a legjobb sorozatok evör – 2. oldal

Menjünk is tovább, rögtön egy olyan sorozattal folytatom, amit immáron több, mint tíz éve minden decemberben újranézek.

Az Elit Alakulat (2001)

 
Avagy mi sül ki abból, amikor Steven Spielberg és Tom Hanks összedugják a fejüket?

Hát a Ryan közlegény megmentésénél kiderült, hogy ez a páros bizony bitang jó együtt, de az Elit Alakulat esetében további tényezők is a rendelkezésükre álltak, úgymint az HBO a hátuk mögött 125 milliós büdzsével (azért ez az ezredforduló idején egy minisorozatra nem volt rossz pénz) és egy irtózatosan erős alap, mert bár Ryan kimenekítése sem volt piskóta, azért az Easy század története nagyon vászonra kívánkozott.

És hát mit is mondhatnék? Az elit alakulat még az asszonyt is a képernyő elé szegezi, pedig ő módszeresen kerül mindent, ami háborús téma. Pazar színészgárda (el sem kezdem sorolni, mert a csapatból szinte mindenkit ki kellene emelnem), A-listás filmeket megszégyenítő megvalósítás és akciójelenetek, valamint tökéletesre belőtt hossz: 10 epizód, amibe pont minden belefért és egyetlen perc sem felesleges.

A Band of Brothers – legalábbis számomra – megunhatatlan, minden évben, minden egyes újranézéskor ad valami pluszt, valami újat és hát Damian Lewis azóta is az egyik legnagyobb kedvenc. Na tessék, csak kiemeltem valakit.

Egy újranézős darálást bármikor megér, és én már csak egy örök rajongó maradok azt hiszem. Azt viszont azóta is bánom, hogy a Pacific nem tudta megismételni ezt a sikert.

Ennyi ideig darálhatod: 10 óra.

Shameless – szégyentelenül zseniális

Azon lehetne vitatkozni, hogy miért is annyira lerakhatatlan a Szégyentelenek, de a tényen magán már kevésbé: emlékszem mekkora felüdülés volt, hogy végre nem a szokásos receptet próbálják meg letuszkolni a torkomon, nem egy dúsgazdag família számomra életidegen problémáit kell néznem, hanem itt bizony hús vér emberek mindennapjai vannak terítéken, egy alkoholista apa, egy rég lelépett anya, és a nagyjábl magukra maradt gyerekek, akik próbálnak a felszínen maradni a chicagoi gettó legmélyén.

A Gallagher család pedig megtesz bármit, hogy ki legyen fizetve a lakbér és legyen kaja az asztalon, emellett persze minden kölyöknek megvan a maga személyes gondja, de amíg ott van velük a legnagyobb lány, Fiona, addig valahogy mindent meg lehet oldani.

A kilencedik évaddal ugye a “főszereplő” kiszállt, és a felállás megváltozott, de még mindig adott a minőség, szóval semmi sem veszett el Fiona távozásával.

Ugyan gyenge lelkűeknek nem merem ajánlani – ebben a sorozatban közel sem rózsaszín az élet -, de fiúk-lányok, higgyétek el nekem, a Shameless nem csak a Showtime legnagyobb dobása, de a világ egyik legjobb remake-je, és sorozatban is ott van (legalábbis nálam) a top10-ben.

Ennyi ideig darálhatod: 5 nap 1 óra

A harmadik oldalon egy klasszikus kedvenccel folytatom, amiről első kézből mondhatom, hogy itt az ideje újranézni.
Ez még korántsem a vége, vár a 3. oldal, kattints a következő oldal gombra a folytatáshoz!

[fb_button]

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .