Jön a Dying Light 2 – játékmenet videót is mutatunk

Az ezredfordulót követően árvízként söpört végig a vámpírok (sokadik) aranykora, melyet szorosan követett a zombiidőszak. Moziban, tévében, konzolon, számítógépen egyaránt elárasztottak minket az élőhalottak, hol minőségi formában, hol kevésbé emlékezetes megvalósításban.
Ahogyan aztán minden, a zombitéma is lecseng szép lassan (figyelsz Marvel? mindenre ez a sors vár!), de még a hőskor közepén, 2014-ben berobbant a Techland játéka, a Dying Light. Emlékszem, amikor először láttam a bemutató videót, akkora már Ubisoft-edzett voltam (értsd: hiszem, ha élőben látom, addig pedig mindenki úgy mahinál a játékmenet videókkal, ahogy az arcbőre azt elviseli) és bár nagyon tetszett, amit ígértek, kétkedve fogadtam a dolgot.

Túl szép ez ahhoz, hogy igaz legyen.

2014 év végén aztán megjelent a Dying Light, belecsaphattunk a lecsóba és villámgyorsan kiderült, hogy egyáltalán nem volt az túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, a Techlandes srácok tartották amit ígértek és bár itt-ott lett volna mit javítgatni a játékon, összességében az egyik legjobb túlélős-apokalipszises-zombis cucc kerekedett ki belőle.

El is fogyott belőle sebesen több, mint 5 millió példány: nem csak a kritika imádta, hanem a játékosok is (ez utóbbi nyilván sokkal fontosabb) odaáig voltak a parkour témába oltott éjszakai rettegésért. A folytatás a The Following képében érkezett még két évvel ezelőtt, azonban érezhető volt, hogy ennél valami nagyszabásúbb dolog is készülőben van.

Egész pontosan a második rész.

A helyzet pedig ugyanaz, mint jó pár évvel ezelőtt. Meglestem a kiadott videókat és egyszerűen imádtam – de nyugtával dicsérjük a napot, majd amikor a kezem közé kaparintom és tényleg azt kapom amit ígértek, akkor örömködök.

Az azonban biztos, hogy úgy tűnik, a fejlesztők tudták hol kell hozzányúlni a sikeres recepthez, hogy az még ízletesebb legyen. Remélem, hogy a végeredmény hűen tükrözi majd ezt.

No de nem szaporítom a szót, nézzétek meg a videókat, katt a lenyílóra.

Dying Light 2 - előzetes (katt és lenyílik)

Mert nem elég, hogy megtartották a játékmenetet, csiszoltak az akrobatikán, a Techlandes fiúk bedobták a legnagyobb jollyjokert: a játékos által formálható történetet és világot. Száznál is több döntés, ami meghatározza, hogy milyen lesz körülöttünk a környezet, így minden vásárló játékélménye teljesen egyedi lesz.

Ez jó nagy fa, ebbe már sok fejsze beletörött az évek alatt. De ha valakiknek, akkor lengyel barátainknak elhiszem, hogy képesek rá.
Sajnos azt még nem tudni, hogy a fejlesztés milyen fázisban van, így a megjelenési dátum sem ismert. Az tuti, hogy mind a két nagy konzolra és PC-re érkezik majd a Dying Light 2, ha idén már nem is (mert nem fog), akkor reméljük, hogy jövőre már retteghetünk az életünkért a sötétben.

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..