Nyolc mozifilm vagy sorozat, amiben Apple termékekkel találkozhattál

Az Apple termékek azon túl, hogy évek óta a biztonságot, a megbízhatóságot és a hatékonyságot szimbolizálják, egyfajta státusszimbólummá is váltak a társadalomban.
Ennek az oka részben az volt, hogy a gyártó által forgalmazott termékek annyira népszerűek a tengerentúlon, hogy rengeteg mozifilmben vagy sorozatban bukkantak már fel korábban, ezek között pedig rengeteg emlékezetes vagy különleges jelenet is volt, sőt akadt olyan, mely sokaknak talán fel sem tűnt.

Éppen ezért úgy az iSamurai csapata, hogy összeállít egy listát, benne nyolc mozifilmmel vagy sorozattal, amiben Apple termékekkel találkozhattunk valamilyen különlegesebb kontextusban.

Modern család

A Modern család sitcomra bár sokan csak Ed O’Neill (ő játszotta Al Bundy-t a Rém rendes családban) és Sofia Vergara miatt emlékeznek, azonban az Apple rajongói biztosan a szívükbe zárták az egyik 2010-es epizódot, mely rendkívül szorosan kapcsolódott az éppen akkor megjelenő eredeti iPadhoz.

A kérdéses részben a család egyik fekete bárányaként ismert Phil Dunphy ugyanis mindent elkövet azért, hogy már a megjelenés napján megkaparinthasson egyet az Apple táblagépéből, mely egy sor vicces jelenetet eredményez, ennél jobb reklámot pedig akkor talán nem is kaphatott volna a masina – tekintve, hogy milyen sikeres volt abban az időszakban a széria.

Szex és New York

A Szex és New York című sorozatban már a kezdetektől nagy figyelmet kapott a siker, a pénz és a csillogás, ezért nem meglepő, hogy a Sarah Jessica Parker által megformált Carrie Bradshaw karaktere szinte folyamatosan valamilyen Apple laptop előtt üldögélt. A sorozat több évadában is fontos szerepet kaptak ezek a gépek, számtalan alkalommal jól láthatóan időzött el a jellegzetes almás logón a kamera, sőt mi több, szezononként újabb és újabb típusok jelentek meg az egyes epizódokban, és egyes források szerint nem filmes kellék volt, hanem Sarah saját masináját láthatták ilyenkor a rajongók.

A Simpson család

Mint a rajongók előtt ismert, A Simpson család legtöbb epizódja valamilyen aktuális téma kifigurázására koncentrál, és így volt ez annál a 2008-as epizódnál is, amikor egy egész részt szenteltek az alkotók az Apple parodizálására. A mára kultikussá érett epizódban a család ellátogat a helyi plázába, majd betévednek egy Mapple Store-ba, ahol olyan készülékkel találkoznak, mint a Mypod, a Myphone vagy a G4 Cube. Mindeközben felbukkan Steve Jobs, de remek poénokból és áthallásokból sincs hiány, így kifigurázzák benne a gigavállalat 1984-es legendás Super Bowl reklámját, sőt megcsipkedik a cégre jellemző magas árakat is.

Mission Impossible

Bár manapság az Apple letaszíthatatlannak tűnik trónusáról, a kilencvenes évek közepén azonban volt néhány nehéz évük, így Jon Holtzman, az akkori marketingmenedzser meglepő lépésre szánta el magát: töménytelen mennyiségű pénz kifizetését követően a Tom Cruise főszereplésével elkészült első Mission Impossible mozifilm egyik központi elemévé tette az akkori Macintosh Powerbookot. Bár a hordozható számítógép ezzel sem lett átütő siker, de az Apple elérte vele a célját: a film megnézése után mindenki ilyet szeretett volna magának.

Futurama

A Simpson család mellett egy másik ismert animációs sorozat, a Futurama is egy teljes epizódot áldozott 2010-ben az Apple-nek. Az Attack of the Killer App című rész ugyan sokak szerint erőteljes túlzás volt, amikor a felhasználókat agyatlan zombiként ábrázolták, akik bármit megvesznek a cég logójával, de azért rengeteg vicces pillanatot tartogatott. Természetesen Fry, a széria főhőse is áldozata lett benne az „eyePhone” őrületnek, sőt mi több, az azóta világszerte ismert mém is ebből az epizódból származik a „Shut up and take my money!” felkiáltással.

A függetlenség napja

Még a legnagyobb rajongók többségének sem tűnt fel, hogy az 1996-ban megjelent A függetlenség napja című mozifilmben a Jeff Goldblum által megszemélyesített David karaktere nem mással, mint egy Apple PowerBook 5300-as számítógéppel próbálja megmenteni a világot, miközben a Földünk leigázására készülő idegen űrhajót szeretné megfertőzni. A jelenet során teljesen határozottan láthatóvá válnak a kérdéses gép jellegzetes vonalai, sőt mi több, az Apple logó is felbukkan néhány pillanat erejéig.

Jurassic Park

Meglepően sokat szerepeltek a kilencvenes években Apple számítógépek a nagy kasszasikerekben, így az 1993-as Jurassic Park egyik jelenetében is találkozhatunk egy korai modellel.

Egészen pontosan egy Macintosh Quadra 700-as típussal, mely a park irányítási központjában teljesít szolgálatot, és akkor látható teljes életnagyságban, amikor Wayne Night karaktere megpróbálja feltörni a biztonsági rendszert.

24

Az egyik legérdekesebb Apple cameo azonban nem egy mozifilmben, hanem a Fox által gyártott televíziós sorozatban tűnt fel, méghozzá az első évadok során szinte folyamatosan. Kevesen figyeltek fel rá, de bizonyára nem a véletlen műve volt, hogy Jack Bauer és a jófiúk csak és kizárólag az Apple számítógépeivel dolgoztak az egyes epizódokban, míg a rosszfiúk folyamatosan valamilyen közelebbről meg nem nevezett, de Windows operációs rendszert futtató PC-n.
Vajon a véletlen műve volt? Aligha!
[fb_button]

3
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KrisztiánPetya78Laci Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Laci
Vendég
Laci

A Lostot is nyugodtan ide csaphattátok volna.
Ugyanis a bunkerben apple2 billentyűzet és apple 3 monitor van.

Petya78
Vendég
Petya78

Milliàrdok nyomàban (Billions) mindenkinek almás telefonja van

Krisztián
Vendég
Krisztián

Big Bang Theory -> egy egész rész volt Sirivel 😀