Az elmúlt napokban a Rockstar megkezdte a háromévenkénti kínzásunkat: először csak Facebookon játszottak a borítóképekkel, majd megtették a bejelentésüket: érkezik a legjobb vadnyugati játék, a Red Dead Redemption folytatása, ami döbbenetes és lélegzetelállító módon a Red Dead Redemption 2 címet viseli majd és mindössze alig egy évet kell rá várnunk, hiszen 2017 őszén már bele is vághatunk a nagy kalandba, illetőleg a folytatásba.

A marketinggépezet pedig szakadatlanul zakatol tovább, minden napra jut valami aprócska morzsa, mára pedig egy nagyobbnak mondható falat: befutott ugyanis az első trailer a játékhoz, ami arra épp elég hogy jól lássuk, a Rockstar megint nem árul majd zsákbamacskát.

Nagyon azért ne örüljünk, sok mindent nem fogunk megtudni arról, hogy pontosan mi vár majd ránk, egy dolog azonban biztos. Mivel a csapat eddig is előszeretettel használta az in-game elemeket a videók elkészítéséhez, ráadásul náluk a downgrade-del sem nagyon kellett eddig számolni, ha pedig olyan lesz a játék, mint amit ebben a fájóan rövid kis videóban látunk, akkor bizony minden egyes percét megéri majd a várakozás.

Hogy egész pontosan miről szól majd a RDR2, az persze még egyelőre hatalmas nagy talány – aggódni azért nem kell, a sztori miatt még sosem volt panasz a san diego-i srácok felé.

Az már egy fájóbb pont, hogy a játékot csak Xbox One és Playstation 4 konzolokra jelentették be. Tudom-tudom, a GTA esetében is pontosan így ment a dolog és hülyék lennének kihagyni a PC portot, de ha túl vagyunk önmagunk hitegetésén, akkor sajnos be kell látnunk, hogy igen nagy reális esély van arra, hogy a Red Dead második része bizony nem teszi tiszteletét a jó öreg számítógépen, hanem konzol exkluzív lesz.

Emiatt persze lehetünk csalódottak (ha valóban így lesz, de erre úgysem fog fény derülni a következő másfél évben), de igazándiból csak azért, mert nincs egy épkézláb PC-s vadnyugati játék, nem pedig azért, mert az RDR széria nem jelenik meg PC-re, hisz kell azért a húzócím a konzoloknak, ez teljesen érthető.


Egyelőre ezek azonban csak találgatások. Hogy mi valósul meg, milyen játékmenet és sztori vár ránk, az a következő egy évben úgyis kiderül. A többi pedig a jövő zenéje.

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
wpDiscuz