Itt az új Kampókéz előzetese

Ötször kimondod a nevét a tükör előtt és jaj neked. De a recept működik majd’ harminc év után is?
Fiatalkorom vígjátékai mellett talán a horrorok voltak a legmeghatározóbbak. Rémálom az Elm utcában, A dolog, A légy… sokáig sorolhatnám, de most megakadok egynél: az 1992-es Kampókéznél.

Amely ugyan alaptörténetében ma már nem feltétlen mondható zseniálisnak (ellentétben a Rémálom az Elm utcábannal, amiről a mai napig vallom, hogy a legnagyobb horror alapötlet, amit valaha megálmodtak), a hangulata, a gettó miliő és az a feszültség, amit Bernard Rose vászonra vitt, na az nem véletlen okozott álmatlan éjszakákat megboldogult tiniénemnek.

2020-ban pedig eljutottunk arra a pontra, hogy a remake-reboot-folytatás láz a Candyman-t is utolérte, mielőtt azonban kollektíve a dugánkba dőlnénk, azért ne felejtsük el, hogy bőségesen van öröm az ürömben.

Elsősorban Jordan Peele, aki ugyan rendezőként nem, de íróként és producerként nagyon is jegyzi a filmet.

A rendezést ugyan nem vállalta el, de egy úgy tűnik, hogy jól választott, amikor Nia DaCosta-ra testálta a feladatot, hisz az előzetes alapján a fiatal hölgy tökéletesen képes vászonra vinni a tipikus Peele víziót, ami amúgy nagyon jól áll a Kampókéznek.

Mert legyünk őszinték: Peele-nek van egy semmivel sem összetéveszthető stílusa, ami miatt a Tűnj el!-t, vagy a Mi-t nagyon lehet szeretni, vagy éppenséggel nem csípni. Mert nála a horror mögött mindig ott egy nagyon csípős társadalomkritika, ami talán még élesebben borzongat, mint maga a rettegést adó alaptörténet. S bár a Kampókéz esetében a trailerből nem egyértelmű, hogy ezúttal is egy hasonló felépítésű filmet kapunk, azért bőven vannak olyan jelek, amelyek ezt támasztják alá.

Hisz ebből a két és fél percből nagyon úgy tűnik, hogy bár nem ő rendezi, ez egy ízig-vérig Peele film lesz. Csak ezúttal talán több horror elemmel.

Eszemben sincs felülni a hype vonatra, mert alapvetően nem vagyok oda a folytatás-remake-ekért, pláne ha horrorról van szó (mert azok eddig a legritkább esetben sültek el jól), de ez a film önmagában nézve is ígéretesnek tűnik, simán beleillik az eddigi Peele alkotások sorába, Yahya Abdul-Mateen II pedig tuti, hogy nem okoz majd csalódást.

Hogy aztán sikerül-e megteremteni valami olyan szintű feszültséget, mint a 92-es nagy elődnek, az elválik, egyelőre én izgatottan várom, hogy mi sül ki ebből.
No de nem is húzom tovább az időt, beszéljenek helyettem a képsorok, lessétek meg a kedvcsinálót.
Nézzétek meg a most érkezett előzetest a lenyílóra kattintva, a szokásos módon.

Kampókéz - előzetes (katt ide és lenyílik a videó)
A Candyman – Kampókéz június második hetében érkezik a mozikba – ti megnézitek majd?
[fb_button]

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .