Sziasztok! Engedjétek meg, hogy bemutassam nektek az Ajándékkosár kezdeményezést, ami nem szól másról, mint az önzetlen segítségnyújtásról és ajándékozásról. De lássuk mi is ez, egy kicsit bővebben. A Kezdeményezés még Márciusban indult útnak, úgy hogy páran gondoltunk egyet és a bundle csomagokból megvolt, vagy nem szükséges kódokat bedobtuk egy közös kalapba, amit egy blog keretében megosztottunk a Gamekapocs blog szekciójában, és jelentkezhettek rá más játékosok.

Az egész ötletét a pár éve, majd idén ismét kipukkant Baker online hisztéria, ötlete adta. Szerettük volna támogatni a fordítókat is, de a legjobb megoldást az jelentette, ha először kicsiben (hmm, pár hónap alatt több száz játék érkezett be) próbálkozunk. Ennek sikerén aztán, amikor a szabályok letisztulni látszottak és a siker is “garantált” volt úgy döntöttünk, jelezzük a szándékunkat a Magyarítások Portálnak, akik segítőkészsége talán még nagyobb volt, mint a mi meglepődésünk, mekkora kereslet van és mekkora sikere lett az ajándékkosárnak.

Így történt hát, hogy a Gamekapocs után, egy másik nagy támogatóra a Magyarítások Portálra talált a kezdeményezés, és a szervezőknek (weblapkészítő) híján, el kellett vonulnia valahova, ami a The Gamers facebook csoport lett.

Bár nagyon nehezen indult a dolgunk, mert a nagyobb játékokkal foglalkozó hírportálok és különböző platformra szakosodott csoportok, sorban visszautasítottak minket. Kisebb csoportok (mint pl az OJE is) egy megosztással támogatta az Ajándékkosár kezdeményezést, valamint elkezdtek minket támogatni a kisebb-nagyobb fordító (magyarító) csoportok is. The_Reaper_CooL és szogyenyi, valamint Lajti az elsők között volt, akik az oldalukon egy megosztással segítették a munkánkat, valamint Farting Squirell és a TaleHunters fordítócsapat is közreműködött és azóta is hű támogatónk lett. Aztán már a HUNostítók Team, Ardea, Gora és Konyak támogatásával is beszállt.

Az Ajándékkosár kezdeményezés nem szól másról, mint az önzetlen ajándékozásról. Ha van megunt dobozos, illetve felesleges játékkulcsod, akkor azt beküldheted nekünk, mi pedig a lehető legtisztességesebben megpróbáljuk ezt szét osztani. A Szabályzatról, vagy a csoportban vagy pedig a Gamekapocs Ajándékkosár Blogában olvashatsz bővebben. Jelenleg két kezdeményezésünk fut párhuzamosan. Az Ajándékkosár és az Ajándékkosár+.
Míg az Ajándékkosár havonta jelenik meg egy Blogban a GK-n, és az egész havi beérkezett vagy előző hónapról megmaradt adagot egyben kitesszük, majd ezekre lehet jelentkezni, addig az Ajándékkosár+ a Facebook Csoportunkban elérhető. Itt annyiból másabb a helyzet, hogy jelenleg minden héten vasárnap, nyolc darab játék kerül be egy posztba, egészen a hónap végéig.

Minden héten vasárnap, sorsoláson vesznek részt a jelentkezők, és az elajándékozott játékok SOLD felirattal lesznek ellátva. Természetesen azok a játékok, amikre nem jelentkezett senki, hónap végéig bennmaradnak, így minden hónapban 32 játék találhat gazdára a csoportban. Többek között egy fontos kikötésünk van, hogy egy hónapban, csak egy játékot vihetsz el.

A fordítók támogatása is bekerült már jó ideje az Ajándékkosarakba is, és a csoportunk posztjaiba is. Ez viszonylag egyszerű, hisz kiemeljük a fordító csoportokat valamint annak tagjait, és ott elérhetitek e Steam kívánságlistáikat. Így, mindenkit megkerülve, közvetlen a fordítókat támogathatjátok. Nem kell félni, hogy olyan játékot vesztek amire nincs szüksége, hisz a már meglévő játékok lekerülnek a kívánságlistáról, valamint attól sem kell félni, hogy a pénz vagy a kulcsok rossz kezekbe kerülnek, mert ugye, egyből a fordítót támogatod.

A facebook csoportunkban, minden egyéb kérdésre választ találhattok, keressetek minket nyugodtan. Ha támogatni, osztogatni vagy kérdezni szeretnétek de még akkor is, ha egy családias környezetben szeretnél eltölteni egy kis időt és szeretnél játékokról, vagy azokhoz kapcsolódó dolgokról olvasni. Többek között, találhattok a posztjaink között naponta megjelenő Hír-Összefoglalót amiben a nap érdekesebb híreiről, megjelent magyarításokról és ingyenesen beszerezhető játékokról olvashattok. Hetente Játékvásárlási Tanácsadóval, Ingyenes Játékok Gyűjtőhelyéről (Ingyen Játékos Izé), MMO hírekről és egyéb érdekességekről olvashatsz.
És persze természetesen, itt megtalálható az Ajándékkosár+ is, ahol ugye bezsebelhetsz, vagy épp beküldhetsz játékokat. Utolsó sorban pedig, Villámnyereményekkel is kedveskedünk hetente/havonta többször a tagjainknak, amiben kérdésekre kell válaszolni, vagy épp játszani valamivel, és itt ismét játékok kerülnek kisorsolásra.


Röviden ennyi lenne a történetünk. Szeretnénk egy normális közösséget létrehozni, valamint a többi közösséget is bizonyos szinten összekovácsolni. És persze, a Fordítók kitartó és önzetlen munkáját is segíteni, ha sokkal nem is, de ennyivel minimum. Remélem, ti is kedvet kaptatok hozzá, hogy kicsit megfogjuk egymás kezét, és a jó útra vezessük.

Addig is, Játsszatok!
Sziasztok

A csoporthoz ide kattintva tudtok csatlakozni.

sav5-01

Szólj hozzá! Mert számít a véleményed, ráadásul regisztrálnod sem kell.

2 hozzászólás : "Ingyen játékok és sok más jóság: az Ajándékkosár kezdeményezés"

avatar
GoDach
Vendég
GoDach

Volt egy részlet, amiben külön kiemeltem a Hessteg hozzáállását és segítőkészségét. Ha nem haragszotok meg, nem írnám le még egyszer, de azt hiszem példát lehetne venni a segítőkészség miatt, minden hasonló közösséggel foglalkozó oldal vezetőjének. Respect!

wpDiscuz