Nagy film (és sorozat) ajánló 2020 – 3. oldal

Jöjjön két olyan sorozat, ami nálam all time favorit, és szerintem ti is imádnátok őket.

Billions – Milliárdok nyomában (2016-) – Sorozatdara
Ki ne gondolkodott volna már el azon, hogy milyen lenne milliárdosnak lenni? Felkelni reggel és azon agyalni, hogy melyik helikopterrel menj ma munkába – egész másfajta élet ez.

De az ilyen lóvé nagyon ritkán hullik csak úgy az öledbe, legtöbbször nagyon meg kell dolgoznod érte, és persze nem árt némi szerencse, kapcsolati tőke, na meg… mindent nem lehet legálisan elintézni, most minek szépítsem.

Bobby Axelrod, a spekuláns, aki született zseni, és az ügyészek ügyésze Chuck Rhoades egymásnak feszül a hatalmasok játszmájában, és a Damien Lewis – Paul Giamatti páros által nyújtott csörtéről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni.

Ármány, dollármilliárdok, brutál fordulatok – tudom, hogy sablonosan hangzik, de ez a Billions legnagyobb aduásza: sosem az történik, amit vársz és az írók simán túljárnak az eszeden.

Fájdalmasan kevés a 4 évad, ami eddig elkészült – és félek, hogy az ötödik csúszni fog -, de ha eddig még nem álltál neki, akkor itt az idő, hidd el, ha érdekel a pénzvilág, ha nem, ha rühelled Giamattit, ha Lewis-t ki nem állhatod – ezt a sorozatot imádni fogod.

Az én figyelmemet – szégyen és gyalázat – de Balázsék hívták fel még egy tavalyi adásukban, ezúton is hála és köszönet érte.

Shameless – Szégyentelenek (2016-) – Fillérek nyomában – Sorozatdara

Úgy tisztességes, ha az érme másik oldalát is jó alaposan megnézzük: a milliárdokkal szemben a mindennapi életben maradásért küszködő család, a Gallagher família hétköznapjait bemutató Szégyentelenek az egyik legjobb dolog, ami az elmúlt évtizedben a televízióval történt.

A helyszín Chicago, annak is a lepusztultabb része, itt él Frank, a tántoríthatatlan alkoholista 6 gyerekével. Mivel az asszony rég lelépett, Frank pedig a napjait legtöbbször önkívületi állapotban tölti, így a gyerekekre hárul a feladat, hogy valahogy előteremtsék a napi betevőt, a bérleti díjat és mindazt, ami az élethez elengedhetetlen.

Ehhez pedig megteszik amit meg kell tenni, vállalják a kockázatokat és persze foggal-körömmel küzdenek egymásért, mert nagyon egyebük sincs a világon, csak a családjuk.

Keserédes komédia a Szégyentelenek, de az a fajta, ahol minden karakter egy pillanat alatt a szívedhez nő és senkit sem tudsz elereszteni, pedig az élet nem habostorta és a Gallagher családdal minden megtörténik, ami csak megtörténhet.

A Showtime legnagyobb dobása, ami olyan darálásra késztet, hogy még aludni is elfelejtesz majd. A későbbi évadok egy picit veszítettek a varázsukból, de még így is sokkal jobb, mint a sorozatok kilencven százaléka. Nézd! Nem bánod meg.
Titkos tippekkel folytatjuk, de olyan is vár a következő oldalon, ami eszedbe se jutna. Katt és folytassuk.

Ez még korántsem a vége, vár a 4. oldal, kattints a következő oldal gombra a folytatáshoz!

[fb_button]

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .