Első lépésként hessegessünk el minden gondolatot, amit az ördögről tudtunk eddig. Mindenkiben él az a kép, hogy vasvillával, szarvakkal és démonaival körbevéve bünteti a bűnös lelkeket az idők végezetéig.

Nos, ebben a sorozatban szakíthatunk hagyományokkal, hiszen Lucifer, mint egy lázadó tinédzser otthagyta a poklot, melyet apja (Isten) jelölt ki neki és inkább a Földre költözik, hogy egy night clubbot üzemeltessen Los Angelesben, ahol kiélheti az összes földi jóságot, mely leginkább a szebbik nemben és némi alkoholban manifesztálódik.

A széria egyszerűen leírva nem más, mint egy nyomozós sorozat némi bibliai átitatással. A gyilkosságok megoldása, ahogy haladunk előre a történetben kissé hátrébb szorulnak és előtérbe kerülnek a főszereplők eddig kissé elnagyolt szálai, mint pl.: az Ördög visszaküldése a pokolba, Chloe múltja, amely miatt a rendőrkapitányságon nem tekintik kollégának.

A készítők jól tették, hogy háttérbe szorították a nyomozásokat és inkább a főszereplők kibontására koncentráltak, hiszen ezzel megmentették a totális unalomba fulladástól.

A színészek játékára nem lehet panasz, azonban a nyomozónőt alakító Lauren German még fejlődhetne, nem éreztem átütőnek a játékát nem úgy, mint a Lucifert játszó Tom Ellis aki, szinte lubickol a rábízott karakterben és már-már szinte teljesen élethűen adja elő a totálisan magabiztos olykor tenyérbe mászó ördög karakterét, aki hogy ha kell egészen félelmetes is tud lenni, ha büntetésről van szó.

A mellékszereplők közül egyedül a Chloe exét megszemélyesítő Kevin Alejandro volt számomra erőtlen. A válogatás úgy érzem, hogy egy ilyen szintű sorozathoz szinte telitalálat volt, hiszen Lesley-Ann Brandt (Mazikeen), D.B. Woodside (Amenadiel), és a nagyon cuki Scarlett Estevez (Trixie), mind teljesen jól adják el a rájuk bízott szerepeket. Még a gonoszt játszó Kevin Rankin (Malcolm) is meggyőzően szerepelt számomra.Ha valaki egy könnyed kis kikapcsolódásra vágyik egyik pihenős hétvégi napon azoknak csak ajánlani tudom ezt a szériát. A második évadra még kitartok kíváncsivá tettek az utolsó két rész történései és érdekesnek találom azt a különleges kapcsolatot ami Chloe és Lucifer között van. Ha a rendezők ügyesek, akkor ebben a sorozatban még sok évad benne van.
-Dokki-

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

5 hozzászólás : "Lucifer – véget ért az első évad"

avatar
kele
Vendég
kele

Lucifer, mint egy lázadó tinédzser otthagyta a poklot, melyet apja (Isten) jelölt ki neki és inkább a Földre költözik, hogy
Isten a mennyben van nem?:D

Lucifer az ördög a sátánt hagyta a pokolba vagy tévednéK?

Zsolt
Vendég
Zsolt

A sátán egy bukott angyal, akit Isten taszított le a pokolba. Sok néven ismert: Ördög, Beliál , Belzebub, Azazel, Lucifer és még ki tudja mennyi neve van…
Mondom mindezt úgy, hogy ateista vagyok. 🙂

Szef
Vendég
Szef

A fényhozót és Hajnalcsillagot kihagytad. 😀

Szef
Vendég
Szef

Az a bajom ezzel a sorozattal hogy Lucifer itt inkább egy látens b*zinak tűnik mint egy sunyi csábítónak aki a rosszra akar rávenni. Lehet a színész megjelenése és játéka okozza csak ezt. Kíváncsi lennék mások által eljátszva ezt a szerepet mit kapnánk.

Sangrian
Vendég
Sangrian

Lucifer sokkal több képességet kaphatot volna.
Persze a halhatatlanság és a kis átváltozó effektusok nem rossz.
De remélem többet kihoznak belőle a következő évadban.

wpDiscuz