Kicsit kedvem támadt nosztalgiázni, és egy kicsit belegondoltam hogy jó pár évvel ezelőtt még ha egy játék indításakor azt a feliratot láttam, hogy Ubisoft, akkor egész másfajta érzések kerítettek hatalmukba, mint amilyen az elmúlt egy-két-három évben. A kiadó nevéhez olyan emlékezetes alkotások társulnak, mint a Prince of Persia Sand of Time, a Splinter Cell: Chaos Theoryvagy a Call of Juarez és a listát tulajdonképpen napestig sorolhatnám.

Közel korszakalkotó, de mindenképpen igényes, felejthetetlen játékok, amiket az évek során jó párszor elővettem és még mindig nem untam meg. Ezek azok az évek, amikor az Ubisoftra úgy tekintettem, mint a francia hősre, aki(k) szembeszáll a gonosz nagy multival (EA) és megpróbál a felhasználók igényeihez igazodva valódi játékokat letenni az asztalra.

Ez azonban valamikor – pár évvel ezelőtt, pontosan nem tudnám megmondani- megváltozott. Ekkor jött el annak a korszaka, amikor az Ubisoft hibát hibára kezdett halmozni és nem a játékok minőségére értem ezt (arra is érthetném), hanem arra, hogy elkezdett hülyének nézni minket, játékosokat.

Most már inkább az jut eszembe, ha egy játék elején meglátom az Ubi logót, hogy downgrade, rókabőr, egykaptafa. Hogy minden Far Cry ugyanolyan, csak a skin változott, hogy minden Assassin’s ugyanazt a sémát követi, s hogy az előzetes ígéretek felét sem szabad elhinni, még úgy is szinte garantált a csalódás. Szomorú apropó ez egy szép, kerek évfordulón, hisz épp azt ünnepeljük: az Ubisoft idén 30 éves.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a kiadó (most már azt kell mondjam, hogy tőle meglepő módon) időről-időre kedveskedik nekünk egy-egy ingyenes címmel, ráadásul nem is akármilyenekkel, hisz az elmúlt hónapokban megszerezhettük többek közt a Rayman Origins-t, a Prince of Persia: The Sands of Time-ot, a remek Splinter Cell-t, vagy a Beyond Good & Evil-t, de még a nem is olyan rég megjelent The Crew-t is.

S ezúttal is egy igen jó címet zsebelhetünk be ingyen, méghozzá a Far Cry 3 agyament mellékágát, a Blood Dragon-t. Ha eddig még nem tettétek meg, akkor irány a Uplay, regisztráljatok egy fiókot és húzhatjátok is a játékot, november 9-től.


Az ajánlatot majd a Mikulás viszi el a puttonyával, amikor már kiosztotta az ajándékokat, hiszen a Blood Dragon egészen december 6-ig tölthető le ellenszolgáltatás nélkül.sav5-01

 • Névtelen

  november 9 töl

 • Demon

  Az hogy neked az Fantasy korszaka jött be a Ubinak, nem jelenti, hogy ezek a játékok nem érnek fel velük.
  Ezt így kijelenteni szerintem abszolút nem fair.
  Nekem speciel sokkal jobban bejött, hogy végre egy játék története a valósághoz közelít (lásd Far Cry 3).
  Már elcsépelt volt a sok WWII játék, utána pedig csak a Fantasykat tolták az arcunkba. Betörtek az MMO-k és vége lett az eredeti történeteknek.
  Lehet, hogy ugyanaz a motorja, és csak a skint váltogatják, de úgy érzem engem még mindig idekötnek vele, pedig mondhatni nincsenek alacsony elvárásaim egy játékkal szemben.

  A Blood Dragonnal szó mi szó nem játszottam, engem ott ejtettek ki a körből a (hülyeség kategóriába soroltam látatlanul) De most a Primalban is található egy barlangban egy Lila tojásokkal körbevett óriási csontváz, ami valószínűleg ennek a kiegészítőjeként fog megjelenni. Dinoszaurusz vagy mi a bré, de nagyon eredeti, és úgy gondolom ez is oda fogja szegezni a közönséget!

  Engem minden esetre megnyert! Úgy gondolom ez a mostani UBI csapat alakítja talán a legjobban ínyemre a játékokat. Szerettem a Prince-et is, még konzolon, az összeset, az is nagyon bejött, de ezen jobban elrágódom! A hatalmas tereken, bejárható megyényi területen, a gyönyörű látványvilágon, és a pompás kezelhetőségen! Mindenre adtak! (Primal)

  Úgy gondolom minden Far Cry, a 2 óta megéri a pénzért! Ha pedig ingyen dobálják, egy próbát mindenféleképpen megér!

  • Hessteg

   nem a korszakkal van bajom, sokkal inkább a downgrade-es, átskinezős vonulatával az Ubinak.
   A Far Cry széria (számomra) ilyen szempontból kivétel, a hármat szerettem, a négyet egyenesen imádtam. Inkább a megszámlálhatatlanul ömlő Assassin’s-ra és a csalódásokat keltő túlcicomázott előzetesekkel eladott középszerű játékokra gondoltam (Watch Dogs, The Division). Régen ez nem volt jellemző az Ubira.

   • Attee

    A FC4 valójában csak FC 3.5 volt.

 • Ubegang

  nem is ingyenes :oooooooooooo
  $14.99?

 • Get Sseh
 • Attee

  Van bőr a pofáján az Ubisoftnak. Képesek voltak egy akkor ingyenes játékot újra ingyenessé tenni.

 • bazinga

  honnan tölthető le?

  • Matte

   Uplay

 • V. Ádám

  Ez valami általános szarrágó policy, hogy egy nyavalyás linket nem tudtok berakni a cikkbe? Az egész cikknek semmi értelme egy “klikk ide a letöltéshez nélkül”, bogaram. És igen, fel****od az agyam, mert direkt megnéztem, minden, értsd MINDEN általam fellelt külföldi forrás linkeli az UBIsoft vonatkozó oldalát a hír kapcsán:
  https://club.ubisoft.com/en-us/ubi30
  Gyökér.

  • Hessteg_T

   Szia Ádám! Rettentően sajnáljuk a dolgot 🙁 Mármint hogy képtelen vagy értelmezni egy aránylag egyszerűen megfogalmazott szöveget, de ennek ellenére azért ömlik a fekália a szádból.
   De szerencséd van, ma istápoljuk a bunkókat nap van nálunk.

   A cikkben elrejtett

   “irány a Uplay, regisztráljatok egy fiókot és húzhatjátok is a játékot, november 9-től”

   mondat azt takarja, hogy húzzál a Uplayre, regisztrálj egy fiókot (ha még nincs), majd belépve le tudod tölteni a játékot. Uplay nélkül nem fog menni, oda belépve pedig belevágják az arcodba hogy nesze, töltsed.

   Tudjuk, nem könnyű. Legközelebb majd megrágjuk, végigjátsszuk, kitöröljük helyetted.

   (Félreértés ne essék, nem gond, hogy valaki bármilyen linket, infót, akármit hiányol. A probléma a hangnemmel van, pláne amikor hülyeséggel párosul)