindig húzzák a hegedűt 🙁

 • Mesterlövész

  Hát,az Ébredő erő is csak a régi nagy színészek miatt volt nézhető!
  Ez az új SW. film pedig nevetséges!
  Már a szereplő választásnál eltolták az élményt.
  Inkább egy paródiának menne el!
  Úgy néz ki leáldozott a Star Wars-nak végleg…
  Az előző részben a néger srác nem tudom mit keresett ott,talán összecserélték a szereposztást egy vígjáték szereplőével. Nevetséges karakter lett!
  G. Lucas-ból egy volt,mint Bruce Lee-ből is! Kár elrontani a hagyatékukat!
  Kívánok több sikert a készítőknek a folytatáshoz!!!

  • GrizzLee

   sztem jó film lett, a 7. rész is jó lett

   • SW456

    Pontosan az ilyen “sztem”-ek részére készült, és nekik jó is a film.
    Az eredeti három résznél kellet volna lezárni az egészet. Már a rákövetkező három is mesterkélt, időnként zavaróan bugyuta, de még a nézhető, helyenként élvezhető kategória volt.
    De ezek az újak! Hát, olyan érzése van az embernek, mintha egy szappanopera sorozatot akarnának csinálni az egészből, és a cél semmi más, csak a minél több lóvé begyűjtése lenne.
    Ez nem is olyan nagy baj, ha kapnánk ötleteket, újdonságokat, fordulatokat, látványt a pénzünkért. De ez sajnos nem így van.
    Mert mit is kaptunk az új részekkel? Kliséket dögivel.
    Kell bele kötelezően színes bőrű, egy b*zi, aranyos állatka robotocska, bociszemű sajnálni való gyengébbik nem, aki mégiscsak erős, bölcs öreg, gonosz nácik, fekete ruhás, utálni való, rusnya kivitelű fő gonosz. A történet, kivitelezés szinte mindegy is, lényeg az eladhatóság, bevételi csúcs, még több pénz, folytathatóság, Magdi-anyus lézer sodrófája. SW 122 rész.