Itt a Hellboy előzetese – és egész jól néz ki

A Hellboy filmek másfél évtizedes története valóban emlékeztet egyfajta pokoli sztorira, annak ellenére, hogy valódi mennybemenetelnek indult a franchise.
A Pokolfajzat szép lassan kultfilmmé nőtte ki magát, s ahogy az lenni szokott, ehhez a státuszhoz jó pár tényező együttállására szükség volt. A II. világháború alatt a pokol tüzében született lény, Grigorij Raszputyin teremtménye végül a Szövetségesek oldalán veszi fel a harcot a gonosz ellen, mindezt az ő sajátságos lazaságával és temperamentumával.

Ahhoz, hogy ez ekkora siker legyen, nem volt elég egy (jó) alapötlet: kellett hozzá a rendezői székben Guillermo del Toro és persze kellett hozzá Ron Perlman, aki úgy keltette életre Hellboy-t, ahogy az senki másnak nem ment volna.

Aztán a történet folytatódott (hogy a minőséget sikerült-e tartani, azt mindenki döntse el maga, tény hogy) a siker sem maradt el, ebben pedig megint csak elvitathatatlan érdemei vannak a Guillermo – Perlman párosnak.

Akik tűzzel-vassal próbálták összehozni, hogy a széria végül trilógiaként érjen véget (talán még emlékeztek, hogy 1-2-3 évvel ezelőtt del Toro is mennyi mindent megtett, hogy összejöjjön a folytatás), végül azonban kútba esett a terv, és a rendező felhagyott a próbálkozásokkal, elengedték a harmadik epizódot. A probléma amúgy meglepően egyszerű volt: noha rajongó milliói kacsintanak össze a Hellboy hallatán, a pénztáraknál nem úgy teljesített, ahogy azt elvárhatták (az első rész 66 milliós költségre 99 milliós bevétellel, míg a második 85 milliós költségre 160 milliós bevétellel válaszolt), így a stúdió nem adott zöld utat a projektnek.

Aztán a Universal-tól a Lionsgate-ig menetelő Hellboy új erőre kapott és 2019-ben végre újra láthatjuk a Pokolfajzatot akció közben.

Mindössze annyi a félelmünk, hogy Guillermo del Toro helyett ezúttal Neil Marshall ül a rendezői székben, Ron Perlman helyett pedig David Harbour játssza majd a főszerepet.

Az első videós anyag pedig nem is tűnt túlságosan ígéretesnek. Hogy akkor nem sikerült egy jó trailervágó szakmunkást a gép elé engedni, vagy épp ellenkezőleg, most ült oda valaki, aki a semmiből is képes egy izgalmas előzetest összeollózni, azt a bennfenteseken kívül senki nem tudja.

Az viszont biztos, hogy noha ettől az előzetestől sem fogott el az “ezt azonnal látnom kell” érzés, erre már elismerően csettintek. Igen, most azt mondom, hogy ez akár még jó is lehet.

Még úgy is, hogy én nem tudok szabadulni a gondolattól, miszerint Perlman erre a karakterre született és nagyon furcsa nem őt látni.

No de legyünk pozitívak és tekintsünk úgy erre, hogy ebből valami király móka is kisülhet.
Nemsokára kiderül, hogy április elején már érkezik is a mozikba az egyszerűen csak Hellboy-nak keresztelt új epizód. Ti megnézitek majd moziban

Végül – de nem utolsósorban – lessétek meg a trailert, szokásos módon a lenyíló részben megtaláljátok.

Hellboy (2019) előzetes (katt ide és lenyílik a videó)
[fb_button]

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .