Érkezik a Horizon Zero Dawn PC-re!

Avagy a legügyesebb marketingfogás a Playstation 5 megjelenése előtt.
A Guerilla Games akció-szerepjátéka szinte napra pontosan három évvel ezelőtt, 2017 február 28-án jelent meg Playstation 4 konzolra exkluzív címként, a Sony gondozásában.

Aztán a megjelenést követően hatalmasat robbant a játék, nem véletlenül: az egyik legnagyobb PS-húzócímmé vált, bő 10 milliós eladással, ami egy első játéknak (azaz nem folytatásnak) több mint csodálatos eredmény.
Természetesen az eladási szám okkal ilyen magas: a Horizon Zero Dawn egy kiváló játék, minden elemében öt csillagos minőségű, egy olyan élmény, amit minden játékosnak meg kellene tapasztalnia.
Így gondolkodott a Playstation vezetőség is, amikor végül úgy döntöttek, hogy megszüntetve a PS-exkluzív mivoltát a játéknak, megjelentetik azt PC-re is.
Ha pedig ennyi jó hír még nem lenne elég a boldogságunkhoz, akkor a továbbiak már biztos, hogy elégedettséggel töltenek el mindenkit: hiszen nem csak az alapjáték látogat el személyi számítógépre, hanem egyenesen a Complete Edition-t kapjuk meg, azaz a The Frozen Wilds küldetéslemez és az összes elérhető DLC is a részét képezi majd a játéknak a port megjelenésekor.

Amire egyébként nem is kell idegölően sokat várni, mert bár kőbe vésett, pontos dátum egyelőre még nincsen, azt már tudjuk, hogy valamikor a nyár folyamán érkezik majd a HZD, annyit pedig már fél lábon is kibírunk.
Persze az örömön túl sokunkban felsejlik a kérdés: vajon miért hozzák ki PC-re? Vajon miért pont ezt a játékot portolják?
Nos nem nehéz kitalálni az okokat, de az igazság az, hogy ebből a Sony-nál sem csinálnák titkot: így akarják megismertetni (és megszerettetni) még szélesebb rétegekkel a Playstation konzolt.
Hisz aki még sosem ült PS előtt, annak adott esetben lehet, hogy fogalma sincs, hogy mit is hagy ki ezzel… nos ezek a játékosok most kapnak egy kis ízelítőt abból, hogy milyen is egy konzol exkluzív cím, miért érdemes beruházni egy ilyen masinára.
Az pedig persze nem a véletlen műve, hogy nemsokára érkezik majd a játék második része, így ha valakit elkap a hangulat és a látványvilág PC-n az első epizód végigjátszása közben, és folytatni szeretné a játékot, az kénytelen lesz beruházni egy Playstation-re.
Hát igen. Ahogy mondtam is: a legügyesebb marketingfogás a Ps5 megjelenése előtt. De mi azért örülünk, nem?
[fb_button]

9
Szólj hozzá! Számít a véleményed és regisztrálnod sem kell!

avatar
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
MillersBayAki tudja mi fán terem a PC.Roschach96Yoda Recent comment authors

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

PyroMaster
Vendég
PyroMaster

Nyugodtan meg is tarthatja magának a sony! A konzolok szarok, csak azért erőltetik ennyire, mert nehezebb törni őket a speciális hardver miatt. Azt hiszik, hogy akkor többen veszik meg, ha nem lehet feltörni egy játékot.

Az ilyen konzol különlegességekkel csak a tisztességes vásárlót tudják felhergelni. Pont azokat akik hajlandóak lennének pénzt adni egy minőségi játékért. Egy ilyet akkor sem vennék meg elvből, ha soha többet nem játszhatnék semmilyen más játékkal.

Kitalálom, ha majd kijön PC-re epic game stor exclusive lesz 🙂 Azt kívánom, a portolásra szánt összeg menjen nekik a levesbe, körítésnek meg a konzolfanatikusok…

Jozsika
Vendég
Jozsika

:)) Igen, megszereted a jatekot, akkor veszel hozza egy kulon konzolt. Logikus…

Rtgf
Vendég
Rtgf

A negatív kommentekre: én az uncharted 4 miatt vettem ps4-et igen, ha tetszik ha nem ez egy jó marketing, üzlet. Egyenesen a konzolokat szidni meg elég merész. A pc-ben mi annyira jó? sajnálsz 100 ezer Ft-t egy konzolra, de a pc-t meg folyamatosan bővítitek aztán hirtelen 500 ezer a géped és még megy feljebb az ára, hát egy 100 ezres ps 4 simán viszi a legújabb játékokat és még vinni is fogja. A Pc nem játékra lett kitalálva, a konzol igen, ennyit erről.

Bay
Vendég
Bay

Én annó e miatt a játék miatt ruháztam be PS4-re. Nem bántam meg. ^^