2008-ban meglepően nagy siker fogadta a DICE platformjátékát, a Mirror’s Edge-t. Ez a siker egyfelől a sajátságos hangulatnak no és a képi világnak volt köszönhető (a DICE mindent kihozott az Unreal 3 motorjából, amit csak ki lehetett, még ha az élénk és markáns színek elsőre furcsának, vagy épp szokatlannak hatottak is), illetve annak, hogy ez volt az első, igazán nagyszabású parkour kaland, amiben a monitor előtt ülve részünk lehetett. Nem csupán a kritikusok fogadták elismeréssel (a Metacritic oldalon végül 81 ponttal zárt), de a közönség, a játékosok is elismerően nyilatkoztak, mi sem mutatja ezt jobban, mint a végül eladott két és fél millió példány.

Mindezek ellenére a folytatásra rettentően sokat kellett várnunk (bár ez még sehol sincs azon a listán, amin a sikeresnek hitt, mégsem érkező folytatások szerepelnek, lásd Hal-Life 3, vagy épp a Duke Nukem történet), egész pontosan majd nyolc évet, most azonban már csak napok választanak el minket a Catalysttól (megjelenés: június 9) és Faith Connors újabb kalandjaitól.

A hírek szerint azonban nem kell beérnünk ‘holmi’ újabb játékepizóddal, ennél jóval nagyobb szabású tervek vannak kilátásban. Nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy az EA, valamint a DICE megegyezett az Endemollal a jogokat illetően és elkészülhet a Mirror’s Edge televízióra adaptálása. Hogy mikorra tervezik a széria indítását arról egyelőre nincsenek információk, a projekt azonban érdekesnek tűnik.Első blikkre ugyanis meglehetősen jó alapot szolgáltat a sztorinak Faith előélete, hogy hogyan vált a kormányellenes lázadás vezetőjévé – no és persze a Mirror’s Edge név már önmagában kötelezi a készítőket az akrobatikus akciójelenetek tömegére. Meglátjuk, mindenesetre van fantázia a szériában, reméljük sikerül ügyesen tévére vinni Faith sztoriját.

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

1 Hozzászólás : "Jön a Mirror’s Edge sorozat"

avatar
Nándor Dániel Rabby
Vendég
Nándor Dániel Rabby

Gondolom durván klisés sztori lesz, és rossz színészek ahogy ilyenkor várható. Ennek ellenére, mirrors edge játék és zenei előadó (Solar Fields) rajongóként, angolul biztos nézni fogom, legalább nyelvtanulás céljából.

wpDiscuz