Jó pár évvel ezelőtt még teljesen elképzelhetetlen ötlet lett volna úgy notebookot vásárolni, hogy azt elsődlegesen játékra akartuk volna használni, a technika világa azonban nagyot fordult azóta, noha az előítéletek megmaradtak. A fejekben még mindig jobbára az az elképzelés él, hogy hordozható gépet ne vegyünk, ha játszani akarunk, hiszen melegszik, a teljesítménye a béka feneke alatt van, arról nem is beszélve, hogy egy ilyen masina még úgy is eszméletlenül drága, hogy a tudása meg sem közelíti az asztali gépekét. Hogy ebből 2016-ra mi az ami valóban igaz, és hogy érdemes-e gémer laptopot vásárolnunk, ennek próbálunk most egy kicsit utánajárni.

Szokásunkhoz híven megpróbálunk végigmenni a tényeken, legyenek azok akármilyen kényelmetlenek, majd rátérünk a hogyan és milyet vásároljunk kérdésére.

Először is gyorsan le kell szögeznünk, hogy a játékra szánt notebookok esetében azzal számolnunk kell, hogy adott költségkeretből sosem tudunk olyan erőset venni, mint amilyen PC-t összerakhatnánk annyiból. Ez lehet csűrni-csavarni, de nem nagyon érdemes: 300 ezer forintból jóval erősebb asztali konfigurációt tudunk összeállítani, mint amilyen notebookot venni.

Pontosan ezért az első lépés, amivel kezdenünk kell, az az, hogy eldöntsük: valóban szükségünk van-e (játékra kihegyezett) laptopra. Ez csupán két tényezőn múlik: a fogyasztáson és a hordozhatóságon. Az előbbi nyilvánvalóan kedvezőbb egy hordozható gép esetében, míg az asztali jóval több áramot bekebelez, főleg, ha rendszeresen csúcsra járatjuk (teszem azt: játszunk). Nem nehéz azonban eldönteni, hogy minket ez zavar-e vagy sem, azzal kell számolnunk, hogy az áramszámlán ez majd jelentkezni fog.

A hordozhatóság már érdekesebb kérdés. Nem csupán azt érdemes ugyanis számításba vennünk, hogy hosszútávra magunkkal vinnénk-e a masinát (mondjuk városból-városba ingázva, vagy üzleti tárgyalásokra), hanem azon is érdemes elgondolkodni, hogy lakáson belül örülünk-e annak, ha a gép mindig egy adott fix helyen van. Sokan szeretnek néhanapján leheveredve gépezni, vagy épp kiülni a teraszra egy kellemes tavaszi délutánon – ha asztali gép vásárlása mellett döntünk, akkor erről le kell mondanunk, vagy csak kényelmetlenségek árán tudjuk majd megoldani. Apróságnak tűnik elsőre, tudom, de egyáltalán nem az.

Ha mindezen túl vagyunk és döntöttünk -nekünk laptop kell, méghozzá játékra- akkor jön a nehezebb része a dolognak. Mégis melyiket szabad, melyiket érdemes.

Első körben készüljünk fel arra lelkiekben, hogy ki kell nyitnunk a pénztárcánkat. Ebben a kategóriába nem nagyon léteznek csodák, főképp, ha hosszabb távra tervezünk a géppel és az új játékok is számításba jönnek (és hát hogyne jönnének), akkor egy igen szerénytelen összeget ki kell majd csengetnünk, s ha nagyon spórolósra vesszük a figurát, akkor annak bizony ára lesz. Ez nem nagyon lehet megoldani “okosban”. Mi most nem próbálunk meg találni egy köztes megoldást, amin még éppen eldöcög a Fifa14, mert most nem ez a cél. Ha ilyen masinát keresünk, akkor nézelődjünk a használt piacon, tesztelgessünk, próbálgassunk és előbb-utóbb megtaláljuk azt, amit keresünk, baráti áron. Mi most olyan laptopot keresünk, ami új és kiszolgál minket 1-2-3 évig, még akkor is, ha az új játékokkal akarunk játszani.

Notebook esetében ugyanazokra a perifériákra kell odafigyelnünk, mint amikre asztali PC esetében tennénk. Kell egy jó processzor, némi memória, és egy izmos videokártya. Emellett kiemelten fontos, hogy a gépnek megfelelő hűtése legyen, no és persze hogy minél hosszabb garanciával adják – nagyjából ez az öt összetevő a legfontosabb, a többi részletkérdés, illetve akár utólag is pótolható.

Processzor esetében van a legkönnyebb dolgunk. Valódi négymagos (Quad-core) egységgel szerelt gépet válasszunk, jelen pillanatban a legnépszerűbbek az Intel 4750HQ, 4720HQ, 6700HQ jelölésű i7-es processzorai, ezek nagyjából ugyanazt a teljesítményt tudják (körülbelül 5% eltérés van köztük). Bármelyiket is választjuk, kellő mennyiségű nyers erő áll majd a rendelkezésünkre.

Memóriát tekintve sem kell túlbonyolítanunk az életünket: minél több, annál jobb. Lassan elmúlik a 8 GiB korszak, én azt javaslom, hogy amennyiben nincs akadálya, indítsunk ennek a duplájával: 16 GiB memória egy jó ideig mindenre elég lesz. Apróságnak tűnhet, de annál lényegesebb: mivel játékra keresünk laptopot, az SSD egy olyan elem, amit tilos kihagynunk. Ráadásul nem csupán a rendszert érdemes rajta tartanunk, de a játékainkat is, pláne ha azok nagy méretűek (GTA5 kaliberről beszélek, de nálam például a Witcher 3 is elég nyögvenyelős HDD-ről)

laptop-alienware-14-love-pdp-3Videokártya esetében leszünk a leginkább gondban, ugyanis a választási lehetőségeink az asztali kínálathoz képest elenyészőek. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy jelen pillanatban épp egy generációváltás zajlik (asztali fronton), hiszen megjelentek a 1080-as, 1070-es kártyák, ezek azonban a mobil szegmensben egyelőre nem elérhetőek, bár ez pár hónapon belül változni fog. Aki mindenképp a csúcskategóriát célozza, annak azt tanácsolnám, hogy most egy kicsit várjon a vásárlással, amíg befutnak az új kártyák, mert egyrészt valószínűleg esnek majd az árak GTX970-980 fronton, másrészt lehet, hogy megéri a többletet majd az 1070, vagy az 1080 (de még akár az 1060 is, noha az még azért odébb van megjelenésügyileg). Amennyiben nem akarunk, vagy nem tudunk várni, akkor most a GTX970/GTX980 párosból kell szemezgetnünk, arra viszont nagyon ügyeljünk, hogy olyan gépet válasszunk, ahol a hűtés nagyon jól meg van oldva (e tekintetben szinte kötelező teszteket olvasgatni vásárlás előtt, az egy ventilátoros “gémer” laptopokat viszont mindenképpen felejtsük el).

Ugyan vannak típusok, ahol aránylag ügyesen összehozták a tervezők a hordozhatóságot és a hűtést, nagy általánosságban igaz az, hogy ha hosszútávon megbízható gépet keresünk, akkor az elsődleges szempont ne feltétlen a vékonyság és a tömeg legyen. Remek példa erre az Asus ROG (750-es sorozata), amely ugyan finoman szólva is behemót, cserébe viszont nem melegszik és csendes.

Kijelzőméret tekintetében nem tanácsolok – ezt mindenkinek magának kell tudnia, hogy mire van szüksége. Ha fokozottan fontos a hordozhatóság és a súly, akkor a hagyományos 15.6″-os méret a kézenfekvő választás, ugyanakkor számomra egy gamer notebook 17″-nál kezdődik, ezen már kényelmesen lehet játszani, akkor is, ha nem kötjük rá külső monitorra, vagy televízióra az eszközt. Hátránya, hogy ezek a gépek valamivel vaskosabbak, nehezebbek, nem ritka a 3.5-4 kg-os példány sem.

A kínálat (meglepő módon) nem túl magas. Középkategóriás gépekből ugyan van jó néhány, mi most azonban nem azt keressük (játékra is alkalmas, 200 ezer ft körüli gépekről majd egy külön cikkben tárgyalunk). Létezik egy csúcskategória (Alienware és társai), amik csillagászati összegbe kerülnek, ugyanakkor ha nem feneketlen a pénztárcánk, nagyon olcsón akkor sem ússzuk meg a vásárlást, készüljünk úgy, hogy ha túl sok kompromisszumot nem akarunk kötni, akkor 400 ezer forint körüli összeget rá kell szánnunk a vásárlásra.Amennyiben kérdésetek támad, vagy egy adott típusról érdeklődnétek, csak írjátok meg hozzászólásban és segítünk.

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

51 hozzászólás : "Laptop játékra: így válassz gépet"

avatar
MW3
Vendég
MW3

8 GB az max 17-ig fogja húzni utána már az lesz 16 lesz mindenhol a minimum.
Egyébként most olyan 25 E körül van ezen nem érdemes spórolni. Szerintem.

Csokott
Vendég
Csokott

2 GB meg ma is eleg mindenre. A 8GB luxus. 16???! A 25k kulombozetbol meg veszek 50kilo csirke-farhatat es megvan a kaja 2 honapra.
Meg minek i7? A Red alert meg a Dune2 elmegy egy sima Pentiumon is.

MW3
Vendég
MW3

Na erre mondják h ne vitatkozz hülyékkel. Ha neked 25 E luxus és tudsz a Pentiumodon DOOM-ozni meg fut rajta a Rise of the Tomb Raider az jó, de a többség szereti az Ultra felbontást.
A Dunát se teáskanalakkal szabályozzák, de persze attól még próbálkozni lehet.

ReCsokott
Vendég
ReCsokott

Látszik hogy a hülyeségeddel nyugtatod magad amiért nincs zsetonod normális PCre (igen, PC, nem elírás. Olyan hogy ‘Gamer Notebook’ nem létezik. Vajon miért nem közölnek sehol 3Dmark eredményeket? Jaaaaa mert kiderülne mekkora trágya az összes…)

Djcom
Vendég
Djcom

El vagy tévedve kispajti. Elmesélek neked egy titkot. Asus G751Y-nak hívják. Nem csóróknak való…

Mikrokozmosz
Vendég
Mikrokozmosz

Ennél jobb hozzászólást még nem láttam. 😀 😀 😀 😀

Ennek a mezőnek nincs értelme
Vendég
Ennek a mezőnek nincs értelme

Nekem 12GB-om van a laptopban, és már volt, hogy nem volt elég. Nem azért, mert feleslegesen hagyok minden sza*t futni, hanem mert amilyen programokat egyszerre használok, azoknak ez kell.

Blabla
Vendég
Blabla

A géped annyi memóriát használ amennyi benne van… Ha 20 GB, akkor előbb utóbb azt is ki fogja használni.

felh
Vendég
felh

van laptopom egy pentium szériás CPU-val, valós 4 magos, gtx920m 1gb melette és 4gb ram. fall out 4 medium 60 fps 1366×768. a cikkes szempont szerint a vásárolandó már lassan inkább VR-ready

CsÖkÖtt
Vendég
CsÖkÖtt

minek az a villodzoooo epilepszia doboz,menjenek a retre kapalni… vagjak a fat… jon a betakaritas… mikorunka ez vot… a regi jo dolgokbol mar nem marad semmi… jatszanak az abakusszal az volt nekunk a szamitogep … # no rage # csak vicc 🙂

Szef
Vendég
Szef

Így válassz laptopot játékra:

SEHOGY! Eszedbe se jusson! Maximum ha szereted tökönrúgatni magad!

Teljesítményre nevetséges. Ára horror. Aksiról alig húzza valameddig. Egyetlen előnye hogy többé kevésbé mobilis. Legalábbis mobilisabb mint egy vízhűtéses SLI/Xfire alapú masina 28″-os 4k-s kijelzővel. 😀 De a laptopok jó fele az asztalt/szobát nem hagyja el ahova kezdésnek lerakták, max valami nyaraláskor. (koleszosok talán kivételek lehetnek, de azok meg inkább csak tanuljanak, ne gémerkedjenek Alienware gépen engri bördszel) A maradék gépet meg üzletemberek meg vándorló emberek használják, akik jórészt nem játékra használják…

Csak röhögni tudok azon aki vesz egy bővíthetetlen, gyenge, és marha drága vacakot.

DeOkosVagyFiam
Vendég
DeOkosVagyFiam

Minek szólsz hozzá olyan témához amihez láthatóan nemsokat tudsz hozzátenni az értelmetlen savazáson kívül?

2013-as Alienware 14 laptopom van (4th gen. i7, GTX765M, 16GB RAM, SSD), mai napig zökkenőmentesen futnak rajta a játékok. Hűtéssel sincs baj, még a nyári napokon sem.

Csak röhögni tudok az ilyen elvakult prolikon aki csak savazni tud valamit, amit életébe nem próbált még ki és val’szeg nem is fog mert “drága”.

lenyegtelen
Vendég
lenyegtelen

Ha magyarorszagon elsz honnan van alienware laptopod? Mert amennyibe faj magyarorszagon annyiert 2 GAMER laptopot lehet venni.

GamerNotebookFan
Vendég
GamerNotebookFan

2010-ben vásároltam egy akkori csúcs gamer notebookot egy MSI660R-t, 1 éve bővítettem egy SSD-vel. A mai játékok is elfutnak rajta élvezhető sebességgel, igaz nem ultra beállításokkal, de FHD-ban. Akkor volt 250 ezer forint. Szerintem jó befektetés volt. Max a legújabb játékok miatt cserélném le, de pl videó és képszerkesztés, tömörítés még mindig villámsebesen megy vele. Ha egyszer lecserélem az ismét gamer notebook lesz (pl Asus G502VY vagy megvárom a GTX 1070m Nvidiás gépeket). Szóval amivel kapcsolatban nincs tapasztalatod, azzal kapcsolatban tartsd meg a véleményed, mert távol áll az igazságtól.

Z
Vendég
Z
“Csak röhögni tudok azon aki vesz egy bővíthetetlen, gyenge, és marha drága vacakot.” Erdekes dolgot mondtal. Alairom hogy nem vitatkozok a szoveg azon reszevel miszerint egy asztali gep jobban megeri ha jatszani akarsz. Legalabbis ar ertek aranyban. De ettol fuggetlenul sokak vannak ugy vele ahogy szemelyem is hogy mivel vinnem kell a beadandokat es egyeb dolgokat is ezert laptopot vasaroltam hiaba vagyok az asztali gep hiva de ugyanakkor neha szeretek a haverokkal jatszani szoval szerepet jatszott a teljesitmeny is nemcsak a hordozhatosag. Visszaterve a mondatodra. NEM bovithetetlen es nem vacak. Ha ra szansz egy kis idot akkor talalhatsz olyan laptopokat… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
Szef
Vendég
Szef

Dell ARB EMR Debug szerelő voltam… ipari mennyiségben javítottam laptopokat.. tudom hogy a felső kategóriásak némelyikén lehet vga-t cserélni, netán cput, de ugyanaz a bővíthetetlen sz*r lesz utána is mint előtte volt. Csak más gyenge sz*rral. Az alienware gépek voltak a nonplusz ultrák. Ha elfelejtetted rádugni a tápot akkor a telepítést sem bírták ki gyakran, miközben az olcsó kis berry-k vidáman.
Aki annyira nagy játékos az egy játékos laptop árából vesz egy melós/irodás laptopot, meg egy erős desktopot és örül neki.

Csaboo
Tag
Csaboo

Szia. Milyen gépet használsz jelenleg? Hogy találok a neten olyan céget, ami össze tud nekem rakni kívánság szerint egy gamer laptopot?

Nagy Péter
Vendég
Nagy Péter
Nekem egy lenvo z50-75 ös laptopom van 120ezer forintért vettem újonnan meg ráköltöttem még egy kicit, hogy meglegyen a 8gb ram. A laptop tudja amit kell. Igaz nincs benne intel meg nvidia. A processzor egy amd fx 7500 amiben van egy integrált amd radeon r7 videókártya. Ezen felül még van benne egy amd radeon r7 m260dx is. Ez a kettő a legtöbb játéknál működik crossfireben. A hűtése a tűrhető kategóriába tartozik, ha alárakok egy normális laptophűtőt akkor nincs semmi probléma. A játékok amiket kipróbáltam rajta és futnak rendesen: Borderlands 2 & pre-sequel, Fallout4, Dirt3, CSGO, LOL, GTAV, Battlefield4, Tombraider, Warthunder.
Szilard177
Vendég
Szilard177

Valoban nem szabad gamer laptopot venni!
En is kiadtam tobb mint 300 ezret egy lenovo y50-70ert es a kinezeten kivul semmi pozitivumot nemtudok ra mondani.
Mindent visz akadas nelkul de a huttese pocsek, igy nemis merek rajta nagyon jatszani mert a kozeljovoben meg elszeretnem adni.
i7, 4gb videokartya stb. utana jartam es egy asztali gep videokartyaja amelyik 3 generacioval regebbi annak is nagyobb teljesitmenye van mint ennek a gtx880m-nek.
4 eve van laptopom es kb 1 eve van meg ez a Lenovo, akinek eladtam a regi asztali gepem (ami mar legalabb 6 eves) meg mindig a legujabb jatekokon jatszik gond nelkul.

Nagy Péter
Vendég
Nagy Péter

AMD erzióval lehet jobban jártál volna

Szef
Vendég
Szef
Ne aggódj, Dellnél volt egy típus amiben kimaradt a földelés a tápnál, meg pár hővédő szivacs ami miatt ha sokat használtad a géped elolvadt a vga fóliakábele… Egy időben napi 8 órában szedtem szét és raktam össze azokat a hulladékokat. Volt olyan üzleti laptop ahol dupla bioschip volt a gépen, és egy rossz biosfrissítés miatt díszkaviccsá vált a gép, míg rá nem jöttem hogy két bioschip van, nem csak dualbios… Mindkettőt leforrasztani, újraprogramozni, visszaforrasztani. Százas nagyságrendben… A legtöbb notit a dizájnjával tudják csak eladni, mert a teljesítmény egyikben sem kiemelkedő. Az egyszeri júzer nem tud mit kezdeni azzal hogy erős… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
RoyalPredator
Vendég
RoyalPredator

Hátha olvasod Szef.
Egy ismerősöm szeretne laptopot, legnagyobb elvárások hogy League of Legends zökkenésmentesen fusson ~high beállításokkal, fHD felbontás jó lenne, és hogy 100-250 között legyen lehetőleg.
És HP, Dell nem lehet. 😀

Van ötleted?

Sato
Vendég
Sato

Hát nekem is egy Lenovo y50 70 es gépem van, igaz gtx960m 4gb al. Igaz meleg , meg forró, főleg a wasd-nél ( mert az okosok oda rakták a gpu, cpu t) de mégsem 100 fokos és nem olvad. Habár 300ezret még asztalira sem adtam volna ki nem hogy lapira. Viszont nekem a hordozhatóság is fontos volt, sőt.
És ahogy mondtad mindem megy rajta, max-on.

zolibácsi
Vendég
zolibácsi
Én asztali pc-ről tértem át gamer notebookra, mert egy mobilabb megoldásra volt szükségem a sok ide-oda költözés miatt… Aki hasonló cipőben jár annak azt tanácsolom hogy MSI, Clevo (Sager), Alienware és ASUS ROG szériából válaszzon, lehetőleg i7 procival, 16 GB rammal és minimum egy újabb, GTX960M videokártyával (vagy esetleg a régebbi GTX680M, 780M, 880M széria, minél több memoriával, és 256bit-es sávszélességgel.) A fenti gépek szinte mindegyike bővíthető rammal, 2 HDD-vel, új CPU-val vagy videokártyával. Némelyik Alienware gépbe SLI-t is lehet tenni, bár ezek nagyon drágák… Az amúgy igaz, hogy a gép súlyának és vékonyságának és hangzatos hirdetés szövegeknek ne dőljünk… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
Szef
Vendég
Szef
Azt is tedd hozzá, hogy minél erősebb a gémer noti annál inkább csak szünetmentes tápegységgé válik az aksija, bármilyen komolynak is hasson. Emiatt a noti csak annyiból lesz előny egy asztalihoz képest hogy könnyebb elvinni A-ból B-be. Márpedig van foggantyús desktop ház, és vízhűtéssel még a hűtőborda sem fogja kettétörni az alaplapot, ha meg a ház oldalára felcsavarozod a monitort (éljen a VESA felfogatás) egy vezetéknélküli egér és billentyű, meg egy kábeltartó és viheted is, és alig pár kilóval lesz nehezebb a rendszered, de egy nagyságrenddel erősebb és olcsóbb. 😀 Nem, ne gyertek azzal hogy nehéz így, lévén kétlem hogy… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
¯\_(ツ)_/¯
Vendég
¯\_(ツ)_/¯

ITT:
Proletárok ócsárolják a gamer notikat, mert túl csórók hozzá, hogy sajátot vegyenek.
Bizonygassátok csak, hogy mennyivel jobb ár-érték aránya van a PC-nek.
Aki hetente ingázik két lakhely között, az vesz egy notit x összegért. Ha már nem megy rajta az aktuálisan kiszemelt játék, vesz egy újat.
Nyilván ha csóró pleb vagy, veszel magadnak egy PC-t, görnyedsz fölötte a sarokban 5 évig, míg wowozol meg trollkodsz a neten, és örülsz, hogy mekkora nagy businessman vagy a fantasztikus gépeddel.
So much butthurt.

ügyes gyerek
Vendég
ügyes gyerek

játékra konzol kell bogaraim nem 400 ezres gépek

K
Vendég
K
Sziasztok! Szerintem egy igen fontos dologról nem esett említés a cikkben, illetve hozzászólásban sem láttam említést róla. Ez nem más mint a Thunderbolt 3 port. Nem célom reklámozni, nem is linkelek semmit (Duck it! :D). Talán elhanyagolhatónak tűnik, mégis ez lehet a “jövőálló gamer laptop/ultrabook” kulcsa. Szerintem aki néhány éves távlatban gondolkodik és szeretné a mindenkori aktuális játékokat zökkenőmentesen futtatni, feltétlenül olyan masinát válasszon, amin legalább egy Thunderbolt 3 port található. A képlet egyszerű: 40 Gbps adatátviteli sebesség (külső SSD-k), dual 4K 60 Hz kijelző támogatás, 100W rendszer töltés, plug ‘n’ play külső grafikus kártya dokkoló támogatás (igen, akár a… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
Patrik
Vendég
Patrik

Sziasztok! ASUS X554LJ laptopot kapok. (Core i3 5010-U CPU @ 2.10GHz, 2mag, 4 logikai) 8Gb RAM) NVIDIA GeForce 920M, INTEL HD Graphics 5500)
Nincsenek nagy igényeim, szerintetek pl. Skyrim, Assassins Creed fut rajta?

GamerNotebookFan
Vendég
GamerNotebookFan

AC 1 és 2 talán fut rajta medium beálításokkal, de ez nem gamer notebook. A 8 GB RAM az okés, de a többi komponens nagyon gyenge játékra. AZ ilyen gépek kijelzője is általában régi TFT és nem IPS szóval még csúnyán is mutat rajta a visszafogott grafikájú játék. Inkább asztali PCt vegyél ezen a pénzen.

davidka
Vendég
davidka

Nekem Gt 635m, Pentium B960 és 4GB RAM-mal futott a Skyrim High-on, az AC 1-2 High-on, AC3 mediumon, AC4 low-on, szóval ne keserítsd el, ha nincsenek nagy igényei akkor menni fog rajta simán 🙂

#hashtag
Vendég
#hashtag

Igen nagy kockának kell ahhoz lenni, hogy 400k-t kicsengessen valaki egy laptopért. Játékhoz veszel egy konzolt tv-vel együtt, mellé egy korrekt laptopot. Tessék, 400000 magyar forint.
Persze érthető az is, hogy az oldalt fent kell tartani valamiből, nyilván nem kis pénzt kaptatok ezért az írásért.

Ed
Vendég
Ed

akinek van ra penze vegyen akinek nincs az meg ne sirjon

Ödönke
Vendég
Ödönke

Dell 7720 r 17. 2013 évelején 350.000 huf. 2016 júliusában semmit sem ér,úgy forintálisan mint leadott játékigény esetén.

Soha az életben többet notbook-ot játékra NEM !!!!

Fefe30
Vendég
Fefe30

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a Acer Aspire VN7-792G-75XD laptoppal kapcsolatba most akarok venni egy combosabb gépet és cikkbe is írták kell a hűtés ,itt Coolboost reklámozzák.
Tapasztalat?

SummedRabbit
Vendég
SummedRabbit
Nos, amire végig olvastam a cikket és a hsz hegyeket, találkoztam némi hasznos és teljesen érdektelen-felesleges információval is, de mivel mindenki fröcsög, én is elmondanám a saját véleményemet.. lehet érte +1 / -1-ezni, mindenkinek a saját szíve joga 🙂 1) Nagyon sokáig asztali gépet hajtottam, nyűzstöltem és fejlesztettem. Jó volt, imádtam, nagyon klassz élményekben és tapasztalatokban volt részem hála az Internet világának (nem épp phub, rtube és társaira gondolok, hanem a multis játékélményre), viszont egyszerűen belefáradtam abba az egyszerű ám számomra mégis borzasztó ténybe, hogy: HA SZERETNÉL ZÖKKENŐMENTESEN JÁTSZANI, bizony évről-évre jó mélyen bele kell nyúlnod a pénztárcádba/közös családi büdzsébe,… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
SummedRabbit
Vendég
SummedRabbit

írtam tegnap egy regényt de nem küldte el :'(

betalokk
Vendég
betalokk

Notebook valóban nem optimális választás játékra, arra inkább egy megfelelő teljesítménnyel és hűtéssel rendelkező asztali gép való.
Azonban a piaci igények mást mutatnak: ezeknek a notiknak megvan a maguk piaca, van rá kereslet, úgy, ahogy Ferrarit is az vesz, akinek van rá pénze és igénye.

Popey01
Vendég
Popey01
Őszinte leszek, nem olvastam végig a hozzászólásokat előttem, de hozzászólni valóm az van… Nekem egy ASUS ROG GL552VW laptopom van. Intel Core i7-6700HQ processzorral, 8Gb DDR4 2133Mhz memóriával, Geforce GTX 960M 4Gb GDDR5 Videó processzorral felszerelve illetve egy szimpla 7200RPM-es 1Tb SAmsung HDD-vel….. Az ég egyadta világon semmi problémám nincs a géppel, ahogy egy laptop melegszik, de nem vészesen, az Asus tudta, hogyan oldja meg a hűtés problémát, a gép tökéletesen ketyeg, Assassin’s Creed Syndicate 1920*1080 as felbontáson minden grafikai beállítás ultrára tolva és engedélyezve, elfut 30-60 FPS-el…. Witcher 3 úgyszint még az Nvidia HairWorks-el is… Szóval akinek GAMER LAPTOPRA… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
Név
Vendég
Név

Intel Core i7 5500 Broadwell, 15.6″ LED 1920×1080 antireflexná, RAM 4GB DDR3L, AMD Radeon R5 M255 2GB, HDD 1TB 540

For 165K Ft ?

Dudás Krisztián
Vendég
Dudás Krisztián

MEG AZ ÉLETEDET IS RÁSZÁNOD. PEDIG AZ CSAK A TIÉD…

Bacs Lorant
Vendég
Bacs Lorant

a ddr3 vagy a ddr4 a jobb jatekokhoz?

Julian
Vendég
Julian
Az árban kicsit vitatkoznék. Ha mindent összeszámolok az asztali gépemen, de inkább nézzétek meg: 27″ Dell 2K monitor 500€ Logitech G910 140€ MadCatz egér 70€ 6700K 450€ Asrock OC Formula ~300€ Coolermaster 280L vízhűés ~100€ MSI GTX 980 Ti SeaHawk 800€ Define R5 ház ~100€ 2×8 GB G.Skill DDR4 ~140€ (direkt tuningra) Samsung 512GB m.2 SSD 340€ Külső DVD író 40€ 2 db 1 TB Samsung, 600 GB Hitachi már korábbról megvolt. Thermaltake Berlin 650W 80€ körül lehetett, már nem emlékszem pontosan. Kb ennyi lenne a jelenlegi konfigom. A gépet december-januárjában raktam össze, monitor, bill, egér megvolt korábbról. A salzburgi… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>
Denise Hogyisdugják
Vendég
Denise Hogyisdugják

három, többé-kevéssé gamer notebook van a családban – nekem egy acer nitro, a két nagyobb srácomnak pedig még egy acer meg egy asus rog (mindhárom tavalyi-idei modell). a hűtésen kívül mást nem nagyon tudok ellenük felhozni, a sajátomon leginkább a parkour zombi játékot meg a fehérhajú vajákos gyereket nyomom, mindkettőt fhd-ben, f****mtudja milyen részletességgel (legelején beállítottam, lusta vagyok ezért elindítani őket). viszont sokat utazik az egész család, kb a fele hétvégét házon kívül töltjük. szerintem ez pl az a tipikus élethelyzet, amikor az emberben fel sem merül, hogy asztali gépet tartson a játékra…

So5ika
Vendég
So5ika

Létezik minőségi gamer notebook, a neve: Razer Blade. Kicsi is, vékony is, brutál erő, csak hát min. 2.500 euro. Az egyetlen olyan notebook, ami felveszi a versenyt a macbook-okkal. Korábban említett thunderbolt 3 csatlakozóval ellátott külső videokari is van ezen az oldalon..

http://www.razerzone.com/eu-en/gaming-systems

wpDiscuz