Itt a James Bond – Nincs idő meghalni szinkronos előzetese

Ha James Bondról van szó, akkor háromféle nézőtípust érdemes megkülönböztetnünk.
Vannak azok, akiket egyáltalán nem érdekelnek a titkos ügynök kalandjai. Azokat, akiket igen és figyelemmel követik a szériát, további két csoportra lehet osztani: vannak, akik szerint Daniel Craig remek választás volt és vannak, akik szerint egy faarcú, tehetségtelen színész, minden idők leggyengébb Bond-ja, Connery és Moore örökségének meggyalázója.

Nos ami engem illet, én bírom Craig-et. Azzal együtt/annak ellenére, hogy azt egy pillanatig sem vitatom, hogy az arckifejezéseinek az összetettsége Segal-t idézi, szóval nem, én sem tartom a jelen kor egyik legnagyobb színészlegendájának.

Mégis… valahogy jól passzol hozzá a 007-es. Tudom-tudom, a régiek jobbakvoltak, meg amúgy is, egy Bond az legyen sármos, mint Brosnan, de Craig valahogy nagyon jól elkapta ezt a modern vonalat. Az ő Bond-ja teljesen más, de ezzel együtt utánozhatatlanul egyedi.

Persze abban, hogy én csípem őt, nagyon nagy szerepe volt egyrészt Martin Campbell-nek, másrészt Sam Mendes-nek, mert Craig 2006-ban brutál erősen nyitott a Casino Royale-lal, (a Quantum csendje nálam feledhető kategóriás), és aztán jól folytatta a Skyfall/Spectre párossal.

Aztán bő 3 éves huzavona kezdődött, hogy mi legyen a következő résszel: vagy Mendes, vagy Craig nem akarta elvállalni, hol az egyik, hol a másik lépett vissza, aztán Sam le is lépett, Craig azonban végül még bevállalt egy utolsó részt (gyaníthatóan hozzáírtak még egy nullát a gázsihoz és ezzel már meg tudták hatni), amire így már 5 évet kellett várni, utoljára erre az Aranyszem idején volt példa, de akkor ugye Brosnan személyében cserélődött Bond.

Az ötödik – és borítékolhatóan az utolsó – Daniel Craig főszereplésével készült Bond film új rendezőt kapott, méghozzá az aránylag újoncnak számító Cary Joji Fukunaga-t, aki azért a Jane Eyre-al és a Hontalan fenevadakkal már bebizonyította, hogy konyít valamelyest a filmkészítéshez. No de nem minden a tapasztalat, és ez az előzetesen is jól látszik, mert kövezzetek meg, de

ez így elsőre ránézésre abszolúte baromi jónak tűnik.

Sejthető volt, hogy rámegyünk egy kicsit a Bond megöregedett/nyugdíjba ment/csalódott vonalara (túl magas labda volt ahhoz, hogy ezt a ziccert kihagyják), de most őszintén: ki nem szeretni látni még egyszer visszatérni kedvenc akcióhősét? Na ugye.

Ráadásul ebből a 2 percből nagy úgy tűnik, hogy egy épkézláb történetet is sikerült kanyarítaniuk a film mögé és hát Rami Malek is jó választás főgonosznak, illetve nagyon úgy fest a helyzet, hogy fordulatoknak sem leszünk híján. Mindemellett az akciójelenetek is korrektül összerakottnak hatnak.

Szóval próbálkozhatok én itt, kereshetem a fogást az előzetesen, de az az igazság, hogy nagyon úgy néz ki, hogy Daniel Craig bizony méltó búcsút vesz a karaktertől és ha minden jól alakul, akkor 4 remek és egy könnyebben felejthető epizóddal a háta mögött vonulhat vissza. Nem egy rossz arány na.

Hogy aztán majd ki követi, az még a jövő kérdése, én örülnék, ha a pletykák igaznak bizonyulnának és ezúttal egy színes bőrű színész kapná a karaktert (Idris Elbát emlegették sokat, imádnám, de már ő is 47 éves). Meglátjuk, ez még nagyon távoli kérdés.
No de nem is húzom tovább az időt, beszéljenek helyettem a képsorok, lessétek meg a kedvcsinálót.
Nézzétek meg a most érkezett előzetest a lenyílóra kattintva, a szokásos módon.

Nincs idő meghalni. - előzetes (katt ide és lenyílik a videó)
Nincs idő meghalni – bemutató: 2020 április 8. Ti megnézitek a moziban?
[fb_button]

1
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Mack Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Mack
Vendég
Mack

Ez óhatatlanul szubjektív, de szerintem az összes Daniel Craig féle James Bond film nézhetetlen. És ez aligha a színász hibája. Nem hinném, hogy gyengébb lenne, mint Moore vagy Brosnan, akiket kifejezetten csípek ugyan, de nem fenyegetik Jack Nicholson státuszát. Csak míg a Connery-Moore-Brosnan vonal inkább az önmagát parodizáló komolytalan akcióvígjáték műfajban nyomult, addig Craigék teljesen komolyan veszik magukat. Ami nem eleve reménytelen ötlet, de sajnos ugyanazokat borzasztó rossz történeteket és forgatókönyveket hozták, amik nem feszegették Moore-nál a helyenként öniróniába hajló műfajt, de fájdalmasan kevés volt az utolsó részekben. Arról nem is beszélve, hogy a nagy téttel bíró, sok nemzetközi helyszín… Tovább is van (hozzászólás lenyitása) >>>