Kratos visszatér, és morcosabb, mint valaha – beköszönt az új God of War

Az idei E3 rengeteg meglepetéssel kecsegtetett számunkra, melyek közül a sokak által várt Sony bemutató volt az egyik legígéretesebb. Pontosabban az új PS4 exkluzív, a God of War, mely várhatóan csak jövő év elején fog napvilágot látni teljes mivoltában.
Azonban az érdeklődés fenntartása végett a készítők ismét egy étvágygerjesztő bemutatót tettek közszemlére, mellyel ugyan nagy leleplezéseknek nem lehetünk szemtanúi, azért így is csepegtet némi frissítő információt.

Kratos egy igen összetett figura, a története egy újonc számára szinte kibogozhatatlan. Nem véletlen, hiszen az epizódok végigjátszásával tehetünk csak szert az igazi tudásra, ami a karakter megismeréséhez szükséges.

Az alapok egészen egy spártai háborúig nyúlnak vissza, amikor még Kratos király volt, és egy véres küzdelem során majdnem elesett. Azonban fohászát Arész meghallgatta és egy isteni fegyverrel a segítségére sietett.

Természetesen nem ingyen, a szívességért cserébe a katonájává tette, és szörnyű gyilkosságokra kényszerítette, amik mindmáig kísértik Kratost. Végül az istenek segítségével Arész ellen fordulhatott, és hosszas küzdelem után megölhette.

Vigaszt ugyan ez sem nyújtott számára, így öngyilkossági kísérletét követően kissé zokon vette, hogy ugyan a háború istenévé tették meg, Zeusz kordában akarta tartani.

Egy alvilági kalandtúrát és jó sok csetepatét követően Kratos az olümposzi istenek ellen vonult, ám első kivégzési kísérletét Zeusz kudarca fullasztotta. Ennek eredményeképpen még felbőszültebben vágott neki újra a kalandnak, melynek Hadész megölése és erejének megszerzése volt a kezdete, amit Héliosz csúnya eltángálása követett.

Az eddigi információk alapján az új részben egy kicsit más irányt vesznek a fejlemények, ugyanis Kratos fiával az oldalán tér vissza a vikingek világába. Szörnyekben, istenségekben, végzetes harcokban és túlvilági fegyverekben most sem lesz hiány.

A miheztartás végett pedig mindenkit megnyugtatunk, hogy a körülmények ellenére Kratos fia vérbeli görög nevet visel, ami nem más, mint Atreus, aki a görög mitológia egy kiemelt karaktere. Azt azonban még nem erősítették meg a készítők, hogy a névválasztást célzás akart-e lenni vagy csak puszta véletlen.Mindenesetre, mi már nagyon várjuk azt az év eleji megjelenést!

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..