Segítsünk Zentének! – fogjunk össze!

Most kell megmutatnunk, hogy együtt erősek vagyunk, egy kisgyermek élete a tét – és egy gyerkőc élete nem múlhat a pénzen.

Akik követték az elmúlt időszakban a különböző médiumokat, azoknak ismerős lesz Zente története, akik esetleg -hozzám hasonlóan- nem néznek tévét, azok lehet, hogy most hallanak róla először. Zente 2018 február 28-án született, majd a korai aggasztó jelek után kiderült, hogy 1-es típusú gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA-1) szenved.

Zente hét hónapos korától kezdve Spinraza kezelést kap, ezidáig hat, rendkívül fájdalmas kezelésen esett át, azonban a Spinraza sajnos nem a végső megoldás.

Ami a kisfiún valóban segíteni tud, az a Zolgensma nevezetű génterápiás eljárás, melynek keretében egyszeri alkalommal infúzión keresztül egy olyan vírust juttatnak a szervezetbe, amely átveszi a hiányzó fehérje termelését. A történet nagyon dióhéjban ennyi, én nem akarom húzni az időt, aki többet szeretne megtudni, az a család Facebook oldalán ide kattintva minden információt megtalál.

A Zolgensma a Novartis saját fejlesztése, egy-egy ilyen speciális gyógyszer, mire eljut a “gyógyszertárak” polcaira rengeteg pénzt felemésztenek. Ennek megfelelően a kezelés átlagemberi szemmel eszméletlen drága, 2.11 millió dollár, azaz átszámítva nagyjából 700 millió forint. A kezelés a gyermek 2 éves koráig végezhető el – azaz nagyjából az év végéig össze kellene szedni az árát -.

Tudom mire gondoltok: ez rengeteg pénz. Valóban az. Én nem szoktam kérni – ezúttal azonban megteszem.

Eszemben sincs a lelkiismeretetekre hatni. Egyszerűen csak átérzem, hogy milyen érzés lehet a halálos beteg fiadat a kezedben tartani és tudni, hogy van megoldás, de irdatlan drága.

Senki nem várja, hogy erőtökön felül adakozzatok.

Én csak egyet kérek: ma ne vegyetek cigit. Ma ne igyátok meg azt a három sört, ma hagyjátok ki azt az üveg bort. Ne adjátok fel a tippmixet. Helyette támogassátok Zente gyógyulását azon a pénzen.

Nektek-nekünk ez szinte semmiség. Neki a mindent jeleni. Fogjunk össze, mert sok kicsi tényleg nagyon sokra megy. Ilyet sem szoktam kérni, de amennyiben van rá lehetőségetek, osszátok meg ezt a posztot, jusson el minél több emberhez, inkább többedszerre.

Köszönöm.

Támogatáshoz szükséges információk:

Összefogás Zentéért Alapítvány (OTP Bank Magyarország)

Számlaszám: 11731001-23120178

Nezetközi számlaszám: HU06117310012312017800000000
SWIFT/BIC: OTPVHUHB

GoFundMe:

https://www.gofundme.com/f/help-zente-to-live-a-long-carefr…

PayPal:

https://www.paypal.me/OsszefogasZenteert

5
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
HápéKárolyMOLNÁR BEÁTÁJAKatona NorbertQlux Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Qlux
Vendég
Qlux

Köszi, hogy írtál róla, így én is tudtam ha picit is, de segíteni.

Katona Norbert
Vendég
Katona Norbert

Meg van az összeg 🙂 Bízzunk a gyógyulásban !

Károly
Vendég
Károly

Az országban több száz hasonlóan súlyos de “olcsóbb” betegségben szenvedő gyermek van, akiknek ráadásul nem minimális (mint Zentének), hanem igazán jó esélyük lenne a gyógyulásra. Elköltjük (majdnem biztos, hogy elpazaroljuk) ezt a temérdek pénzt a jobb PR-u kisgyerekre, a többit pedig szenvedni hagyjuk. Kedves Hessteg. ha 1 szülő fájdalmát átérzed, akkor százakét miért nem? Azét a szülőét miért nem, akinek azért hal meg a napokban a gyermeke, mert a ház eladása után, még mindig hiányzott 4 azaz négy millió? Mit érezhet szerinted ezután az akció után az a sok szülő, akinek töredékéből is meggyógyítható lett volna a gyermeke? Nincs mindenkire… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>