Mindhunter (2017) – sorozatajánló

Tavaly októberben a Netflix egy új krimisorozattal rukkolt elő, ami a Mindhunter címet kapta. Aki szereti a Gyilkos elméket, annak kötelező darab.
A széria főbb szerepeit Jonathan Groff (Glee, Keresem), Holt McCallany (Harcosok Klubja, Sivatagi cápák, CSI: Miami), Hannah Gross és Sony Valicenti (Hivatali karácsony) alakítják.

Az 1970-es évek vége felé járunk. A szociális változásoknak köszönhetően egyre agresszívabb gyilkosságokkal van dolga az FBI-nak. Már nem csak hirtelen felindulásból vagy előre megfontolt szándékból ölnek az emberek. Valami sokkal mélyebb, sokkal gonoszabb dolog hajtja őket. Ezt a tényt azonban az ügynökség berkein belül csupán két ügynök képes elfogadni. Ford (Jonathan Groff) és Tench (Holt McCallany) ügynökök az államot járva tartanak előadásokat a különböző rendőrségeken, ezzel segítve a gyilkosok utáni kutatást.

Ford, akinek szintén szociopata hajlamai vannak, hamar rájön, hogy nem elég leírni az elkövetőt, hanem meg is kell érteni őket.

Hogyan gondolkodnak, mi készteti őket az ölésre, miért nem tudnak leállni.

A sorozat a Gyilkos elmék előtti részt dolgozza fel. Pontosabban azt, hogy hogyan született meg a BAU (Behavioral Analysis Unit – Viselkedéskutató Egység). Láthatunk interjúkat az akkoriban még nem is sorozatgyilkosnak nevezett egyénekkel, valamint nyomon követhetjük, hogy miként állnak össze az apró részletek Ford ügynök fejében, miközben nemcsak a gyilkosok fejével kell megtanulnia gondolkodni, hanem bizony a bürokrácia útvesztőjéből is kiutat kell találnia.

Az egyik ilyen interjú, amit bemutat a Mindhunter, Ed Kemperrel készült. Ő egy valós, a mai napig élő sorozatgyilkos, aki a ’60-as évek közepétől a ’70-es évek elejéig tevékenykedett Amerikában. Az eredeti interjú megtekinthető egy ismert videómegosztó oldalon. Félelmetesen részletgazdag lett a sorozatban az interjú. Nem csak az őt alakító színész, hanem annak játéka is majdnem megegyezik az eredetivel.
Tehát, aki szereti a krimit, és a Gyilkos elmék már nem elég, annak kötelező darab. Nem fog benne csalódni!

Értékelés:

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..