Megőrülsz: Jön a Mafia: Trilogy, remastert kap a legendás első rész is!

Vannak olyan kőbe vésett tények, amikkel még a játékostársadalom tagjai is egyet értenek. Ilyen például az, hogy a Mafia első része egy tökéletes játék volt, ami fényévekkel megelőzte a korát. 
De tényleg, ha lenne annyi százasom, ahányszor az elmúlt tíz évben különböző hozzászólásokban azt olvastam, hogy a Mafia az a legek legje, ‘A’ nagybetűs PC játék és hány gémer pályafutását megalapozta, akkor… akkor rengeteg százasom lenne. Jó, ide valami ütősebb hasonlatot terveztem, de semmi nem jutott eszembe.

És nem is tehetek mást, mint jó bégetőként beállok a nyájba: tény, hogy nem a Mafia volt az első játék, amire úgy igazán rákattantam PC-n (az a Settlers 2 volt, ha bárkit is érdekel), de hogy meghatározó pont volt a játékos életemben, az vitathatatlan. Méghozzá úgy volt meghatározó, hogy szépen kitörölt minden más gémet maga elől és mögül jó pár évre.

Nagyon nem akarnék itt boncolgatni, hogy mik azok az elemek, amik miatt mindenki rányomja a korszakalkotó pecsétet, de aki játszott vele, annak szerintem nem is kell ezt bizonygatnom, aki meg valamiért kihagyta, az hát… magára vessen.

Vagyis ne vessen sehova semmit, hanem most már egy picit legyen türelemmel: a 2K ugyanis hivatalosan is bejelentette, érkezik a remastered verzió, méghozzá nem is csak az első részből, hanem a trilógia mindhárom darabjából. Oké, a Mafia: Trilogy cím azért ilyen szempontból kissé árulkodó volt.

Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Papíron minden földi jót, kibővített sztori, a kor technikájának megfelelő képi világ, de mellette ígéretet kaptunk arra, hogy a klasszikus elemekre úgy vigyáznak majd, mint a hímes tojásra. Hát csak nézzetek rá a most érkezett képekre.

De akkor hol a csapda? Vagy csak te érzed úgy, hogy mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen?

Nos, csapda nincs, legalábbis egyelőre nem derült ki olyan infó, amitől azért savanyúbb lenne a szánk íze, leszámítva azt az aprócska tényt, hogy a trilógia felújítását a 2K arra a Hangar 1-ra bízta, akik egy személyben felelősek a sorozat harmadik epizódjáért. Jó, hát végül is egy picit így azért savanyúbb a szőlő.

A kérdés az, hogy a Hangar-os fiúk tudtak-e tanulni a saját hibáikból (mert azokból aztán volt bőven) és így, hogy az alapokat megkapták és csak annyi a dolguk, hogy átültessék 2020-as megjelenítésre így vajon képesek lesznek-e nem egy bughalmazt kiadni a kezeik közül.

Sokszor mondtam már sok mindenre, hogy drukkolok, de azt hiszem régen gondoltam ennyire komolyan. Mert hát legyünk őszinték: azért mennyire király lenne már ilyen minőségben újrajátszani fiatalságunk legragyogóbb ékkövét?

És nem tudom ti hogy vagytok vele, de a filmekkel (és sorozatokkal) ellentétben a játékoknál engem egy cseppet sem zavar a remaster: itt teljesen indokolt, hisz azért a technika picit másra volt képes 2002-ben, mint 2020-ban.

A Mafia II: Definitive Edition május 19-én már meg is jelenik, ennél az epizódnál (sajnos) a történetbe és a játékmenetbe nem nyúltak bele, csak a megjelenítésen csiszoltak. A kibővített első rész, azaz a Mafia: Definitive Edition majd csak augusztus 28-án érkezik, míg a harmadik epizódról egyelőre nincs információ.
Ami engem illet én tűkön ülve várom augusztus végét, noha az alig 5 nap múlva érkező Mafia 2 remaster azért arra mindenképpen jó lesz, hogy a Hangar 13-as fiúk bizonyítsanak egyet a nagy durranás előtt.

4
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
robKiMujouPsych8t!c Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Psych8t!c
Vendég
Psych8t!c

A második rész nekem személy szerint iszonyatosan tetszett, nagyon szerettem azt a “légkört”, az első részt is beleértve. Egy hibája volt (ez különösen csak az én szubjektív véleményem), hogy a játék végigjátszását követően nem lehetett barangolni a városban. Ha nem történt volna semmi akció is, még órákat tudtam volna akkoriban beleölni. 🙂

jou
Vendég
jou

Ha érdekelne ez a típusú játék, akkor most nagyon örülnék, de e helyett inkább annak örülök, hogy lassan, de biztosan beindulni látszik a remake készítési tendencia a játékiparban, aminek véleményem szerint sokkal nagyobb létjogosultsága van itt, mint a filmiparban…

KiMu
Vendég
KiMu

Mert hát legyünk őszinték: azért mennyire király lenne már ilyen minőségben újrajátszani fiatalságunk legragyogóbb ékkövét?

:))) ilyen öregek lettünk

rob
Vendég
rob

Kár hogy cseh nyelven nem érkezik az első rész aki játszott vele cseh nyelven az tudja hogy úgy ütött igazán nagyot a játék…