Ian McKellen újra Gandalf lehet

Ian McKellen szívesen játszaná újra Gandalfot – derült ki Graham Norton BBC Radio 2 talkshow-jában szombaton. Ugyan az Amazon által gyártott Gyűrűk Ura sorozatban még nincs hivatalosan fixálva a szereplőgárda (se a történet), ha az ikonikus varázslónak lesz szerepe, Ian McKellen igényt tartana rá.
A stúdió novemberben kötött megállapodást, hogy a tévére adaptálja a regényeket, méghozzá több évadon át tartó formában, ezenkívül a spin-offok lehetőségét se zárják ki.

A színészlegendát Norton kérdezte arról, hogy mit szól hozzá, hogy valaki más játssza Gandalfot. McKellen elmondta, hogy még nem kérték fel a szerepre, de mivel

“Gandalf elmúlt 7000 éves, nem [vagyok] túl öreg hozzá”.

Sir McKellen 2001 óta alakítja a varázslót, eddig hat Gyűrűk Ura filmben szerepelt, de pályája önmagában is lenyűgöző: az 1960-as  évek óta aktív a színpadon és a képernyőn. Drámai munkásságáért Erzsébet királynő 1990-ben lovaggá ütötte.

A Gyűrűk Ura filmek Gandalfján kívül Magnetót is McKellen formálja meg az X-Men szériában. Az utóbbi 15 évben ez a két sorozat volt filmes karrierjének középpontjában, de kisebb szerepeket és televíziós produkcióat rendszeresen elvállal, így nem múlik el év anélkül, hogy ne hallanánk róla.

Az Amazon Studios a Tolkien Estate and Trusttal, a HarperCollins kiadóval és a New Line Cinemával karöltve fogja legyártani a sorozatot, ami Középföldén fog játszódni, A Gyűrű Szövetsége történései előtti időben.

 

Kell nekünk még egy Gyűrűk Ura sorozat?

Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..